Naposledy prohlížené

Approach (golfové) - Approach® S12 Granite Blue - 010-02472-11

NA DOTAZ Po kliknutí ZDE Vám obratem sdělíme přesnou dostupnost tohoto modelu.

Chytré golfové hodinky s barevným displejem a mapami hřišť. Lehké a elegantní hodinky s předehranou databází většiny světových golfových hřišť včetně českých, bezplatná doživotní aktualizace hřišť, zobrazení zvoleného golfového hřiště, zbývající vzdálenosti k začátku/ středu/konci greenu, měření délky ran, ušlé vzdálenosti, vyšší modely nabízí vedení digitální skóre karty, plánování přihrávky, zobrazení vzdálenosti k překážkám, měření času právě hraného kola.

24měsíců záruka
Výhody spojené s nákupem u nás

ZÁRUKA
ORIGINÁLU
Jsme autorizovanými prodejci
této značky

Kód:010-02472-11

Zadej směr a jdi:NeTato funkce Vám umožní nechat se navigovat na Vámi zvolený objekt, na který namíříte horní stranu hodinek (např. vzdálený vysílač). Poté uzamknete směr a hodinky Vás navigují přesně k tomuto cíli.

Digitální skórkarta:AnoDíky této aplikaci můžete zaznamenávat své skóre a další statistiky v průběhu kola. Na hodinkách používejte možnosti bodování pro údery během hry, Stableford (bodování zahraného výsledku na dané jamce podle počtu odehraných ran - bodování se provádí dle tabulky), skiny (hra, při níž má každá jamka nastavenou svoji hodnotu) a zápasovou hru s nastavitelnými handicapy. Poté uložte, zkontrolujte a sdílejte své skórkarty pomocí aplikace Garmin Golf™.

Typ displeje:Viditelnost na přímém slunci, transflektivní MIP (memory-in-pixel)DISPLEJ GARMIN CHROMA
Garmin Chroma Display je vyroben tak, aby odolal nepřízni venkovního prostředí. Tento displej, který se zaměřuje spíše na podporu výkonu než na rušivý jas a nadbytečné barvy, je snadno čitelný i na nejdrsnějším slunečním světle a má mimořádně vysokou výdrž baterie, což mu umožňuje spolehlivě fungovat i v těch nejnáročnějších podmínkách. Tento displej má opravdu minimální spotřebu energie, díky tomu je u hodinek disponujících tímto typem displeje velmi dlouhá výdrž baterie.

AMOLED DISPLEJ
Amoled displej vyniká oproti ostatní typům displejů nádherné barvy a jejich hloubka mnohdy navozuje pocit 3D číselníku, který poté připomíná klasický číselník klasických hodinek.

Obecně platí, že Amoled displej je spíše pro elegantní hodinky, kde hraje hlavní roli design. Klasický Chroma displej je zase lepší pro hodinky sportovní, jelikož má takřka nulovou spotřebu energie.

Dotykový displej:NeDotykový displej je praktický zejména v případech, kdy se chcete v hodinkách rychle pohybovat např. na mapě. Naopak v přírodě např. za extrémních podmínek nebo za běhu v lese je lepší dotykový displej deaktivovat, aby se nechtěně při dotycích displeje neměnily údaje.

Kompas:NeKompas je zařízení, díky kterému dokážeme určit světové strany. Přesněji řečeno je kompas zařízení, díky kterému přesně určíme severní směr - magnetická střelka vždy ukazuje tímto směrem. A ostatní světové strany už si lehce stanovíme.
Tato pomůcka je nezbytná pro všechny, kteří se vydají do terénu a potřebují během cesty znát světové strany, resp. jakým směrem se mají vydat, případně měnit směr cesty dle potřeby. Díky kompasu nelze nechtěně změnit směr své cesty a tudíž, známe-li polohu svého cíle na mapě, díky kompasu lze tohoto cíle vždy spolehlivě dosáhnout. Hodinky Garmin disponují tříosým kompasem s automatickou kalibrací. Tříosý kompas pracuje s vysokou přesností, i když se pohybujete velmi pomalu. Tomuto typu kompasu nevadí jakýkoliv náklon hodinek, kompas vždy ukazuje přesně. Tříosý kompas je sestaven ze třech magnetoresistivních senzorů a jednoho polohového čidla.
Pro zajímavost, rozdíl mezi kompasem a busolou je ten, že zatímco kompas slouží primárně k určování světových stran, tak busola nám díky otočnému úhloměru umí určit azimut (azimut je úhel, který svírá severní bod s námi zvoleným bodem).

Monitoring (sledování) spánku:NePokročilé sledování spánku (ASM) je funkce, kterou najdete u mnoha hodinek Garmin, které mají optický snímač srdečního tepu. S ASM budou mít uživatelé možnost sledovat statistiky spánku v Garmin Connect, když budou hodinky nosit ve spánku.

Rozlišujeme tři fáze spánku:

1. Lehký spánek: Pohyby očí a svalová aktivita se začínají zpomalovat, jak se tělo připravuje na hluboký spánek.
2. Hluboký spánek: Pohyby očí a svalů se úplně zastaví. Srdeční tep a dýchání se zpomalí. Tato fáze může být označována jako režim obnovy, kdy se tělo zotavuje, buduje kosti a svaly a posiluje váš imunitní systém.
3. REM spánek: Také označovaný jako fáze snu, mozková aktivita je téměř stejně aktivní, jako když jste vzhůru. REM spánek je důležitý pro vytváření vzpomínek a zpracování informací.

Celý princip měření kvality spánku funguje na základě využití optického snímače srdeční frekvence - na hodinkách měříme srdeční frekvenci a variabilitu srdeční frekvence (čas měřený mezi jednotlivými srdečními tepy), což nám v kombinaci s akcelerometrem umožňuje určit, kdy usnete, kdy se probudíte a jakou úroveň spíte, ve kterém jste.

Spánek je kritickým faktorem pro vaši fyzickou i duševní pohodu. Dostatek pravidelného a kvalitního spánku podporuje dobré zdraví, může zlepšovat náladu, pomáhá vytěžit maximální užitek z cvičení a přináší řadu dalších výhod.

Kontrolujte své údaje o spánku a vyhledávejte změny a trendy v čase. Můžete tak lépe porozumět často složitému vztahu mezi tím, co děláte, když jste vzhůru, a tím, jak dobře jste v noci spali.

Špatný spánek během jedné noci bývá snadné vysvětlit, ale zjištění dlouhodobějších trendů může být podnětem pro trvalejší změnu. Efekt případných změn je možné opět sledovat na průbězných změnách měření, což může fungovat jako skvělá motivace.

Najít můj telefon:NePokud jste ztratili Váš mobilní telefon a je spárovaný s hodinkami, v dosahu Bluetooth® Vám tato aplikace pomůže ztracený telefon najít. Telefon musí být zapnutý - aktivní.

Podržte tlačítko na hodinkách.
Vyberte v Menu možnost Symbol a zadejte Najít můj telefon.
Na obrazovce hodinek se zobrazí údaj o síle signálu a mobil se ozve krátkým signálním zvukem. Síla signálu se s postupným přibližováním ke smartphonu zvyšuje.

Výdrž baterie:Režim hodinek: Až 10 týdnůRežim GPS: Až 30 hodinVýdrží baterie se rozumí doba, po kterou jsou hodinky aktivní - ukazují čas + jsou v činnosti jejich funkce. Výdrž baterie plně závisí na zatížení funkcemi - obecně platí, že čím méně je funkcí využíváno, tím delší je výdrž baterie do dalšího nabití. Je potřeba zmínit, že výdrží baterie se nemíní životnost baterie - výdrž baterie je čas od nabití do vybití, životnost baterie je celková životnost baterie do další výměny. Průměrná životnost baterie u chytrých hodinek je 7 - 10 let.

Velikost displeje:23 x 23 mm (0,9″ x 0,9″)Velikost displeje přímo ovlivňuje čitelnost údajů na něm. Současně je ale potřeba vědět, že čím je displej větší, tím má větší spotřebu. Většinou ale s velikostí hodinek (a tedy i displeje) jde ruku v ruce velikost baterie, která je u hodinek s větším displejem větší a má tedy i větší kapacitu. V těchto případech tedy v konečném důsledku velikost displeje neovlivní výdrž baterie, naopak, pokud se jedná např. o Chroma displej, který má sám o sobě minimální odběr, větší baterie díky své kapacitě vydrží déle nabitá u hodinek s větším displejem naproti hodinkám menším, kde sice máme menší odběr díky menšímu displeji, ale menší baterie má menší kapacitu a ve výsledku je rozdíl spotřeba energie versus velikost displeje ve prospěch větších hodinek.

% RST:Ne

60minutový denní cíl hry:Ne

%maximální ST:NeMnoho osobních přehledů o zdraví a pohybu poskytovaná nositelnou elektronikou Garmin je založena na měření srdečního tepu1. Patří mezi ně například funkce celodenního sledování zatížení (Stress Score), sledování tělesné energie (Body Battery), frekvence dýchání, sledování spánku a dokonce i počítání spálených kalorií. Srdeční tep je ve spojení s rychlostí chůze, rychlostí běhu nebo údaji z cyklocomputeru (na kompatibilních zařízeních) výchozím údajem i pro posuzování kardiorespirační zdatnosti vyjadřované parametrem VO2 Max.

Lidské srdce provede za průměrnou dobu života přibližně 2,5 miliardy úderů. Každý úder srdce pohání oběhový systém, který rozvádí do těla kyslík, živiny, hormony a další životodárné zdroje2. Sled úderů srdce řídí životně důležitý vegetativní nervový systém. Vysílá do srdce pokyny, aby se fyziologicky připravilo na životní výzvy i změny prostředí.

Hodnoty KST a STmax představují v podstatě dolní a horní limit srdečního tepu. Oba parametry jsou důležité z několika důvodů. Navzdory podobnostem je ale potřeba se na ně dívat zvlášť.

Hodnota KST se mění každý den. Hodnota KST normálního dospělého se může pohybovat kdekoliv v rozmezí od 60 do 100 tepů/min, přičemž u některých sportovců může být toto rozmezí i nižší. Typicky znamená nižší KST dobrou kardiorespirační zdatnost (hodnota VO2 Max), přiměřený spánek, nízkou úroveň stresu a abstinenci, tedy zdržení se konzumace alkoholu a tabáku.

Nositelná elektronika Garmin typicky měří KST, když spíte, obvykle krátce před vzbuzením. Chcete-li docílit nejpřesnějších měření hodnot KST, uvažte možnost spaní s hodinkami.

Hodnota STmax udává, jak nejrychleji dokáže vaše srdce bít. Na rozdíl od hodnoty KST se hodnota STmax nemění každý den. Také na ni nemá téměř žádný vliv kondice, takže ani skvělý trénink nezvýší vaši hodnotu STmax.

Fyziologie každého jedince je unikátní, a týká se to i srdce. Některá bijí přirozeně rychleji a jiná o něco pomaleji. Zpravidla ale hodnota STmax klesá se stoupajícím věkem. Orientačně je možné hodnotu STmax určit s použitím vzorce: 220 – věk = STmax tepů/min3. Pokud znáte svou skutečnou hodnotu STmax, například ze zátěžových testů, můžete ji zadat do hodinek nebo aplikace Garmin Connect™ ručně.

Alarmy abnormálního srdečního tepu:NeTato aplikace Vás upozorní např. zvukovým signálem na překročení Vašeho nastaveného srdečního tepu. Alarm dá vědět, ať už se tep dostane pod Vámi nastavenou spodní nebo nad Vámi nastavenou horní hranici tepové frekvence. V hodinkách si v sekci srdečního tepu nastavíte sami nejvyšší a nejnižší hranici srdečního tepu a pokud Váš tep jednu z hranic překročí, hodinky Vás na tuto skutečnost ihned upozorní.
Pokud si nastavíte Váš srdeční tep během aktivity a bude-li tím pádem vyšší, opět Vás alarm upozorní v případě, že opustíte nastavenou zónu. Toto je dobré např. pro udržení si konstantně určité výše tepové frekvence při sportovní aktivitě za účelem hubnutí (60 - 70% Vaší maximální tepové frekvence - tu spočítáte tak, že číslo 220 odečtete od Vašeho věku a Vaší tepovou frekvenci např. 65% spočítáte tak, že výsledek vynásobíte procenty, tedy x 0,65).
Budete-li více než 10 minut neaktivní a Váš srdeční tep se dostane nad nebo pod tuto nastavenou úroveň, hodinky Vás upozorní.
Neupozorňuje na případné srdeční potíže a neslouží ani k léčení nebo diagnostice zdravotních problémů a nemocí. V případě srdečních potíží se vždy řiďte pokyny lékaře.

Alarmy ST:Negarmin-automaticky

Analogové ručičky:NeHodinky jsou osazeny klasickými ručičkami, jako mají hodinky např. mechanické. Tímto hodinky vytváří dojem klasických hodinek.

Aplikace Connect IQ™ (vzhledy hodinek, datová pole, doplňky a aplikace):Negarmin-automaticky

Aplikace Toe-to-Toe™ Challenges:Negarmin-automaticky

Auto Lap®:NeV zařízení si můžete nastavit funkci Auto Lap® tak, aby automaticky označovala okruhy na určité vzdálenosti. Tato funkce je užitečná pro porovnání Vaší výkonnosti během různých úseků aktivity (například každou 1 míli nebo 5 kilometrů).

Auto Pause®:NeTato funkce umí automaticky pozastavit stopky ve chvíli, kdy zastavíte nebo zpomalíte pod určitou mez. Této funkce lze s úspěchem využít v případě, že si právě měříte stopováním času nějakou aktivitu a v této aktivitě jsou místa (např. prostoje), která nechcete, aby navýšila výsledný stopovaný čas.

Automatická aktualizace CourseView:AnoPokud máte hodinky spárovány s chytrým telefonem a s aplikací Garmin Golf, hráli jste alespoň 2x a uložili jste si svoji výsledkovou kartu, aplikace Garmin Golf sama automaticky stáhne nejnovější aktualizaci daného hřiště a nahraje ji do zařízení Garmin při následné synchronizaci.

Ručně si můžete aktualizovat mapy pře Garmin Express. Garmin cca. 2x ročně vydává nové mapy golfových hřišť a rozšiřuje tak databázi pro přístroje Garmin, která má již nyní na 40.000 golfových hřišť světa. Nový firmware vydává Garmin pravidelně a upravuje a vkládá nová golfová hřiště. Pro aktualizaci map je potřeba se 2x ročně připojit kabelem k počítači, kde máte stažený Garmin Express a v aplikaci Aktualizace map aktivujete stažení souboru.

Automatická synchronizace (automaticky přenáší data do služby Garmin Connect):Negarmin-automaticky

Automatická úprava nadmořské výšky:Negarmin-automaticky

Automatické aktivity Multisport:Negarmin-automaticky

Automatické počítání opakování:Negarmin-automaticky

Automatické procházení:Negarmin-automaticky

Automatické spuštění/ukončení potápění:Negarmin-automaticky

Automatický cíl (zjistí vaši úroveň aktivity a denní cílový počet kroků):Negarmin-automaticky

Automatický maximální ST:Negarmin-automaticky

Automatický přechod na letní čas:Anogarmin-automaticky

Automatický přepínač režimů lezení a běhu:NeChcete-li automaticky zobrazovat sportovní profil lezení (stoupání), můžete k tomuto využít změn nadmořské výšky. Vaše hodinky umí detekovat změny nadmořské výšky. Tuto funkci lze využít při sportovních aktivitách typu turistika, cyklistika, běh nebo lezení.

Automaticky ukládá pozice zahájení a ukončení potápění:Negarmin-automaticky

Barevný displej:Negarmin-automaticky

Barometrický výškoměr:NeTato aplikace Vám umožní zkontrolovat, zda jste dosáhli požadované výšky – nebo si nastavte vibrační upozornění na dosažení výšky pro použití kyslíku.

Bezdrátově přijímá letové plány z aplikace Garmin Pilot™:NeDříve vyžadovaly letové plány ruční zadávání letových informací na multifunkčním displeji – někdy zdlouhavý proces otáčení knoflíků a mačkání tlačítek. Nyní, díky bezdrátovým možnostem Flight Stream 510, mohou piloti sestavit letový plán na Garmin Pilot, FltPlan Go nebo ForeFlight Mobile a poté bezdrátově přenést letový plán do vybrané avioniky Garmin. Zkraťte čas a přidejte více pohodlí do svých předletových postupů.

Bouřková výstraha:Negarmin-automaticky

Budík:Negarmin-automaticky

Celkový výstup/sestup:NeHodinky Vám umožní sledovat celkové převýšení překonané při výstupu a sestupu během aktivity nebo od posledního vynulování.

Můžete si všimnout rozdílu v celkovém stoupání a celkovém klesání u aktivit, které sledují stejnou cestu ven a zpět. Pokud byste na mapě nakreslili trasu podél stejné cesty, viděli byste stejné celkové stoupání a celkové klesání. Když však trasu sledujete v reálném životě, kdy senzory určují vaši nadmořskou výšku a do hry vstupují faktory prostředí, zjistíte, že celkové stoupání a celkové klesání nejsou vždy stejné.

S rostoucí nadmořskou výškou se tlak vzduchu snižuje, ale existují další faktory, které mohou změnit barometrický tlak a způsobit nepřesné údaje o nadmořské výšce. Mírné změny počasí mohou zvýšit nebo snížit barometrický tlak a způsobit, že vaše hodinky nebo kapesní počítač hlásí vyšší nebo nižší nadmořskou výšku. Toto a další faktory vedou k rozdílu v celkovém stoupání a celkovém klesání.

Celodenní sledování stresu:Negarmin-automaticky

Celosvětová databáze letišť:Negarmin-automaticky

Celosvětová databáze NAVAID a databáze křižovatek:Negarmin-automaticky

Cyklistická mapa Garmin (trasovací mapa ulic upravená pro cyklistiku):NeS podrobnými mapami budete mít k dispozici bezpečnou a pohodlnou navigaci pro výlety na kole. Nebo si do hodinek nainstalujte topografické mapy a získejte detailní informace o terénu a nadmořské výšce.

Cyklistický okruh a maximální výkon na okruh (se snímačem výkonu):Negarmin-automaticky

Čas ukončení:Negarmin-automaticky

Čas východu/západu slunce:Anogarmin-automaticky

Čas/datum:Anogarmin-automaticky

Časovač:Negarmin-automaticky

Časovač kola / počítadlo kilometrů:AnoNa začátku a na konci každého kola se automaticky spustí a zastaví počítadlo kilometrů. Na základě toho Vám hodinky sdělí, kolik jste v daném kole ušli kroků, jakou vzdálenost jste ušli a jaký čas jste tomuto kolu věnovali.

Časovače úkolů (2, 5, 10, 15, 20 a 30 minut):Negarmin-automaticky

Dálkové ovládání kamery VIRB®:Negarmin-automaticky

Data NEXRAD na pohyblivé mapě:Negarmin-automaticky

Délka kroku (v reálném čase):NeÚdaje o Vašich délkách kroků se ukládají v aplikaci Garmin Connect a spolu s tím, jak se může měnit délka Vašeho kroku při chůzi či při běhu s Vaší rychlostí, můžete v této aplikaci sledovat i např. Vaší kadenci. Délka jednotlivého kroku Však záleží na mnoha faktorech, např. výška postavy, svalová dispozice, váha, flexibilita atd.

Denní klidový srdeční tep:NeHodinky Garmin umí spočítat na základě celodenního měření tepu průměrný klidový tep. Hodnota se počítá z času spánku (minimálně 4 hodiny spánku). V případě, že nemáte hodinky na ruce přes noc, si berou hodinky jako relevantní nejnižší hodnotu tepu naměřenou za celý den.
Pokud nastane situace, kdy máte přes den nižší tep jak v noci během spánku, hodinky vykáží Vaší celkovou klidovou frekvenci nižší. Výsledek je zobrazen s ohledem na zprůměrování výsledků během tzv. "klouzavé minuty". Znamená to, že jako relevantní údaj pro další zpracování bere přístroj tep trvající déle než jednu minutu. Toto zabrání tomu, aby přístroj registroval případné anomálie Vaší proměnlivé tepové frekvence jako vaši skutečnou klidovou frekvenci.

Detekce typu záběru (kraul, znak, prsa, motýlek) (pouze plavání v bazénu):NeRozpoznání typu záběru je k dispozici pouze pro plavání v bazénu. Typ záběru je rozpoznán na konci uplavané délky. Typy záběrů jsou uvedeny ve Vaší historii plavání a ve vašem účtu Garmin Connect™. Můžete také vybrat typ záběrů jako vlastní datové pole.

Doba a vyvážení kontaktu se zemí (ukazuje, kolik času v běžeckém pohybu je vaše noha na zemi místo ve vzduchu, a umožňuje tak kontrolovat symetrii běhu):Negarmin-automaticky

Doba regenerace:Negarmin-automaticky

Dvojitá síť souřadnic:NeDual Grid poskytuje GPS souřadnice ve standardním formátu polohy (zeměpisná šířka a délka) a ve Vámi zvoleném formátu polohy (například MGRS). Tato funkce je využitelná, potřebujete-li v každé aplikaci dva různé formáty souřadnic.

Dynamika běhu:Negarmin-automaticky

Elektronická stopa v reálném čase:NeElektronická stopa v reálném čase je funkce, která uživateli umožňuje vrátit se po projeté či prošlé cestě nebo trase bez označení bodů na trase. Hodinky s aktivací GPS budou při pohybu ukládat záznam trasy nebo „elektronickou drobečkovou stopu“. Zařízení se podívá na stovky nebo tisíce bodů tracklogů (tracklogy jsou body, které se automaticky ukládají, když se zařízení s aktivní GPS pohybuje - je to elektronický ekvivalent zobrazení stezky k označení cesty, kterou jste prošli). Vezme 30 nejvýznamnějších bodů a změní je na souvislou trasu, kterou se dostanete zpět do výchozího bodu.

Frekvence dýchání (24x7):NeTato funkce Vám na displeji hodinek ukáže, kolikrát během jedné minuty se nadechujete a kolikrát vydechujete. Je to také primární vitální znak spolu se srdeční frekvencí, krevním tlakem a tělesnou teplotou. Typická klidová dechová frekvence je 12-20 krát za minutu během odpočinku a může být kolem 40-50 krát za minutu během intenzivní fyzické aktivity. Toto zvýšení rychlosti dýchání odráží zvýšenou spotřebu kyslíku pro výrobu aerobní energie.

FTP (funkční limitní hodnota výkonu):NeTato aplikace Vám umožní určit Vaší funkční limitní hodnotu FTP buď na základě Vašeho tréninku nebo automaticky během normální jízdy. Vaše Funkční Limitní Hodnota je defakto Váš maximálně možný výkon, který udržíte po celou jednu hodinu. Hodnota se na displeji hodinek u dává ve W na kg hmotnosti. Díky tomu můžete velmi rychle porovnat svůj poměr výkonu k Vaší hmotnosti s jezdci různých tělesných výšek.
Čím vyšší podáte během jedné hodiny výkon, tím lepší kondici máte. Na základě historie měření FTP můžete porovnávat, jak moc se zlepšujete.

Funkce PinPointer:NeVynikající pomůcka pro každého golfistu. Na displeji hodinek vidíte šipku, kde je umístěna nejbližší jamka. Vaší sílu odpalu tedy můžete přizpůsobit dané situaci, jelikož i když nevidíte jamku, víte, jak je vzdálenostně od Vás a víte přesně, jakým směrem míříte. Takto můžete Váš míček přiblížit k těsné blízkosti jamky i v případě, že ji z místa odpalu nevidíte.

Funkce Stisknutí cíle (stisknutím cíle na displeji zobrazíte vzdálenost k vybranému místu):NeNa mapě si můžete libovolně zvolit bod a tato aplikace Vám přesně řekne vzdálenost z Vašeho místa k tomuto bodu. Tato funkce Vám vylepší přehled na hřišti i Vám pomůže s případnými odpaly míčků.

Funkce Virtual Caddie:Negarmin-automaticky

Fyzická velikost:43,7 × 43,7 × 11,5 mmPro obvod zápěstí 125–202 mmgarmin-automaticky

Galileo:Negarmin-automaticky

Garmin AutoShot™:NeTato aplikace Vám automaticky ukládá ty odpaly, které zařízení Garmin pozná. Chipy a putty tato aplikace rozpoznat neumí. Aplikace umí změřit délku Vašeho odpalu a nahrát ji do aplikace Garmin Golf. Po skončení hry můžete sledovat kvalitu Vašich odpalů, analyzovat styl Vašich odpalů a na základě toho najít cestu ke zlepšování se.
Budete-li chtít snímat i chipy a putty, je potřeba zařízení spárovat se snímači k tomu určenými a díky tomu poté můžete sledovat kompletně celou hru.

Garmin Pay™:Negarmin-automaticky

GLONASS:Negarmin-automaticky

GPS:Anogarmin-automaticky

GPS synchronizace času:Anogarmin-automaticky

Graf plánované nadmořské výšky:NeNa Vašich hodinkách Garmin si můžete zobrazit graf plánované nadmořské výšky Vaší nastavené trasy. Pokud je v zařízení nastaveno přímé trasování, zobrazuje graf nadmořské výšky převýšení v přímé linii mezi jednotlivými body trasy. Je-li v zařízení nastaveno trasování po silnicích, zobrazuje graf nadmořské výšky převýšení na cestách, kterými trasa vede.

Group LiveTrack:Negarmin-automaticky

Hendikep skórování:NeHendikep golfu je vyjádření kvality golfisty a udává se v číslech. Čím je nižší hendikep, tím je golfista lepší. Maximální hodnota je 54 (tuto hodnotu mají prakticky všichni začátečníci), naopak ty nejnižší mohou jít až do záporných hodnot (profesionálové). Význam hendikepu je vyrovnat se s lepšími soupeři a tím možnost si s nimi zahrát. V praxi to funguje tak, že číslo znamená počet úderů, které má hendikepovaný navíc oproti nehendikepovanému. Na hřišti má tedy hendikepovaný hráč u jedné jamky třeba např. o jeden úder navíc, který se do skóre nepočítá.
V hodinkách si v tomto golfovém profilu nastavíte počet úderů, které se budou odečítat s celkového skóre hráče. Hodinky si toto číslo pamatují a automaticky upravují skóre v daném kole.

Historie aktivity v hodinkách:Negarmin-automaticky

Hydratace:Negarmin-automaticky

Chronograf:Negarmin-automaticky

Chytrá oznámení:Negarmin-automaticky

Indikátor barometrické tendence s bouřkovou výstrahou:NeHodinky Vám ukazují barometrický tlak a pokud je v nastavení aktivována bouřková výstraha, sami v případě blížící se bouřky upozorní vibračním nebo zvukovým způsobem na tuto nastávající přírodní událost.

Indikátor rychlosti stoupání/sestupu při potápění:Negarmin-automaticky

Informace o slunci a měsíci:NeHodinky Vám umí zobrazit aktuální časy východu a západu slunce spolu s počtem hodin do dalšího východu nebo západu slunce. Zmáčknutím tlačítka Enter se posunete do dalšího datového pole, kde naleznete informace ohledně svítání, soumraku a poledne.
Tento astronomický profil Vám dá informace i o východu a západu měsíce, měsíčních fázích a přibližné poloze slunce a měsíce pro pozorování na obloze dalekohledem.

Intervalový trénink:NeIntervalový trénink je intenzivní cvičení proložené buď minimálním, nebo aktivním odpočinkem. Typickým intervalovým tréninkem je např. HIIT trénink, kdy se střídají série s vysokou a nízkou intenzitou - aerobní cvičení je cvičení s vysokou intenzitou (např. cvičení s činkami vysokých vah) a odpočinkové série jsou série s nízkou intenzitou (např. aerobní cvičení).
Tento sportovní profil Vám umožní v aplikaci Garmin nastavení vlastního tréninku - např. počet opakování, zahřátí svalů před tréninkem, zchlazení svalů po tréninku. Můžete si zde otevřít např. interval s otevřeným koncem. Pokud chcete trénink s uzavřeným koncem, tedy časově limitovaný trénink, do hodinek je potřeba vložit vzdálenost nebo dobu trvání tréninku. V tomto profilu si můžete zvolit i časový interval odpočinkových sérií nebo velmi krátkého odpočinku (např. pokud cvičíte s činkami, tak odpočinek mezi sériemi).

Kadence (počet kroků za minutu v reálném čase):NeKadence je počet Vašich kroků za jednu minutu u obou nohou. Platí, že čím je rychlejší kadence, tím menší je kontakt nohou se zemí. Rychlejší kadence je pro rychlost běhu optimálnější, jelikož nedochází k tak dlouhému kontaktu nohy se zemí a daná noha nenese v tomto kontaktu se zemí (resp. jeho délce) v danou chvíli tak dlouho váhu Vašeho těla jako v případě pomalejší kadence - ve výsledku je tedy rychlejší kadence šetrnější k Vašim kotníkům, kolenům a kyčlím. S tímto je spojená i další výhoda a tou je vyšší bezpečnost běžce.

Kalendář:Negarmin-automaticky

Kalorie podle ST:Negarmin-automaticky

Kardio cvičení:Negarmin-automaticky

Kompatibilita s mobilní aplikací Garmin Connect™:NeHodinky lze propojit s aplikací Garmin Connect. Tato aplikace od Garminu je nástroj pro sledování, analýzu a sdílení zdravotních údajů a fitness aktivit ze spárovaného zařízení Garmin:

1. Objevte digitální přehledy Insights s užitečnými tipy přímo na míru.
2. Dokončete aktivitu a prohlédněte si detaily: automatické stahování.
3. Rozsáhlá nabídka měřených statistik spojených se zdravím a kondicí.
4. Přehledné zobrazení údajů nejen v číslech, ale také v grafech.
5. Bezplatné adaptivní tréninkové plány, které pomohou s dosažením cílů.
6. Nechte se navigovat během příští vyjížďky: možnost stahování tras.


V barevných kartách aktivit si můžete prohlížet všechny svoje statistiky. Jednotlivé aktivity mají různé barvy, takž snáze poznáte, co právě hledáte. Když na kartu aktivity klepnete, zobrazíte si její detaily. Aplikace Garmin Connect slouží především k tomu, abyste měli všechny potřebné údaje po ruce. Můžete si přizpůsobit, které z nich se mají ukazovat na hlavní obrazovce “Můj den”, nebo které naopak nepotřebujete. V zobrazení “Posledních 7 dní” vidíte průměry kroků, kalorií, spánku a dalších hodnot. Porovnávejte svoje aktuální statistiky a zkuste v tomto týdnu dosáhnout ještě lepších hodnot.

Sledujte hodnoty měřené vaším přístrojem. Může to být například statistika stavu tréninku, VO2 Max nebo také funkční limitní hodnota výkonu. Se správnými údaji snáze dosáhnete svých cílů. Trénujte na svůj první závod na 5 či 10 kilometrů nebo na půlmaraton pod profesionálním vedením a s dynamickým tréninkovým plánem, který se přizpůsobuje vašim cílům a výkonu. Tréninky se přímo synchronizují s hodinkami. Ať už běháte, plavete, jezdíte na kajaku nebo posilujete, v aplikaci Garmin Connect můžete sledovat vše. Statistiky zaznamenané během každé aktivity vám umožní analyzovat svůj výkon a příště se zlepšit. Sledujte svou úroveň energie, stresu, hydratace, spánek, hodnoty z pulzního oxymetru1 a snímače tepu, dýchání a další hodnoty2. Získáte podrobné grafy a tabulky, díky kterým lépe porozumíte svému zdraví.

Trasy a tréninky si můžete odeslat do svého zařízení a následně se podle nich nechat navigovat. S aplikací Garmin Connect můžete na sociální sítě snadno sdílet svoje aktivity, fotografie s uvedením časů a vzdáleností, tréninkové výzvy a úspěchy. Vytvářejte a překonávejte výzvy. Inspirujte své přátele ke zdravému soutěžení a motivujte je k pohybu. S přáteli se trénuje lépe. Soutěžte spolu v krokových a vzdálenostních výzvách, vytvářejte skupiny nebo se vzájemně povzbuzujte lajky a komentáři. Za splnění větších cílů a výzev můžete získat různé odznaky. Porovnávejte si dosažené úspěchy s přáteli a objevte díky odznakům nové cíle. Umožněte svým přátelům a blízkým sledování vaší tréninkové a fitness aktivity v reálném čase díky funkci LiveTrack.

Pomocí aplikace Garmin Connect můžete sledovat svůj menstruační cyklus nebo průběh těhotenství. Zaznamenávejte příznaky, získejte tipy pro cvičení a výživu a další výhody.

Kompatibilita s radarem Varia™ (zadní radar):NeZařízení Vás upozorní na blížící se vozidlo zezadu již od vzdálenosti 140 metrů a dokáže detekovat až osm blížících se vozidel. Rychlost vozidla blížícího se k Vám musí být minimálně 10km/h a maximálně 160 km/h.

Kompatibilita se smartphonem:iPhone®, Android™Hodinky lze spárovat s mobilním telefonem přes Bluetooth. Obvyklý dosah signálu Bluetooth je ve volném prostranství 50 metrů a uvnitř prostor cca. 10 metrů.

Kompatibilita se snímačem TruSwing™:NeVaše hodinky umí zobrazit metriky švihu uložených v TruSwing snímači. TruSwing je snímač golfového švihu a umísťuje se pod rukojeť Vaší hole. Jedná se o malou lehkou krabičku, která v žádném případě nezatíží hůl ani nemění její vlastnosti - nemá tedy vliv na kvalitu odpalu.

Kompatibilita se softwarem BaseCamp™:NeV případě předinstalovaných map Vám aplikace BaseCamp umožní prohlížet mapy v 2D a 3D provedení. V aplikaci si můžete vytvářet, třídit či upravovat trasy, trasové body a můžete si zobrazit i historii prošlých tras. Lze si zde prohlížet i snímky z ptačí perspektivy (tato funkce je za předplatné) a přenášet data do zařízení. Současně si můžete vytvářet a sdílet snímky s přiřazenými zeměpisnými souřadnicemi, přehrávat si trasy včetně tras prošlých.

Kompatibilita se světly Varia™:NeZadní světlo Varia se bere jako bezpečnostní a lze si u něj navolit stálý svit nebo přerušovaný svit. Při prudkém zabrzdění se světlo automaticky rozsvítí jasněji, aby řidiči za Vámi mohli včas reagovat. V kombinaci s dalšími světly můžete využít funkce směrovek. Toto světlo lze dálkově ovládat hodinkami Garmin.

Kompatibilita se zařízením Varia Vision™ (displej připevněný na hlavu):NeSenzor Varia může být připevněný např. na brýlích. Garmin Varia Vision™ je defakto head-up displej, který Vám promítá všechny aktuální informace do Vašeho zorného pole a Vy je tak čtete během jízdy bez nebezpečného klopení hlavy pro čtení údajů z cyklistického počítače, kam se nejčastěji tyto počítače umísťují.

Kompatibilní s funkcí automatického sledování holí (vyžaduje příslušenství):AnoAbyste mohli analyzovat svou kvalitu úderů (včetně chipů nebo puttů), je nutné si na hůl nainstalovat snímač hole. Většinou je to malý čip hříbkovitého tvaru zakončený závitem, který si našroubujete na vrchní stranu hole. Společně s GPS Vám poté čip detekuje každý úder, díky čemuž zlepšíte sledování hry AutoShot (AutoShot je golfový profil v hodinkách, který ukládá Vaše údery a měří i délku Vašeho odpalu).

Kompatibilní s měřičem výkonu:NeÚdaje o měření výkonu jsou odhadované hodnoty, které Vám pomohou pochopit váš výkon při tréninku nebo závodu. Tyto údaje vyžadují provedení několika aktivit s měřením srdečního tepu na zápěstí nebo kompatibilním hrudním snímačem srdečního tepu. Měření výkonu při cyklistice vyžaduje snímač srdečního tepu a měřič výkonu.

Kompatibilní se zařízením Vector™ (měřič výkonu):NeWattmetry Garmin Vector jsou cyklistické pedály, které umí měřit Váš výkon a poskytují Vám díky tomu velké množství důležitých informací o tom, jakou sílu vyvíjíte během šlapání do pedálů a s jakou technikou během šlapání Vaše tělo pracuje. Senzory Vám umí detekovat výkon levé a pravé nohy zvlášť a Vy tak uvidíte, jaká noha je silnější a na základě toho jakou nohu více posilovat. Pedály Garmin Vector umí detekovat i tlak nohy na pedál a Vy tak umíte analyzovat, jaký styl tlaku na šlapku je poté pro Vás nejvýhodnější co se týče výkonu.

Konfigurovatelná upozornění na okruh:Negarmin-automaticky

Kotevní alarm:Negarmin-automaticky

Laktátový práh (na základě analýzy tempa a srdečního tepu odhadne bod, kdy začne docházet k rychlé únavě svalů):NeLaktát je látka, která se vylučuje do krve ze svalů během náročného tréningu. Laktát se skládá z kyseliny mléčné a je to to pálení ve svalech, které máte, když tzv. jedete v tréningu na doraz. Tělo takto sahá společně s cukry pro nejrychlejší zdroj energie a právě laktát se skládá převážně z cukrů. Současně se zvýšenou intenzitou tréninku stoupá spotřeba kyslíku a právě kyslík hraje důležitou roli pro přeměnu laktátu na energii.
Laktátový práh nastává ve chvíli, kdy nás svaly během cvičení pálí tolik, že už nejde vykonávat cvičení déle - u trénovaného atleta nastává při 90% maximální tepové frekvence. Pokud v tomto tréningu sportovec pokračuje, výsledkem je přetrénování. A právě přetrénování hraje klíčovou roli pro napředování v jakémkoliv sportu. Uklidněním cvičení nebo krátkou přestávkou se v krvi laktát změní zpět na pyruvát a tělo se dostává do normálního režimu (pyruvát se tvoří z glykogenu, který je uložen ve svalech). Laktát poté cestuje krví po celém těle a může ho využít jako zdroj energie úplně jiný sval. Zvýšíme-li hladinu laktátu v krvi, současně s tímto zvyšujeme vylučování růstového hormonu (vysoká intenzita cvičení = zvýšená produkce laktátu = zvýšená produkce růstového hormonu).
Čím je sportovec trénovanější, tím delší čas trvá jeho tělu, než dosáhne laktátovému prahu, přesněji řečeno tím déle bude trvat, než nastoupí ono pálení ve svalech. Hodinky Garmin vycházejí pro určení Vašeho laktátového prahu z dvou informací - první je Váš profil ve výchozím nastavení a druhá je Váš VO2 max. V hodinkách si lze dle úrovně laktátového prahu měnit zóny srdečního tepu (zóny srdečního tepu jsou základ pro primární cíle určení Vašich tréninků - trénink na vytrvalost, trénink na hubnutí, trénink silový atd.). Budete-li znát svou úroveň intenzity fyzické aktivity, při které začínáte pociťovat počínající nástup laktátového prahu, snadno si můžete sami zvolit, jak v tréninku ubrat či přidat a tím optimalizovat svůj výkon a celkově tak přímo ovlivnit efekt celého tréninku.

LiveTrack:Negarmin-automaticky

Lovecký/rybářský kalendář:NeZ Garmin IQ lze do hodinek nahrát aplikace zaměřené pro myslivce či rybáře. Například, rybářům jedna z aplikací ukazuje, kdy budou brát ryby ve dvou časech v daný den (jeden je ideální čas pro braní a druhý je průměrný čas pro braní a tři úrovně možného úspěchu) a kdy budou brát ryby více dní dopředu (dny mají též tři úrovně úspěšnosti braní ryb).

Materiál popruhu:Silikongarmin-automaticky

Měření délky úderu (spočítá přesnou délku úderů z jakéhokoli místa na hřišti):ManuálněHodinky Garmin umí změřit délku Vašeho odpalu během hry. Kdykoliv později si můžete prohlédnout historii Vašich odpalů. Automatické měření odpalů znamená, že hodinky ukládají každý odpal sami bez jakékoliv manuální podpory.

Metriky plavání v bazénu (délky, vzdálenost, tempo, počet záběrů, efektivita plavání (SWOLF), kalorie):NeHodinky Vám díky této funkci umí sdělit celkový počet délek bazénu, celkovou vzdálenost, tempo plavání, počet / typ záběrů atd. V aktuálním tréninku hodinky dokážou vyhodnotit index efektivity a SWOLF skóre (SWOLF je zkratka slov SWim gOLF a tato funkce měří efektivitu plavání). Hodinky zaznamenávají údaje o Vašem plaveckém tréninku a Vy si poté na základě těchto informací můžete rozvrhnout další trénink - jeho styl, intenzitu atd.

Metriky plavání v otevřené vodě (vzdálenost, tempo, počet a tempo záběrů, vzdálenost záběru, efektivita plavání (SWOLF), kalorie):NeTento sportovní profil Vám umožní měřit rychlost, tempo, vzdálenost atd. plavání pomocí vysoce citlivého GPS na otevřené vodě. Navíc je podporován senzor kompatibilní s ANT+™ pro monitorování srdeční frekvence a teploty. Je navržen jako aplikace pro hodinky (a nikoli datové pole nebo widget). V aktuálním tréninku hodinky dokážou vyhodnotit index efektivity a SWOLF skóre (SWOLF je zkratka slov SWim gOLF a tato funkce měří efektivitu plavání). Hodinky zaznamenávají údaje o Vašem plaveckém tréninku a Vy si poté na základě těchto informací můžete rozvrhnout další trénink - jeho styl, intenzitu atd.

Minuty intenzivní aktivity:Negarmin-automaticky

Monitor energie Body Battery™:NeBody Battery je funkce, která nám zobrazuje, jak jste na tom s Vaší fyzickou energií. K výsledku odhadu Vašich energetických zásob během dne se využívá informací v kombinaci variability srdeční frekvence, stresu a fyzické aktivity. Na stupnici od 1 do 100 můžeme vidět, kolik má Vaše tělo energie. Čím vyšší číslo, tím vyšší mírou energie disponuje Vaše tělo. Tato informace je dobrá třeba pro naplánování intenzity cvičení - čím více má Vaše tělo energie, tím intenzivnější může být Váš trénink.
V aplikaci Garmin Connect můžete během dne sledovat, kolik energie jste spotřebovaly (např. cvičením) a kolik jste naopak dodali (např. odpočinkem). Oba tyto ukazatele by v ideálním případě měly být na konci dne stejné, což ukazuje na rovnováhu mezi zotavením a aktivitou. Ideální pro nejvyšší možnou míru energie těla je kvalitní spánek.

Funkce Body Battery v hodinkách Garmin je navržena tak, aby vám poskytla přehled o vyvážení zátěže a regenerace vašeho organizmu. Pomocí funkce můžete pochopit, kdy váš organizmus čerpá a ztrácí energii, jak dlouho by měl trvat váš spánek nebo odpočinek a jaké činnosti vás zbytečně vyčerpávají. Pokud pravidelně trénujete, může vám funkce napovědět, kdy je možné absolvovat náročný trénink a naopak, kdy je lepší zvolnit nebo trénink dokonce odložit.

Trénink nebo fyzická aktivita, stres či zátěž organizmu, odpočinek a spánek: každá z těchto aktivit nějakým způsobem ovlivňuje vaši tělesnou energii. Aktuální množství tělesné energie pak má vliv na schopnost absolvovat trénink, soustředit se, čelit pracovnímu zatížení nebo přizpůsobovat se prostředí. Funkce Body Battery využívá celodenního měření srdečního tepu a jeho variability a algoritmu Firstbeat Analytics. Výsledkem funkce je jednoduchá, lehce srozumitelná hodnota úrovně tělesné energie ve vašem těle.

Zkuste se na funkci Body Battery zaměřit a pochopte, co růst a pokles vaší tělesné energie ovlivňuje a přizpůsobte tomu svůj životní styl. Pochopíte, jak vaše tělo reaguje na nadměrný trénink bez dostatečného odpočinku, jaký vliv má krátký a nekvalitní spánek, nadměrná večerní konzumace jídla a pití nebo blížící se viróza. Pokud funkci pochopíte a budete využívat své zdroje s rozmyslem, budete možná překvapeni, jak jednoduché to je a jak velký to má vliv na váš sportovní výkon.

Odpočinek je nejdůležitější část tréninku, moudré motto, které je dobré mít neustále na paměti. Odpočinek a regenerace organizmu probíhá v době, kdy je minimální zatížení organizmu (na Garmin hodinkách je to období s nízkou hodnotou funkce Stress Score).

Během dne mohou vaši energii dobít chvíle klidu a relaxace nebo krátký spánek. Nezapomínejte ale, že hlavním zdrojem energie a zázračným elixírem je kvalitní spánek. Nelze obejít skutečnost, že spánek je nejcennějším obdobím pro regeneraci našeho těla. Podle toho se spánkem také zacházejte.

Z hlediska regenerace se kvalitní spánek vyznačuje zvýšenou variabilitou srdečního tepu (HRV), tedy mírnou nepravidelnost v délce intervalu mezi po sobě jdoucími tepy srdce1. Jde o normální a zdravý proces. Odborníci říkají, že jsou aktívní neurony, které zklidňují srdeční tep (parasympatikus) a převládají nad neurony, které zvyšují tep a připravují organizmus na tělesnou zátěž (sympatikus).

Sledování délky a kvality spánku a jeho vlivu na zvýšení hodnoty Body Battery, případně změna spánkových zvyklostí vám mohou výrazně pomoci načerpat energii na maximum na začátku každého dne.

Mějte na paměti, že v situaci, když jste vyčerpaní, nevyspaní nebo prožíváte velký stres, není tělo často schopné využít trénink a vytěžit z něj maximální užitek. Absolvovat intenzívní trénink proto v takové situaci nedává smysl a je lepší s intenzívním tréninkem počkat na chvíli, kdy trénink přinese svůj očekávaný efekt - zvýšení kondice, síly nebo vytrvalosti. Častou chybou výkonnostních sportovců je, že trénují příliš často a příliš intenzivně. V některých situacích bývá málo více a takové situace může funkce Body Battery pomoci odhalit.

Move IQ™:NeMove IQ je funkce, kterou jsou vybavena některá zařízení pro měření denní aktivity. Garmin Connect rozpoznává časy určitých pohybů / pohybových vzorců, které odpovídají známým způsobům cvičení či aktivit, jako je jízda na kole, běh, plavání, chůze nebo například eliptického trenažeru a označuje je jako události.

Možnost stáhnutí tréninkových plánů:Negarmin-automaticky

Multisport:Negarmin-automaticky

Najít mé hodinky:Ne

Nastavitelná upozornění:Negarmin-automaticky

Nastavitelné obrazovky:Negarmin-automaticky

Nastavitelné profily aktivit:Negarmin-automaticky

Nasycení krve kyslíkem (pulzní oxymetr):NePulsní oxymetr Vám měří nasycení Vaší krve kyslíkem. Normální hodnota je 95 - 99%. Tento procentuální ukazatel nám říká poměr kyslíku k hemoglobinu v krvi, jak kvalitně a rychle nám putuje kyslík do tkání. Princip základních měřáků spočívá v prosvícení krve např. zkrz prst. Hodinky Garmin využívají zase optické zpětné vazby od hemoglobinu. Dle vyčíslení v procentech máme přehled, kolik kyslíku se nám dostává do krve, resp. jak Vaše tělo absorbuje kyslík. Měření je závislé na mnoha faktorech, zejmén avšak na celkovém stavu Vašeho zdraví a kondice. Je-li Sp02 (tak se nazývá ve zkratce Saturace v končetinách těla) nižší než normál, je lepší si odpočinout a s tréninkem vůbec nezačínat.
V hodinkách Garmin máme velmi citlivé snímače, které nám změří náš Sp02 velice přesně. Spojíme-li v hodinkách Garmin funkci Body Battery a Pulsní oxymetr, výsledek nám zřetelně ukazuje, jak máme připravené naše tělo na trénink. Ideálně jsme připraveni na trénink ve chvíli, kdy máme Body battery v plusových hodnotách a Sp02 97 - 99%. Pro podrobnější informace o dlouhodobějším stavu kyslíku ve Vašem těle a jeho absorbci si můžete aktivovat pulsní oxymetr přes noc. Na hodinkách Garmin si můžete nastavit Pulsní oxymetr do základního menu, takže si můžete měřit saturaci snadno a rychle. Data se automaticky synchronizují do chytrého telefonu, kde se v aplikaci Garmin Connect shromažďují a Vy pak můžete zpětně vyhodnocovat.

Navigace po trase:Negarmin-automaticky

Navigace z bodu do bodu:NeV hodinkách si lze nastavit na mapách dva body - první bod je místo, ze kterého chcete vycházet a druhý bod je místo Vašeho cíle. Systém GPS sám najde nejkratší cestu a ukáže Vám ji na displeji zařízení včetně kurzovní šipky ukazující směr včetně celkové délky trasy.

Odemknout nové ikony pro kroky:Negarmin-automaticky

Odměny (mince):Negarmin-automaticky

Odpočet relaxačního dýchání:NeTato funkce Vám pomůže snížit hladinu stresu během 5 minut pomocí relaxačního dýchání dle pokynů na obrazovce.

Odpočítávaný čas:Negarmin-automaticky

Odpověď na textovou zprávu / odmítnutí hovoru se zasláním textové zprávy (pouze Android™):Negarmin-automaticky

Opakovaný časovač odpočinku:NeOpakovaný časovač odpočinku slouží pro přesný rozvrh doby mezi fyzickou aktivitou.

Ovládání hudby ze smartphonu:Negarmin-automaticky

Paměť/historie:125 MBgarmin-automaticky

Plánovač okružní trasy (běh a jízda na kole):Negarmin-automaticky

Plánovač výstupu ClimbPro™:NeFunkce ClimbPro Vám zobrazí sklon trasy, vzdálenost a převýšení nadcházejícího stoupání - díky tomu poté můžete lépe rozložit Vaše úsilí. Jakmile je kurz vytvořen a odeslán do Vašeho kompatibilního zařízení, ClimbPro Vám umožní ukázat podrobnosti o stoupáních před a během vaší jízdy (chůze), včetně počtu stoupání, kdy k nim dojde, průměrného sklonu a celkového stoupání.

Plavecké tréninky v bazénu:NeGarmin již má přednastavené plavecké tréninky přímo z výroby, pokud byste tedy chtěli trénovat podle Garminu, stačí aktivovat jeden z tréninků v hodinkách uložených. Hodinky Vás krok po kroku provedou celým plaveckým tréninkem. V tréninkovém kalendáři můžete poté sledovat Vaše budoucí tréninky. Hodinky Vám defakto slouží jako Váš osobní plavecký trenér.

Plně vektorová mapa:NeVýhody vektorových map jsou pro digitální zobrazení zřejmé, patří mezi ně ve všech měřítkách kvalitní rozlišení, vysoká přehlednost a snadná optimalizace trasy a v neposlední řadě malý datový objem, takže nezatíží paměť daného přístroje. Ve vektorové mapě je vše detailně popsáno - cesty, vrstevnice, trasy, místa (body), plochy atd. Ať už zvětšíme či zmenšíme vektorovou mapu na displeji hodinek jakkoliv, vždy máme čistý obraz.

Počasí:NeHodinky zobrazují podrobnou předpověď počasí daného dne, předpověď počasí na čtyři hodiny dopředu a předpověď počasí na čtyři dny dopředu.

Podpora nožního snímače:NeTempo a rychlost při běhu venku hodinky vyhodnocují z GPS. Když je Garmin Foot Pod (nožní snímač) spárován s kompatibilním zařízením Garmin, získáte údaje o kadenci, rychlosti/tempu a vzdálenosti, i když není k dispozici signál GPS - například při běhání uvnitř. Zařízení s vestavěným akcelerometrem umí tyto informace poskytnout při běhání v interiéru nebo v době, kdy není dostupný signál GPS.
V podstatě vestavěný akcelerometr na těchto zařízeních poskytuje všechna stejná data bez potřeby externího senzoru. Pro zajištění co největší přesnosti doporučujeme zkalibrovat akcelerometr tak, že vyběhnete ven se zapnutou GPS na dva nebo tři běhy. Pro dosažení nejlepších výsledků se vyhněte drastickým změnám rychlosti během těchto kalibračních běhů.

Podpora pro Nitrox:Negarmin-automaticky

Podpora pro Trimix:Negarmin-automaticky

Podpora stahování map:Negarmin-automaticky

Pohyblivá mapa s letišti, navigačními pomůckami, silnicemi, vodními plochami a podobně:Negarmin-automaticky

Pokročilá podpora zařízení Vector:NeHodinky jsou kompatibilní se zařízením Vector™ (měřič výkonu). Zařízení Vector™ jsou např. pedály na kolo.

Pokročilé tréninky:NeTato funkce Vám umožní vytvářet si sám své vlastní tréninky a naplánovat si v nich své cíle. V sekci hodinek nazvanou Workouts si můžete dané tréninky upravovat dle vlastního uvážení. Po uložení můžete si můžete daný trénink uložit do kalendáře nebo odeslat např. do Vašeho mobilního telefonu.

Polohy XERO™:NeZaměřovač Xero - laserový zaměřovač s automatickým nastavováním, který automaticky měří vzdálenost k cíli a poskytují přesný, virtuální svítící kolík pro výstřel. V aplikaci lze nastavit různé barvy bodů, abyste rychle našli správnou vzdálenost. Dále lze nastavit body pro více profilů šípů pro různé styly lovu. Funkce Laser Locate ™ vám umožňuje označit, kde se cíl nacházel při výstřelu nebo střelbě. Zaznamenávejte svůj výkon během tréninkových střeleb a prohlížejte si své statistiky pro různé vzdálenosti a tréninky v průběhu času.

Povinnosti:Negarmin-automaticky

Profil nadmořské výšky:NeCelkové stoupání, průměrné stoupání a maximální převýšení jsou různé způsoby pohledu na stoupání během aktivity.

Total Ascent poskytuje součet všech zvýšení nadmořské výšky (také známé jako zvýšení nadmořské výšky).
Průměrný výstup poskytuje průměr všech výstupů zaznamenaných během aktivity.
Maximum Elevation poskytuje nejvyšší dosaženou nadmořskou výšku.

Pozor na rozdíl mezi těmito datovými poli zajistí, že se v aktivitě použije to správné.


Příklady:

1. Pokud jste na úrovni moře a terén je kopcovitý a půjdete nahoru 100 m, pak dolů 50 m, pak nahoru 100 m, vaše celkové stoupání bude 200 m, zatímco vaše maximální výška bude 150 m.
2. Pokud svou aktivitu začnete na 500 m, jděte nahoru 200 m, dolů 100 m a pak nahoru dalších 300 m. Vaše celkové stoupání by bylo 500 m, zatímco vaše maximální převýšení by bylo 900 m.
3. Pokud by dokončení 3 výstupů 10m, 300m, 1000m trvalo celkem 120 minut, vyšlo by to na Průměrný výstup 11m. Jedná se o součet všech výstupů vydělený celkovým časem potřebným k dokončení výstupů.

Projekce trasového bodu:NeMůžete vytvořit nové místo (bod) promítnutím vzdálenosti a azimutu z aktuální polohy do nového místa (bodu).

Přednahrané mapy TopoActive Europe:Negarmin-automaticky

Přednahráno 42 tisíc hřišť z celého světa:AnoNa stránkách Garminu si můžete najít dané hřiště, na kterém se chystáte hrát. V jednoduchém filtru si zadáte zemi, ve které budete hrát a daný kraj (region). Následně se Vám zobrazí golfová hřiště, která jsou v tomto kraji a která jsou součástí 42.000 hřišť nahraných v Garminu za tímto účelem. Ihned vidíte na obrazovce i takové detaily, kolik jamek má dané hřiště.

Předpověď výsledků:NeDíky této funkci můžete zjistit, za jak dlouho Vámi zadaný závod uběhnete. Hodinky k tomu potřebují informace z Vašich dřívějších běžeckých tréninků. K tomuto hodinky využívají VO2 max a právě onu Vaší tréninkovou historii. Čím více s hodinkami naběháte a uložíte do zařízení Garmin, tím přesnější odhad poté na Vámi zadanou trasu budete z hodinek mít. Po zadání nové trasy tak hodinky spočítají, za jaký čas ve Vašem tempu trať uběhnete.
Pokud ale bude trať obtížnější než jste zvyklí ve Vašem tempu běhat nebo bude např. sněžit, hodinky toto neumí zohlednit.

Přehrává a ovládá hudbu z hodinek:NeV hodinkách můžete ovládat hudbu, kterou slyšíte ve sluchátkách. Písničky lze zeslabovat, zesilovat atd.

Překážky a cíle na hřišti:AnoKliknutím na mapu si zobrazíte případné překážky a layupy na hřišti. Zobrazí se Vám typ překážky a layupu a vzdálenost od Vás k začátku a konci překážky. Šipkami na displeji si můžete takto zobrazit všechny překážky a layupy na daném golfovém hřišti. Na základě tohoto můžete přizpůsobit Vaší hru a dle Vašich možností se co nejlepším způsobem překážkám vyhnout.

Připomenutí odpočinku:NeUmožňuje nastavit hodinky tak, aby Vás upozornily, když bude vaše hladina stresu neobvykle vysoká. Upozornění Vám doporučí, abyste si na chvíli odpočinuli a zařízení Vás vyzve k zahájení řízeného dechového cvičení. Obvykle pomáhá zhluboka a koncentrovaně dýchat.

Režim APNOEA:Negarmin-automaticky

Režim lovu APNOEA:Negarmin-automaticky

Režim měřidel:Negarmin-automaticky

Režim nočního vidění:NeTato funkce umožňuje číst veškeré údaje na displeji s brýlemi pro noční vidění.

Režim pomoci při křižování:Negarmin-automaticky

Režim s jednou směsí plynů:Negarmin-automaticky

Režim s větším počtem směsí plynů:Negarmin-automaticky

Režim UltraTrac:Negarmin-automaticky

Režim V mém okolí:NeTato aplikace Vám umožní nechat se navigovat k blízkým bodům zájmů či trasovým bodům. Pokud například jdete po městě a chcete najít nejbližší restauraci, v Menu si zadáte Body zájmu, poté si zadáte Restaurace a systém sám během chvilky najde nejbližší restaurace u Vás, které se v daném místě nacházejí. Toto je velmi praktická věc, která Vám ušetří na cestách spoustu času.

Rozlišení displeje:175 × 175 pixelůgarmin-automaticky

Ruční označení okruhu:Negarmin-automaticky

Rychlost a směr větru (vyžaduje připojení ke golfové aplikaci):Negarmin-automaticky

Rychlost a vzdálenost pomocí GPS:Negarmin-automaticky

Řemínek Quick Release:Anogarmin-automaticky

Sdílení tras a polohy mezi různými zařízeními:Negarmin-automaticky

Segmenty Garmin Live:Negarmin-automaticky

Segmenty Strava Live:Negarmin-automaticky

Silové tréninky:Negarmin-automaticky

Sledování spánku (skóre spánku a statistiky):NeHodinky poznají, kdy jste usnuli a kdy jste se probudili. Dále umí hodinky poznat fáze spánku (hluboký, lehký a REM fázi). Pokročilé sledování spánku je navrženo tak, aby rozpoznalo, kdy jste usnuli a kdy jste se probudili ( + četnost probuzení za noc, délka probuzení, čas probuzení atd.), a fáze spánku, jak k nim dochází během noci. To zahrnuje lehké, hluboké a REM fáze spánku. Ráno na hodinkách můžete vidět skóre od 0 do 100. Čím vyšší číslo máte, tím kvalitnější byl Váš spánek a tím více energie byste měli mít do nastávajícího dne.
Každý potřebuje jinou délku spánku, ale každý potřebuje kvalitní spánek. Nekvalitní spánek se mnohdy kompenzuje délkou spánku, lze tedy říci, že přerušovaný spánek má na svědomí delší dobu strávenou spaním než spánek kvalitní.

Sledování srdečního tepu na zápěstí (neustále, každou sekundu):NeHodinky monitorují nonstop Váš srdeční tep. Můžete tak kdykoliv sledovat Váš aktuální srdeční rytmus. Mnoho osobních přehledů o zdraví a pohybu poskytovaná nositelnou elektronikou Garmin je založena na měření srdečního tepu. Patří mezi ně například funkce celodenního sledování zatížení (Stress Score), sledování tělesné energie (Body Battery), frekvence dýchání, sledování spánku a dokonce i počítání spálených kalorií. Srdeční tep je ve spojení s rychlostí chůze, rychlostí běhu nebo údaji z cyklocomputeru (na kompatibilních zařízeních) výchozím údajem i pro posuzování kardiorespirační zdatnosti vyjadřované parametrem VO2 Max. Lidské srdce provede za průměrnou dobu života přibližně 2,5 miliardy úderů. Každý úder srdce pohání oběhový systém, který rozvádí do těla kyslík, živiny, hormony a další životodárné zdroje. Sled úderů srdce řídí životně důležitý vegetativní nervový systém. Vysílá do srdce pokyny, aby se fyziologicky připravilo na životní výzvy i změny prostředí.
Zóny srdečního tepu odbourávají potřebu odhadu z prvku intenzity ve vzorci.

Když do jednotlivých zón zaměříte vhodný typ tréninku, získáte komplexní tréninkový režim, který vám pomůže získat sílu, vytrvalost, výkon a další pozitiva. Obecně platí, že nižší zóny jsou vhodné pro zahřátí a regeneraci, zatímco vyšší zóny vedou ke zlepšování výkonů. Podívejte se na výchozí nastavení zón srdečního tepu. Pokud si zóny upravíte podle vlastních tréninkových požadavků, nemusí zde uvedený popis odpovídat.

ZÓNA 1 (MAXIMÁLNÍ): 50–60 % MAXIMÁLNÍHO SRDEČNÍHO TEPU
Trénink v zóně 1 by měl být veden klidným, odpočinkovým tempem s rytmickým dýcháním. Zlepšuje se při něm schopnost srdce pumpovat krev a schopnost svalů využívat kyslík. Nejběžnějším typem tréninku v zóně 1 je rychlejší chůze.

ZÓNA 2 (SNADNÁ): 60–70 % MAXIMÁLNÍHO SRDEČNÍHO TEPU
Trénink v zóně 2 probíhá v pohodlném tempu, kdy dýcháte zhluboka, ale stále jste schopni konverzovat. Tento typ je vhodný při rekonvalescenci a jako základní kardiovaskulární trénink. Pomalý běh většinou spadá do zóny 2.

ZÓNA 3 (AEROBNÍ): 70–80 % MAXIMÁLNÍHO SRDEČNÍHO TEPU
Trénink v zóně 3 probíhá ve středním tempu, kdy je udržování konverzace obtížnější. Posilujete přitom plíce a srdce a zvyšujete si vytrvalost. Snadný běh spadá do zóny 3.

ZÓNA 4 (PRAHOVÁ): 80–90 % MAXIMÁLNÍHO SRDEČNÍHO TEPU
V zóně 4 se pohybujete rychlým, až skoro nepříjemným tempem a dýcháte namáhavě. Zlepšujete si zde anaerobní kapacitu a laktátový práh. Do zóny 4 spadá například rychlý běh.

ZÓNA 5 (MAXIMÁLNÍ): 90–100 % MAXIMÁLNÍHO SRDEČNÍHO TEPU
Když dosáhnete zóny 5, pohybujete se obvykle ve velmi rychlém tempu, které nelze udržet delší dobu. Dýchání je velmi namáhavé. Trénink v zóně 5 zvyšuje váš výkon a anaerobní a svalovou vytrvalost.

Sledování statistik (skóre, putty na kolo, zásahy na greenu a fairway):AnoTento golfový profil Vám umožní sledovat Vaše odehraná kola a na základě porovnávání můžete vidět, jak se zlepšujete. Hodinky zaznamenávají Vaši přesnost zásahů fairwaye či greenu u odpalů, přibližovacích úderů, chipů a puttů.

Sledování zdraví žen:Negarmin-automaticky

Snímač hloubky:Negarmin-automaticky

Snímač nasycení krve kyslíkem (pulzní oxymetr):NeBuňky ve vašem těle potřebují pro správné fungování kyslík. Ten se získává z okolního vzduchu a jeho dopravu do buněk zajišťuje oběhový systém skládající se ze srdce, plic, žilního systému a krve.

Kyslík se získává ze vzduchu přivedeného do plic při nádechu. Tam se smísí s přivedenou krví, kterou srdce s každým úderem rozvádí do celého těla. Pulzní oxymetr měří, kolik kyslíku (v porovnání s maximální kapacitou) se nachází v krevním řečišti cirkulujícím v těle.

Když si představíte krev jako vlak a kyslík jako cestující v takovém vlaku, říká pulzní oxymetr, jak vysoká je obsazenost vlaku vzhledem k maximální kapacitě. Když jsou všechna sedadla ve vlaku obsazena cestujícími, je vlak vytížený na 100 % kapacity.

Vybrané hodinky Garmin používají kombinaci červeného a infračerveného světla v optickém snímači na zadní straně hodinek a odhadují procento okysličené krve (periferní saturace kyslíkem, SpO2%) ve vašem krevním řečišti. Obecně by měla být tato hodnota ve většině času na úrovni 95 % nebo vyšší, ale může být ovlivněna nadmořskou výškou, aktivitou nebo zdravím jedince. Podle institutu Mayo Clinic jsou hodnoty pod 90 % považovány za nízké.

Zařízení není určeno pro lékařské účely. Případné otázky ohledně hodnot pulzní oxymetrie konzultujte se svým lékařem nebo jiným kvalifikovaným zdravotníkem. Pulzní oxymetr není dostupný v produktech Garmin ve všech zemích.

Snímač okolního světla:NeAutomaticky upravuje intenzitu svícení a režim světla podle okolních světelných podmínek a denní doby. Senzor také umožňuje automatické nastavení podsvícení, což může šetřit spotřebu baterie a prodloužit doby mezi nabíjením. Chcete-li změnit úroveň jasu ručně nebo upravit nastavení automatického jasu, lze toto provézt přímo v menu hodinek.

Snímač srdečního tepu na zápěstí Garmin Elevate™:Negarmin-automaticky

Souřadnice GPS:NeGlobální navigace využívá čáry zeměpisné šířky a délky k určení konkrétního místa na zemském povrchu. Udává se jako zeměpisné souřadnice. Zařízení Garmin GPS jsou ve výchozím nastavení z výroby nastavena na zeměpisnou šířku/délku DM. To znamená, že je nastavena na zeměpisnou šířku a délku ve stupních a minutách s desetinnými minutami.

Ke stanovení polohy zeměpisné polohy na mapě se používá mapová projekce, která převádí geodetické souřadnice na dvojrozměrné souřadnice na mapě; promítá základní elipsoidní souřadnice a výšku na plochý povrch mapy. Datum spolu s mapovou projekcí aplikovanou na mřížku referenčních míst vytváří mřížkový systém pro vykreslování míst. Běžné mapové projekce v současné době zahrnují Universal Transverse Mercator (UTM), referenční systém vojenské sítě (MGRS) a národní síť Spojených států (USNG). Souřadnice na mapě jsou obvykle ve smyslu posunutí na sever na sever a na východ na východ vzhledem k určenému počátku.

Spálené kalorie:Negarmin-automaticky

Spárování s aplikací Garmin Golf:Anogarmin-automaticky

Splňuje turnajové předpisy:AnoHodinky je povoleno používat v turnajích se zapnutým turnajovým režimem. Od roku 2016 je povoleno v knize pravidel R&A používání přístrojů během daného kola umožňující měření vzdálenosti. Garmin je lídrem ve světě inovací v zařízeních pro měření vzdáleností a pro golfisty celého světa jsou díky neochvějné přesnosti a spolehlivosti tyto zařízení považovány za jedny z nejdůvěryhodnějších přístrojů za tímto účelem používaných při golfu.

Spuštění odpočítávání:NeTato funkce je klasický Timer. Nastavíte se na hodinkách výsledný čas a při spuštění se tento čas odečítá. Je to defakto přesný opak stopek.

Srdeční tep z externího snímače HRM (v reálném čase během přestávek, statistiky o intervalech a jednotkách během přestávek a automatické stažení srdečního tepu po plavání):Negarmin-automaticky

Stav tréninku (sleduje vaši historii tréninku a trendy úrovně kondice a ukazuje, zda trénujete efektivně):Negarmin-automaticky

Stránka s informacemi o trasovém bodu:Negarmin-automaticky

Stupeň vodotěsnosti:5 ATMgarmin-automaticky

SwingTempo:Negarmin-automaticky

Synchronizace záznamů o ponorech do mobilní aplikace Garmin Dive™:Negarmin-automaticky

Teploměr:Negarmin-automaticky

Test zátěže VST (měří odchylky tepové frekvence při klidovém postoji po dobu 3 minut a posuzuje úroveň stresu na škále od 1 do 100; nízké skóre znamená nízkou úroveň stresu):Negarmin-automaticky

TracBack®:Negarmin-automaticky

Training Effect (aerobní):Negarmin-automaticky

Training Effect (anaerobní):NeAnaerobní trénink:

Rozvíjí vytváření anaerobní energie.
Zlepšuje sprinterské schopnosti.
Posiluje odolnost vůči únavě.
Zvyšuje schopnost podávat maximální výkon.
S anaerobním tréninkovým efektem není spojena konkrétní metrika, nejsnáze jej ale na svém výkonu poznáte na tom, jak se vám daří sprinty a opakované sprinty. Dobrým ukazatelem je průběh fotbalového zápasu, kdy je stabilní úroveň aktivity při hře přerušována krátkými úseky vysoce intenzivní aktivity.

Pro dosažení nejefektivnějšího způsobu, jakým dokáže vaše tělo vyrábět energii spalováním, je vyžadován kyslík, občas ale vaše potřeba energie převýší míru, v jaké je kyslík v daném okamžiku dostupný. Naštěstí má ale vaše tělo připraven záložní proces. Přestože vytváření anaerobní energie není zdaleka tak efektivní, dokáže v pravou chvíli naskočit a udržet vás v pohybu. Špatnou zprávou je to, že se snadno vyčerpá.

Zatímco aerobní tréninkový efekt je pěkně propojený se zvyšováním aerobní kondice – kterou vyjadřuje hodnota VO2 Max – výpočet zlepšení na anaerobní úrovni je o něco složitější.

Analýzou srdečního tepu a současně rychlosti (nebo výkonu u jízdy na kole) vypočítává funkce Anaerobní Training Effect, do jaké míry k hodnotě EPOC přispívá při námaze také anaerobní proces. Čím vyšší je anaerobní tréninkový efekt, tím větší je očekávaný přínos k vaší anaerobní sportovní výkonnosti. Bylo například prokázáno, že intervaly s vysokou intenzitou zlepšují několik faktorů spojených s vaší schopností podávat výkony, a Anaerobní Training Effect je číselným vyjádřením tohoto zlepšení. Funkce jde ale ještě o krok dál. Pomocí analýzy typu vašeho tréninku vám dokáže přesněji sdělit, v čem vám trénink pomohl. Pokud například zařízení zaznamená, že jste absolvovali několik sérií běhu rychlým tempem, může se zobrazit Anaerobní Training Effect ve výši 3,5 spolu s upřesněním: „Tato aktivita zlepšila vaši anaerobní kapacitu a rychlost díky několika opakováním s vysokou rychlostí / vysokým výkonem.“

Trasy:Negarmin-automaticky

Trénink běhu:NeV hodinkách Garmin můžete mít Vámi zvolený tréninkový plán běhu, který si sami vytvoříte. Můžete ale také používat již přednastavené tréninkové plány přímo od Garminu, jako např. Connect Training Plans nebo Garmin Coach (Garmin trenér), kde Vás osobní trenér povede na trati dlouhé 5 km, 10 km nebo půl maraton. Plány jsou nejčastěji na 12 - 16 týdnů a berou v potaz Vaší kondici a den Vašeho hlavního závodu.
Takovýto tréninkový plán a spoustu jiných naleznete v zařízení Garmin a můžete si vybrat, jaký Vám bude pro trénování nejvíce vyhovovat. Tyto tréninkové plány jsou přednastavené a stačí jej pouze v hodinkách aktivovat.

Trénink tempa:Negarmin-automaticky

Tréninková zátěž (celková tréninková zátěž za posledních 7 dní počítaná z odhadované hodnoty EPOC):Negarmin-automaticky

TrueUp™:NeTrueUp synchronizuje data sledování aktivity, jako jsou kroky, kalorie atd. Garmin Connect bude přijímat jakákoli níže uvedená data z jakéhokoli zařízení, které je dokáže zaznamenat. Tato data jsou poté zabalena a odeslána zpět do zařízení, která jsou kompatibilní s TrueUp:

1. Kroky
2. Kalorie
3. Minuty intenzity
4. Ušlá vzdálenost (kroky)
5. Patra

Tříosý kompas s HSI (vodorovný indikátor situace):Negarmin-automaticky

Upozornění (při dosažení cíle aktivuje alarm – čas, vzdálenost, srdeční tep nebo kalorie):Negarmin-automaticky

Upozornění připomenutí:Negarmin-automaticky

Uražená vzdálenost:Negarmin-automaticky

Věk podle kondice:NeTouto funkcí se rozumí odhad Vaší kondice ku Vašemu skutečnému věku. Je to defakto poměr Vašeho věku a Vaší fyzičky. Tento Fitness věk, jak se tato funkce též nazývá, vypočítává zařízení Garmin z Vašeho odhadu VO2max. Ideální je, pokud je Váš Fitness věk nižší než Váš věk skutečný. Zařízení Garmin Vám umí ukázat Váš maximálně možný Fitness věk a umí určit cestu a postup, jak získat Váš nižší Fitness věk.
Fitness věk je odhad vaší tělesné kondice v porovnání se skutečným věkem. Hodnota fitness věku je užitečným parametrem pro připomenutí, že zdravý životní styl a pravidelná fyzická aktivita mohou podpořit pocit svěžesti a životní síly. Pamatujte, že pokud je váš věk podle kondice vyšší než současný věk, i malé krůčky správným směrem mohou mít velký vliv na jeho snížení a na to, jak se cítíte.
Vybrané chytré hodinky Garmin stanovují fitness věk různým způsobem podle toho, který model hodinek máte.
Statistika fitness věku je vztahována k odhadované hodnotě VO2 Max. Vypočítává se porovnáním aktuální úrovně kondice VO2 Max s normálními hodnotami lidí různého věku, ale stejného pohlaví, jako je to vaše.

Jak stárneme, typicky klesá naše kardiorespirační zdatnost. Tento pokles výkonu lze ale zpomalit, a dokonce i do určité míry zvrátit pravidelnou fyzickou aktivitou.

Chcete-li zjistit svůj aktuální fitness věk, jednoduše otevřete aplikaci Garmin Connect™ na kompatibilním telefonu, vybere položku Více, poté Statistiky výkonu a následně VO2 Max.

Na novějších chytrých hodinkách Garmin zohledňuje statistika fitness věku intenzitu aktivity, klidový srdeční tep a procento tělesného tuku nebo index tělesné hmotnosti (BMI). Budete potřebovat chytrou váhu Garmin Garmin Index™ S2, abyste získali naměřenou hodnotu procenta tělesného tuku v aplikaci Garmin Connect. Není-li k dispozici procento tělesného tuku, věk podle kondice se vypočítá na základě hodnoty BMI.

Kromě hodnoty aktuálního fitness věku vám aplikace Garmin Connect nabízí také dosažitelný věk, o který můžete usilovat, a také akční plán, jak tohoto věku podle kondice dosáhnout. Doporučení jsou průběžně upravována podle toho, jak pokračujete na cestě ke stanoveným cílům.

Jak vylepšit faktor intenzívní aktivity1:

Denního cíle dosáhnete začleněním vysoce intenzivního pohybu alespoň po dobu 5 min. během 1/2 hod. intervalu.
Jak poznáte vysokou intenzitu pohybu? Při vysoce intenzivní aktivitě jste schopni mezi jednotlivými nádechy pronést jen několik slov.
Srdeční tep by měl být na úrovni 70–85 % vašeho maxima.
Dejte ale pozor na přetížení, zvláště pokud nejste zvyklí na pravidelnou zátěž.
Mezi aktivitami si dopřejte dostatek času na regeneraci.
Chcete-li snížit klidový srdeční tep:

Pravidelně cvičte.
Udržujte si zdravou hmotnost.
Omezte stres.
Vyhýbejte se kouření a zakouřeným prostorám.
Jak snížit procento tělesného tuku nebo BMI:

Zaměřte se především na úpravu jídelníčku a pravidelná cvičení.
Chcete-li zjistit svůj aktuální věk podle kondice, jednoduše otevřete aplikaci Garmin Connect na kompatibilním telefonu, stiskněte položku Více, poté Statistiky zdraví a následně Fitness věk.

Vertikální oscilace a poměr (výška odrazu při běhu a poměr výšky odrazu vůči délce kroku):NeVertikální oscilace představuje míru „odrazu“ v každém kroku při vašem běhu. Měří se u trupu a s přesností na centimetry vám řekne, jakou vzdálenost urazíte při každém kroku směrem nahoru a dolů. Mnoho běžeckých trenérů věří, že nižší vertikální oscilace je efektivnější, protože se méně energie promarní pohybem nahoru a dolů. Společnost Garmin provedla průzkum u mnoha běžců různých úrovní. Obecně platí, že zkušenější běžci mívají nižší vertikální oscilaci. Rychlejší tempo je však často vykoupeno o něco vyšší vertikální oscilací. Vertikální poměr (viz níže) bere všechno toto v potaz. Další výhodou nižší vertikální oscilace je to, že většinou znamená menší namáhání spodní poloviny těla při dopadu. Nízká vertikální oscilace je pro samotný běh účinnější.

Vertikální rychlost:NePři aktivaci tohoto outdoorového profilu Vám hodinky budou zobrazovat Vaší aktuální rychlost výstupu a sestupu do předem nastavené nadmořské výšky. Výsledek je znázorněn v metrech za minutu. Vertikální rychlost se obvykle používá pro určení času potřebného k dosažení vrcholu.

Vestavěný barometr a tabulky přílivů a odlivů:Negarmin-automaticky

Více časových zón se Zulu/UTC:Negarmin-automaticky

Více profilů kol:Negarmin-automaticky

Virtual Partner:Negarmin-automaticky

Virtuální startovní čára:Negarmin-automaticky

Vlastní cíle:NeHodinky Garmin s touto aplikací umí uložit konkrétní pozici jako vytyčený cíl. Pokud chcete zahrát jamku pod par pět, uložíte si ideální místo pro layup u jamky a když se kdykoliv později k dané jamce dostanete, budete znát vzdálenost k místu, kam chcete míček umístit. Dle toho si můžete určit typ hole a nasměrovat Vaši trajektorii odpalu.

VO2 Max (běh):Negarmin-automaticky

Výpočet trasy podle oblíbenosti Trendline™:Negarmin-automaticky

Vysílání ST (přenáší data ST prostřednictvím zařízení ANT+™ do spárovaných zařízení):Negarmin-automaticky

Vystoupaná patra:Negarmin-automaticky

Výškoměr s možností nastavení barometru:NeZměna nastavení barometrického výškoměru, automatické kalibrace a barometrického grafu na zařízení změní způsob výpočtu a hlášení tlaku a nadmořské výšky. Např. Výpočty používají kalibrovanou nadmořskou výšku, která je oddělená od kalibrované nadmořské výšky používané ve výpočtech nadmořské výšky nebo se barometrický tlak mění se změnami okolního tlaku, výpočty využívají kalibrovanou nadmořskou výšku a ta je oddělená od aktuální hodnoty nadmořské výšky.

Výzva k pohybu (zobrazí se v zařízení po období nečinnosti; výzvu resetujete tím, že se krátce projdete):Negarmin-automaticky

Vzdálenost k cíli:NeTento profil Vám umožní trénovat s cílem dosažení určité vzdálenosti nebo dosažení vzdálenosti ve Vámi zadaném čase v určitém tempu či tempu volném. Během absolvování trasy Vás hodinky informují o blízkosti Vašeho tréninkového cíle. Toto nastavíte tak, že v Menu si vyberete sportovní profil Trénink a zde zaškrtnete Zadání cíle. A zde si poté můžete vybrat z možností Pouze vzdálenost, Vzdálenost a čas, Vzdálenost a tempo nebo Vzdálenost a rychlost.

Vzdálenost k Z/S/K (vzdálenost k začátku, středu a konci greenu):AnoTato golfová aplikace Vám umožní zjistit, jak daleko jste od přední, střední nebo zadní části greenu. Měření vpředu a vzadu se měří s Vaší linií a středem greenu – neboli pozice kolíku – což znamená, že se mění v závislosti na tom, ze kterého směru se ke greenu blížíte.

Vzdálenost PlaysLike:NeVynikající aplikace pro každé golfistu. Tato funkce umí určit, kam dopadne míček po odpalu - ať už na rovný nebo na šikmý povrch. Aplikace umí rozpoznat i velikost a rádius oblouku odpáleného míčku. Na základě tohoto si můžete zvolit vhodnou hůl pro ideální odpal a upravit Váš švih (jeho sílu a tvar oblouku).

Vzdálenost pro Layup / jamky Dogleg:AnoFunkce vivoactive poskytuje referenční vzdálenosti pro oblouky 1 a doglegy 2 pro aktuální díru.
Aby bylo možné zobrazit oblouk rozložení otvoru a vzdálenosti doglegu, musí být zařízení na obrazovce zobrazení otvoru.

Přejeďte vodorovně po obrazovce

1 Oblouk položení je, když se hráč golfu rozhodne odpálit míč na kratší vzdálenost, aby míč umístil do lepší pozice nebo se vyhnul nebezpečí. Pokud například golfové zařízení ukazuje rozložení 100 yardů na 293 yardů, znamená to, že jste 293 yardů od 100 yardového oblouky rozložení. 100 yardový položený oblouk je 100 yardů od jamky. Rozložení vzdáleností se zobrazuje jako 100, 150, 200 nebo 250 yardů nebo metrů od vaší aktuální pozice.

2 Dogleg je levý nebo pravý ohyb v fairwayi.

Vzdálenost, čas a tempo podle GPS:Negarmin-automaticky

Základní časovač odpočinku (od 0) (pouze plavání v bazénu):Negarmin-automaticky

Zámek obrazovky a tlačítka:Ne

Závod v aktivitě:Negarmin-automaticky

Záznam nácviku (pouze plavání v bazénu):NeTento plavecký profil má za úkol Vám umožní zaznamenat nácvik kopů, plavání jednou rukou nebo jakýkoliv jiný typ plavání vyjma čtyř základních typů plaveckých stylů (volný způsob - kraul, prsa, znak a motýlek). Tento záznam lze vytvářet ručně.


Zde krátký návod, jak aktivovat v hodinkách funkci záznamu nácviku:

1. Během aktivity plavání v bazénu zobrazte stisknutím tlačítka UP nebo DOWN obrazovku záznamu nácviku.
2. Stisknutím tlačítka LAP spustíte stopky nácviku.
3. Po dokončení intervalu nácviku stiskněte tlačítko LAP.
Časovač pro nácvik se zastaví, ale časovač aktivity i nadále zaznamenává celou plaveckou relaci.

4. Vyberte vzdálenost dokončeného nácviku.
Přírůstky vzdálenosti jsou založeny na velikosti bazénu vybrané pro profil aktivity.

5.Vyberte možnost:
Chcete-li zahájit další interval nácviku, stiskněte tlačítko LAP.

Chcete-li zahájit interval plavání, vraťte se výběrem možnosti UP nebo DOWN na obrazovky plaveckého tréninku.

Zhodnocení výkonu (po 6–20 minutách běhu porovná váš výkon v reálném čase s vašimi průměrnými úrovněmi kondice):Negarmin-automaticky

Zkratky:Negarmin-automaticky

Zobrazení GreenView s ručním umístěním praporku:AnoTato aplikace Vám umožní v náhledu golfového hřiště umístit ručně praporky a tím uvidíte Váš cíl a skutečné rozložení a tvar greenu. Díky tomu budete mít velmi přesné zacílení Vaší hry celkově přesnější statistiky Vašeho výkonu na hřišti.

Zóny ST:NeRozlišujeme 5 základních úrovní zón tepové frekvence. První, ta nejnižší, je cca. 50% Vaší maximální tepové frekvence a trénink v této zóně tepové frekvence je mírný, pro tělo spíše regenerační. Druhá úroveň tepové zóny je kolem 70% Vaší maximální tepové frekvence a v této fázi tréninku již pálíme tuky a zvyšujeme vytrvalost našeho těla. Ve třetí zóně se Vaše tělo nachází kolem 80% Vaší maximální tepové frekvenci a zde už dochází k zlepšování Vaší fyzické kondice. Čtvrtá zóna je již na 90% Vaší maximální tepové frekvence a zde již vystavujeme tělo náročnému tréninku. A poslední, pátá zóna, je zóna s maximální tepovou frekvencí - zde se již jedná o anaerobní silový až výbušný trénink primárně určený pro nárůst svalové hmoty či maximální efekt růstu síly.

Zvuková upozornění:Negarmin-automaticky

Zvukové výzvy:Negarmin-automaticky

Chtěli byste vědět více o tomto produktu? Napište mi, nebo zavolejte na telefon 602 521 828 a poradím Vám. Pokud byste chtěli vybírat z dalších více jak 30 000 produktů od 55 světových značek, navštivte náš hlavní eshop firmy: www.tovys.cz. Tomáš Vyskočil


ZAPNOU SE, JAKMILE ZAHRAJETE PRVNÍ RÁNU.

S golfovými GPS hodinkami Approach® S12 budete mít hru pod kontrolou a budete se moci soustředit na to, co se počítá.

   
 

 

   
Je jasný den? Díky displeji čitelnému na slunci na hodinky i tak bez problémů uvidíte.
  
Všech 42.000 hřišť si asi nezahrajete, ale kdyby náhodou, na hodinkách je najdete přednahraná.
  
Když znáte vzdálenost na začátek, střed a konec greenu, odpadá nejistota, jakou ránu zahrát.
   
Skóre vám budou sledovat hodinky a výsledek se pak odešle do mobilní aplikace Garmin Golf
    
Díky výdrži baterie až 30 hodin můžete hrát, jak dlouho
 
 
  

DISPLEJ ČITELNÝ NA SLUNCI

Hodinky jsou vybaveny displejem s vysokým kontrastem, který je snadno čitelný i za nejjasnějších dnů.
 
 
 

VÍCE NEŽ 42.000 PŘEDNAHRANÝCH HŘIŠŤ

Hodinky obsahují více než 42.000 CourseView map golfových hřišť z celého světa. Můžete si také bezdrátově stahovat aktualizace hřiště, na kterém hrajete nejčastěji.
 
 
 

HRAJTE SPRÁVNOU HOLÍ

Ještě více podrobností o hře získáte po spárování hodinek s kompletní sadou snímačů holí Approach® CT10 (prodává se samostatně).
 
 
 

PŘEHLEDNÉ ZOBRAZENÍ

Rychlé zobrazení začátku, středu a konce greenu vám poskytne všechna data, která potřebujete pro bezchybný úder.
 
 
 

MĚJTE PŘEHLED, NA CO SI DÁT POZOR

Na mapách hřišť najdete vzdálenosti k překážkám a doglegům, takže budete mít přesný přehled o tom, kde přesně na vás číhají, ať budete právě stát kdekoli.
 
 
 

ZÁPIS VÝSLEDKŮ

Hodinky zaznamenávají skóre, takže se můžete kdykoli ujistit, jak si vedete. Výsledek můžete odeslat přímo do aplikace Garmin Golf 1, a zapojit se tak do týdenních žebříčků.
 
 
 

VÝDRŽ BATERIE

Hrajte, jak dlouho budete chtít. Vestavěná dobíjecí baterie vydrží v režimu GPS až 30 hodin.
 
 
 


 
 
 Obsah balení 
Nabíjecí/datový kabel
Dokumentace
Golfové hodinky Approach S12