Naposledy prohlížené

Fenix - Garmin fenix6 PRO Sapphire, Gray/Black Band (MAP/Music) - 010-02158-11

JIŽ NENÍ V PRODEJI

Kultovní chytré a sportovně všestranné GPS hodinky. Fenix6 010-02158-11 jsou střední velikosti (47 x 47 x 14,7 mm) vhodné pro sport, do práce i do společnosti. Mapa, navigace, WiFi, MP3, Garmin Pay, dlouhá výdrž a odolnost. Luneta pouzdra je potažena velmi tvrdým povrchem DLC, který odolává běžnému otěru a poškrábání. Safírové sklíčko odolá i hrubému fyzickému tlaku, hodinky s tímto sklíčkem jsou stále perfektně čitelné.
Garmin Fénix6 je unikátní řada chytrých GPS hodinek s opravdu všestranným sportovním zaměřením. Díky stylovému vzhledu se dají stejně dobře nosit na sport, do práce i do společnosti. V řadě hodinek s označením Fénix6 jsou k dispozici 3 modelové velikosti, od nejmenší k největší: Fénix6S/Fénix6/Fénix6X. Každá z velikostí je navíc k dispozici v různých barevných/materiálových provedeních a případně s drobnými funkčními odlišnostmi. Nová řada hodinek s označením Fénix6 navazuje na předchozí úspěšné řady, především Fénix3, Fénix5 a Fénix5 Plus. Od svých předchůdců převzaly Fénix6 své nejdůležitější funkce a logiku ovládání. Přechod na nové modely ze starších generací hodinek je tak pro uživatele velmi jednoduchý. Mezi hlavní přednosti, na které se můžete u Fénix6 těšit jsou: výrazně větší displeje s vyšším rozlišením (u modelů Fénix6 a Fénix6X), významně delší výdrže baterií včetně více možností nastavení spotřeby a nové vyhodnocení tréninkové zátěže s přehlednými informacemi o přínosu a případnými radami pro zlepšení tréninku. Vrcholnými modely a současně vlajkovou lodí řady Fénix6 je dvojice hodinek s označením Fénix 6X solar se solárním krycím sklíčkem a solárním dobíjením akumulátoru. Ačkoliv solární dobíjení zatím nenahradí klasické dobíjení ze sítě, solární modely nabízí ze všech modelů řady Fénix6 nejdelší výdrž.

24měsíců záruka
Výhody spojené s nákupem u nás

ZÁRUKA
ORIGINÁLU
Jsme autorizovanými prodejci
této značky

Kód:010-02158-11

Druh skla:safírové (velmi odolné proti otěru a poškrábání při běžném nošení, viz. vysvětlivky v otazníčku)Safírové antireflexní - abnormálně odolné proti otěru a poškrábání s antireflexní vrstvou
Safír je umělý korund a na Moshově stupnici tvrdosti je umístěn u čísla 9. Tvrdší je již pouze na čísle 10 diamant. Safírové sklíčko běžným nošením nelze poškrábat, jelikož v běžném prostředí, ve kterém žijeme, nejsou materiály tak tvrdé jako je korund a diamant. Toto sklíčko tedy lze poškrábat pouze materiály stejně tvrdými jako je safírové sklo nebo tvrdšími, případně narušit sklo chemicky. Safírové sklíčko lze i obtížně rozbít, protože vedle abnormální tvrdosti je i velice pevné a tudíž velice obtížně rozbitelné. Antireflexní vrstva na skle slouží k pohlcování jemných odlesků, které safírové sklíčko má a vystavení hodinek prudkému jasnému světlu - díky antireflexu tedy čteme čas na hodinkách např. na přímém jasném slunci bez efektu odlesků. Antireflexní vrstva se nanáší nejčastěji na povrch skla - bývá však zároveň nanesena i na vnitřní (spodní) straně skla.

Safírové - abnormálně odolné proti otěru a poškrábání
Safír je umělý korund a na Moshově stupnici tvrdosti je umístěn u čísla 9. Tvrdší je již pouze na čísle 10 diamant, tudíž safírové sklo lze poškrábat pouze stejně tvrdým materiálem, jako je on sám nebo ještě tvrdším - a to tedy pouze diamantem. Safírové sklíčko tedy běžným nošením nelze poškrábat, jelikož v běžném prostředí, ve kterém žijeme, nejsou materiály tak tvrdé jako je korund a diamant. Toto sklíčko tedy lze poškrábat pouze materiály stejně tvrdými jako je safírové sklo nebo tvrdšími, případně narušit sklo chemicky. Safírové sklíčko lze i obtížně rozbít, protože vedle abnormální tvrdosti je i velice pevné a odolné proti rozbití - samotná mnohaletá hodinářská praxe toto potvrzuje, rozbitých safírových skel je naprosté minimum oproti dříve do hodinek vkládaných skel křemíkových. Ve většině případech lze safírové sklíčko opatřit antireflexní vrstvou (cena cca. 700,- Kč) - u nás tuto službu pro zákazníky děláme.

Safírové se solárním dobíjením - abnormálně odolné proti otěru a poškrábání
Toto sklíčko vykazuje stejné vlastnosti jako klasické safírové sklo (viz. výše), navíc má tu vlastnost, že umožňuje dobíjení akumulátoru světlem.

Křemíkové - minerální sklo
Nejběžněji používané sklo v hodinářském průmyslu, kde je hlavní výhodou poměr ceny a kvality. Není tak tvrdé jak safírové, při nárazu se má tendenci prohnout, tak snadno nepraskne, ale při větším nárazu či tlaku lze toto sklo rozbít. Výhodou křemíkového skla je jeho poměrně nízká pořizovací hodnota, je cca. 10x levnější než sklo safírové. Na Moshově stupnici tvrdosti je mezi číslama 4 - 5. Toto sklo lze poškrábat hrubším mechanickým zatížením.

Plastové sklo
Většinou se používá ve vodotěsných hodinkách nebo tam, kde tvar pouzdra nedovolí sklíčko safírové nebo křemíkové. Výhodou je pružnost a nízká cena, nevýhodou snadná poškrabatelnost (avšak plastové skla se dají leštit).

Tvrzené sklo Gorilla Glass
Toto sklíčko je v základu zesílený křemík ztvrzený na povrchu velmi tvrdou vrstvou, kterou není při denním nošení hodinek možné poškrábat. Současně je toto sklíčko i odolnější vůči rozbití, takže je lépe připravené čelit nárazům.

Power Glass
Power Glass je křemíkové sklíčko tvrzené speciální úpravou. Toto sklíčko odolává otěru během běžného denního nošení, ale i případnému hrubšímu fyzickému zatížení. Sklíčka Power Glass jsou sklíčka solární, hodinky opatřené tímto sklíčkem disponují funkcí dobíjení akumulátoru světlem.

Corning® Gorilla® Glass DX
Speciální sklíčko vyrobené ze směsi hliníku, kyslíku a křemíku. Toto sklíčko je podstatně méně náchylné na poškrábání jak sklíčko křemíkové a odolává lépe i případným nárazům. Díky antireflexní vrstvě jsou displeje pod tímto sklíčkem krásně čitelné i za přímého slunečního svitu dopadajícího na hodinky.


V tabulce níže můžete vidět tvrdosti jednotlivých materiálů včetně tvrdosti skel. Na levé vertikální straně jsou stupně tvrdosti dle Moshovi stupnice a horizontální čára nese názvy materiálů a povrchových úprav. Vertikální čára obsahuje číselné řazení dle tvrdosti od 1 do 10, č. 10 je nejtvrdší - diamant. Bílé kostky v tabulce jsou umístění materiálu či povrchové úpravy dle tvrdosti a odolnosti proti opotřebení. Každý materiál či povrchová úprava se může mírně lišit (povrchová úprava dle síly nánosu vrchní tvrdé vrstvy, materiál dle použitého legování či zpracování atd.). V této tabulce jsou nejběžnější tvrdosti povrchových úprav a materiálů používaných v hodinářském průmyslu.








V tabulce níže můžete vidět tvrdosti jednotlivých materiálů včetně tvrdosti skel. Na levé vertikální straně jsou stupně tvrdosti Vickers a horizontální čára nese názvy materiálů a povrchových úprav. Ve vzniklé tabulce jsou různě vysoké "kostky" umístěné dle tvrdosti daného materiálu. Některé "kostky" jsou delší - čím delší je kostka na výšku, tím větší může mít daný materiál či povrchová úprava rozpětí tvrdosti dle výrobce či druhu materiálu.



Vodotěsnost:100M - vodotěsné, potápění do 10 metrů hloubkyWater resistant - hodinky stakovýmto označením na číselníku nebo víčku hodinek jsou určené na denní nošení a do společnosti. Tyto hodinky jsou utěsněné proti prachu a zvýšené vlhkosti např. dešti apod. S hodinkami s tímto označením není vhodné se koupat ani celkově hodinky ponořovat do vody. Hodinky nejsou vyrobené pro přímý styk s vodou.

Water resistant 30M (3 ATM) - hodinky s tímto označením jsou, podobně jako hodinky s označením water resist, prachotěsné a vlhkotěsné - můžou však již přijít do styku s vodou, ale opravdu náhodným, např. omytí rukou. Hodinky s touto vodotěsností se nesmí ponořit kompletně celé - voda zde nevadí v případě stékání či vlhkosti. Hodinky nesmá přijít do saunového prostředí, protože i když jsou vlhkotěsné, nárazy teplot by mohly zapříčinit kondenzaci vnitřního vzduchu a tím zvlhčení prostředí uvnitř pouzdra. Hodinky s označením vodotěsné 30M již dobře odolávají prachu a tím dostatečně chrání strojek (hlavně oleje, kterými jsou kluzné plochy strojků mazána).

Water resistant 50M (5 TAM) - hodinky s tímto označením jsou už slušně vodotěsné. Hodinky mají kvalitní těsnění v korunce i ve skle a jedná-li se o chronograf, tlačítka chronografu mají též těsnění. Pod víčkem pouzdra (nasazovací tlakem, ale už i šroubovací) se též nachází těsnění. S hodinkami s označením 50M se můžete koupat a hodinky jsou schopny těsnit do hloubky 0,5 metru, což je plně dostačující pro surfaře, plavce ... zkrátka pro povrchové koupání. Na co si však musí majitel 50 metrově vodotěsných hodinek dát pozor je nechtěné ponoření hodinek do hlubší vody, což se může při koupání lehce stát - člověk při koupání zapomene, že má hodinky na ruce a nechtěně ponoří hodinky do hlubší vody, kde je větší tlak. Nové hodinky to většinou vydrží, ale starší hodinky mají už steřelá těsnění a tudy může voda při větším tlaku do hodinek proniknout. Těsnění hodinek 50M jsou tenčí něž těsnění hodinek určených pro potápění do hlubší vody a tím jde i ruku v ruce životnost těsnění. Proto při koupání je potřeba hodinky s touto voděodolností na ruce pořád vnímat, vědět, že tyto hodinky jsou na povrchové koupání, ne na hlubší ponor.

Water resistant 100M (10 ATM) - hodinky s tímto označení lze již plně považovat za vodotěsné. Toto označení nám dává záruku pro potápění až do hloubky 10 metrů, což nám zahrnuje rekreační potápění, vodní sporty apod. Těsnění v korunce, skle, víčku, popř. tlačítek chronografu jsou zesílená a připravená na větší tlak vody. Takto označené hodinky jsou již konstruovány i na nárazy zvenčí. Ve vodě se nedoporučuje používat tlačítka chronografu nebo pohybovat s korunkou. Těsnění těchto hodinek je již značně zesílené a tak hodinky vydrží vodotěsné několik let, než je doporučeno těsnění měnit (těsnění časem stárne a tvoří se v něm mikrotrhlinky, proto, koupete-li se s hodinkami běžně, je potřeba jednou za 4 - 5 let těsnění vyměnit). Stometrově vodotěsné hodinky již dobře odolávají díky pevné konstrukci pouzdra i nárazům a zvýšená odolnost proti vodnímu tlaku jde ruku v ruce i se zvýšenou odolností proti mikroprachu. Hodinky s tímto označením vodotěsnosti velmi dobře chrání stroje uložený v pouzdře proti vnějším mikronečistotám i ve zvýšené míře. I přesto, že tyto hodinky odolávají tlaku vody až do 10 metrů hloubky, nesmí hodinky přijít do vířivky, horké vody nebo do saunového prostředí.

Water resistant 200M (20 ATM) - hodinky nesoucí označení 200 metrů jsou již hodinky konstruované pro hlubinné potápění. Vždy zde již máme šroubovací zadní víčko pouzdra a téměř vždy i šroubovací korunku - pro dokonalé utěsnění a deaktivaci korunky při hlubokém ponoru. S těmito hodinkami se již můžete ponořit až do úctyhodných 20 metrů, kde již je takový tlak, že udeříme-li hodinkami o něco mimo ponoru, čímž se simuluje srovnatelný tlak, musí to být opravdu rana slušná a hodinky to musí vydržet. 200 metrů vodotěsnost je maximální utěsnění pro sériově vyráběné hodinky. Hodinky nesoucí toto označení vodotěsnosti jsou velmi dobře utěsněné jak již poměrně velkému tlaku sloupce vody, tak i proti velmi jemným až mikroskopickým mikročástečkám prachu. I zde, pokud chceme mít zachovanou 100% vodotěsnost na ponor 20 metrů, musíme měnit těsnění jednou za 3 - 4 roky. Pokud těsnění nechceme měnit, s každým rokem se nám vodotěsnost o něco zmenšuje, takže pokud se s hodinkami koupeme minimálně, voděodolné na koupání nám vydrží podstatně déle. A co se týče sauny či vířivky, i zde platí, že pokud se chystáte do sauny či vířivky, je potřeba si hodinky sundat (do sauny jednoznačně, do horké vody též jednoznačně ne a vířivka nevadí, když budete mít hodinky mimo trysky).

Water resistant 300M (30 ATM) - hodinky určené pro profesionální potápěče. Tuto vodotěsnost normální vodní rekreant nikdy nevyužije - hodinky jsou již opatřovány vzduchovým ventilem, šroubovací tlačítka, korunka a víčko jsou samozřejmostí. S takto utěsněnými hodinkami se můžete potápět až do hloubky 30 metrů. Je potřeba vědět, že i takto voděodolné hodinky nepatří do sauny - v sauně totiž dochází ke kondenzaci uvnitř hodinek a právě díky nárazům teplot se dají hodinky "utopit" suchou cestou. Stejně tak se nedoporučuje i s takto vodotěsnými hodinkami chodit např. do vany s horkou vodou, jelikož nadměrná teplota má vliv na stabilitu těsnění.

Water resistant 1000M (100 ATM) - hodinky určené pro profesionální hlubinné potápění. Takovéto hodinky mají dokonce i v mezičíselníkovém prostoru tekutinu, ve které bez problémů běhají ručky, která slouží na vyrovnání tlaku v takové hloubce a tudíž zajistí nerozbitnost skla tlakem. Vše, co je pohyblivé, bývá šroubované s velmi jemnými závity a ještě mnohdy kryté. Takovéto hodinky jsou již na objednávku. I když jsou hodinky takto vodotěsné, není vhodné s nimi chodit do sauny, jelikož nárazy teplot, kterými by byly hodinky vystaveny, se zkompenzuje relativní vlhkost v hodinkách a hodinky se defakto utopí suchou cestou. Stejně tak se nedoporučuje i s takto vodotěsnými hodinkami chodit např. do vany s horkou vodou, jelikož nadměrná teplota má vliv na stabilitu těsnění. Takto vodotěsné hodinky jsou připravené primárně na veliký tlak vodního sloupce normální sladké či slané vody - a ten vydrží.

Typy:Chytré hodinky - různé fitness funkce + funkce při propojení s chytrým telefonem (Notifikace atd.) + další funkce SmartwatchChronograf = stopky
Chronografem se rozumí hodinky, které umí stopovat čas nezávisle na chodu vlastního času. Pokud jsou chronografy ručičkové, mají na hlavním číselníku hodinky dva, většinou však tři stopovací číselníčky. Tyto samostatné číselníčky sčítají desetiny vteřiny, vteřiny a minuty (některé hodinky mají větší měřící rozsahy). U digitálních hodinek jsou stopky zobrazovány na displeji. V obou variantách se chronograf ovládá dvěma tlačítky - z toho je nejčastější kombinace tlačítek na pravé straně, kdy vrchní tlačítko je startovací a stopovací, spodní tlačítko je nulovací.

Analog (ručičkové)
Analogové hodinky znamenají ručičkové. Analogové hodinky jsou hodinky, které ukazují čas nejstarším a nejzřetelnějším zbůsobem - minutovou a hodinovou ručičkou. Ve většině případech doplněné centrální nebo mimostřednou vteřinovou ručičkou.

Chytré hodinky - různé fitness funkce + funkce při propojení s chytrým telefonem (Notifikace atd.) + další funkce Smartwatch
Chytré hodinky (anglicky Smartwatch) disponují mnoha užitečnými funkcemi. V těch lepších modelech už vedle základních Notifikací (propojením s telefonem nám chodí na hodinky přijaté SMS, maily, informace z kalendáře atd.) mají chytré hodinky např. GPS, díky které máme přesný záznamy, kde jsme byli a pokud hodinky mají v sobě ještě podrobné mapy, krásně můžeme vidět (i zpětně), kudy jdeme a kudy jsme šli. GPS nám ale může velmi dobře posloužit i navigací na předem určený cíl, což je velmi komfortní - mít na svém zápěstí mapu s kurzorem, který přesně ukazuje směr (cestu) k vytyčenému cíli. Chytré hodinky mohou ale disponovat i mnoha sportovními funkcemi (počítání kalorií, počty kroků za den, počet vystoupaných pater za den) a ty opravdu kvalitní chytré hodinky mají natolik propracované funkce fitness a sportu, že se z hodinek stává doslova osobní trenér - hodinky Vás dokážou připravit i např. na triatlonový závod nebo Vás vedou postupně k vyšším cílům různých sportovních aktivit.

Anadigi
Anadigi je kombinace slov ana(analog) a digi(digitál). Anadigitální hodinky tedy ve většině případech hodinovou a minutovou ručičkou ukazují čas a v digitálu jsou další nadstandartní funkce, které by se jinak na číselník nevešly.

Digitál
Digitální hodinky jsou hodinky zobrazující čas číslicemi na displeji. Digitální hodinky mají velmi malou spotřebu energie z napájecího článku a povětšinou vedle času máme v hodinkách ještě spoustu jiných funkcí, jako např. duální čas, budíček, datum, den v týdnu, chronograf = stopky, podsvit displeje atd.

Pohlaví:UnisexPánské hodinky
Pánské hodinky jsou oproti dámským ve většině větší. Na každou velikost zápěstí se hodí jiná velikost hodinek, i když samozřejmě záleží na vkusu majitele - když zákazník chce, aby byly hodinky na ruce vidět nebo chce, aby byly na první pohled dobře čitelné, volí si hodinky celkově větší. Větší hodinky jsou vhodné také tam, kde se čte z hodinek více údajů a někdy i podrobných údajů (chytré hodinky). Jestliže dává muž přednost eleganci, volí si hodinky menší a tenčí, mnohdy doplněné zlatými či zlacenými komponenty, které dodávají hodinkám ještě více elegantní design. I materiál pásku hraje pro celkový design velkou roli - kožené pásky jsou elegantní, kaučukové jsou převážně sportovní, ale dnes se již vyrábí i krásné kaučukové pásky elegantní nebo kovové náramky, které jsou dělené na jemnočlánkové (elegantní), velkočlánkové (sportovní) a nebo velikostní kombinace těchto dvou, kdy společně s povrchovou úpravou (např. lesk v kombinaci s matem) je náramek sportovněelegantní. Mezi další druhy pásků patří pásky textilní, ty jsou dle barvy sportovní nebo elegantní, pásky nylonové (elegance) a nebo plastové - těmi jsou osazeny hodinky primárně sportovního charakteru.

Dámské hodinky
Dámské hodinky jsou obecně menší než pánské, opět záleží na vkusu majitelky, dá-li přednost praktické čitelnosti a dnes už i modernosti v podobě hodinek větších nebo klasické jemnosti a eleganci v podobě hodinek malých. Povětšinou, jedná-li se o hodinky sportovního charakteru, volí se hodinky větší a jsou-li hodinky určené do společnosti, padne volba na hodinky menší šperkové, mnohdy doplněné zlacením. Zlacení ještě více posune hodinky do elegance a je obzvlášť vhodné pro ženy, které nosí zlaté šperky, jelikož poté hodinky působí kompletně se zlatými šperky a celkově toto působí jako sada. I zde máme, stejně jako u pánských, design hodinek ovlivněn typem pásku či náramku, platí tedy to, co je napsáno výše u hodinek pánských. U dámských hodinek jsou ale ve větší míře zastoupené náramky kovové celozlacené nebo s pozlacenými díly, protože ženy se obecně zdobí raději než muži a hodinky takto zkrášlené mnohdy doplní jejich image.

Unisex
Unisexové hodinky jsou hodinky, které mohou nosit jak ženy, tak muži. Obvykle jsou to hodinky větší, tedy spíše menší pánské, které buď díky své jemnosti nebo pro svou praktičnost a nebo svým moderním designem mají na zápěstí ženy své opodstatnění. Ale unisexové hodinky mohou být pro praktickou stránku věci i poměrně velké (chytré hodinky, Navigace GPS), aby se z hodinek dobře četly veškeré údaje, které hodinky dokážou svému majiteli poskytnout.

Akcelerometr (funkce měřící zrychlení):AnoAkcelerometr Vám může ukázat rychlost a vzdálenost bez GPS. Obvykle se využívá v uzavřených prostorách nebo v místech, kde není signál GPS. Přesto je nutná kalibrace tam, kde je signál GPS - kalibrace akcelerometru se tedy provádí přes GPS. Fyzicky je akcelerometr malé pohybové čidlo. Akcelerometr měří rychlost v metrech za vteřinu na druhou.

Budíček (alarm) / čas / vzdálenost / tempo:Ano

Upozornění na neaktivitu:ano - graficky a vibračně

Barometr/výškoměr:AnoHodinky disponují vnitřním výškoměrem a barometrem. Hodinky shromažďují údaje o nadmořské výšce a tlaku neustále (i v režimu šetření baterie). Výškoměr pracuje na základě tlaku vzduchu a zobrazuje Vaši přibližnou nadmořskou výšku. Barometr zobrazuje údaje o okolním tlaku na základě pevné nadmořské výšky, kde byl výškoměr naposledy kalibrován (např. automaticky dle GPS).

Barometrický výškoměr v hodinkách používá barometrický tlak k určení změn nadmořské výšky a také změn tlaku způsobených povětrnostními podmínkami. Outdoorové hodinky Garmin budou nepřetržitě monitorovat barometrický tlak, aby určily, který režim je v danou chvíli nejvhodnější.

Režim sledování barometru
1. Auto (výchozí nastavení) - Hodinky budou sledovat změny a automaticky přepínat mezi režimy výškoměru a barometru
2. Výškoměr – Hodinky jsou uzamčeny v režimu výškoměru a všechny změny tlaku ovlivní údaj o nadmořské výšce. Tento režim je nejlepší pro aktivity s velkým množstvím změn nadmořské výšky.
3. Barometr – Hodinky jsou uzamčeny v režimu barometru a všechny změny tlaku budou brány v úvahu v důsledku počasí a změn okolního tlaku. Tento režim se nejlépe používá pro aktivity bez velkých změn nadmořské výšky.

Základní automapa (basemap):Ano

Anténa v hodinkách:exo- je součástí kovové lunety kolem displeje

Baterie - typ :dobíjecí li-ion

Zpátky na start:Ano

Zadej směr a jdi:AnoTato funkce Vám umožní nechat se navigovat na Vámi zvolený objekt, na který namíříte horní stranu hodinek (např. vzdálený vysílač). Poté uzamknete směr a hodinky Vás navigují přesně k tomuto cíli.

Oblíbené pozice (waypointy):1000

Využitelná vnitřní paměť:32 gb

Vysokohorská turistika - horolezec:Ano

Vysocecitlivý přijímač GPS:AnoDnes již synonymum pro navigaci. Americký GPS je navigační družicový systém principem stejný jako např. Galileo nebo Glonass. Garmin používá velmi citlivé přijímače GPS - díky tomu neztratíte signál z hodinek ani v extrémních podmínkách jako jsou např. hustá mlha v lese nebo husté sněžení v horách. Hodinky Vás vždy spolehlivě vyvedou tam, kam máte v navigaci nastaveno, nehledě na nepřízeň počasí.

Vysocecitlivý přijímač GLONASS:AnoGlonass je ruský satelitní systém (GNSS) a je nezávislý na jiných satelitních systémech. Satelity v Glonassu jsou velice stabilní a díky tomu jsou signály vysílané do přístrojů umožňující příjem signálů z družic Glonass velmi přesné.

Vysocecitlivý přijímač GALILEO:AnoGelileo je evropský satelitní systém (GNSS) a je nezávislý na jiných satelitních systémech. Disponuje abnormální přesností, v každém satelitu jsou zabudovány atomové hodiny.

Výpočet velikosti plochy:ano (prostřednictvím connect iq)

Běh v terénu:Ano

Bezdrátové připojení ANT+:Ano

Bezdrátové připojení Bluetooth®:Ano

Aktualizace golfových hřišť - (přístup k bezplatné aktualizaci databází/map):Ano

Upozornění na blížící se bouři (přes Bluethooth ze Smartfonu):Ano

Upozornění na nastavené spálené množství kalorií:Ano

Alarm na zónu srdečního tepu:Ano

Auto pause® (zast. trénink podle rychl.):Ano

Auto lap® (aut. začátek nového kola):Ano

Auto multisport (jednoduchá změna sportovního módu):Ano - více módů nastavení

Auto scroll (automatické přemněňování informačních stránek na displ.):Ano

Automatická synchronizace (vzájemná shoda):Ano

Automatické navýšení cílů aktivit (v závislosti na plnění stávajících cílů):Ano

Automatické odeslání zprávy při nehodě:Ano

Golf - AutoShot™ (záznam odpalu pro porovnávání a statistiky):Ano

Bezdrátové připojení Wi-Fi:Ano

Bezkontaktní platby Garmin Pay:AnoS hodinkami Garmin disponující touto aplikací dokážete bezkontaktně platit rychle, bezpečně a pohodlně. Platební karta a banka musí podporovat tento druh placení, dnes však již většina banka akceptuje tento druh plateb. Mít v hodinkách platební aplikaci je velice komfortní - hodinky máte stále na ruce, tedy odpadá neustálá starost s finanční hotovostí či nosit u sebe fyzicky platební kartu. K platbám hodinkami Garmin Vám totiž postačí tyto hodinky, nepotřebujete mít u sebe nic víc. Pro aktuální platbu je potřeba zadat heslo a dokud hodinky nesundáte z ruky, platby zůstávají aktivní. Jakmile hodinky z ruky sundáte, poznají to a platby se deaktivují - pro další možnosti plateb je pak potřeba opět zadat Vaše heslo.

Rekreační běžec (hobby):Ano

Ukazatel, kolik máte fyzické energie (body battery):AnoBody Battery je funkce, která nám zobrazuje, jak jste na tom s Vaší fyzickou energií. K výsledku odhadu Vašich energetických zásob během dne se využívá informací v kombinaci variability srdeční frekvence, stresu a fyzické aktivity. Na stupnici od 1 do 100 můžeme vidět, kolik má Vaše tělo energie. Čím vyšší číslo, tím vyšší mírou energie disponuje Vaše tělo. Tato informace je dobrá třeba pro naplánování intenzity cvičení - čím více má Vaše tělo energie, tím intenzivnější může být Váš trénink.
V aplikaci Garmin Connect můžete během dne sledovat, kolik energie jste spotřebovaly (např. cvičením) a kolik jste naopak dodali (např. odpočinkem). Oba tyto ukazatele by v ideálním případě měly být na konci dne stejné, což ukazuje na rovnováhu mezi zotavením a aktivitou. Ideální pro nejvyšší možnou míru energie těla je kvalitní spánek.

Celodenní sledování aktivity:Ano

Celodenní sledování míry stresu (stress score):AnoTato funkce Vám umožní sledovat Vaší úroveň stresu. Na základě úrovně stability Vaší srdeční frekvence hodinky vyhodnotí výši úrovně Vašeho stresu. Tato veličina se měří, když jste v klidu, tedy např. po tréninku. Rozpětí měření na hodinkách je od 0 do 100, kde 0 až 25 je klidový stav, 26 až 50 je nízký stres, 51 až 75 je střední stres a 76 až 100 je vysoký stres. Hodinky Vám v případě vysokého stresu umí i poradit, jak stres snížit, např. dechovým cvičením.

Stres je přirozenou reakcí těla na životní výzvy a okolní prostředí. Jde o mimořádný fyziologický stav, jehož účelem je připravit vás na rychlou reakci na jakékoli bezprostřední události. Celodenní sledování zatížení organizmu na chytrých hodinkách Garmin je založeno na uznávaných a vědecky prověřených poznatcích o vašem vegetativním nervovém systému (VNS)1 a najdete jej pod funkcí Stress Score.

Algoritmus Firstbeat Analytics odhaduje úroveň zátěže (v rozmezí hodnot 0–100) primárně na základě kombinace údajů o srdečním tepu (ST) a variabilitě srdečního tepu (VST). Tyto údaje zaznamenává optický snímač srdečního tepu umístěný na zadní straně hodinek.

Vegetetivní nervový systém (VNS) můžeme rozdělit na dvě části: sympatikus a parasympatikus. Tyto dvě části regulují vaše fyziologické systémy tak, aby byly v maximální možné míře schopny reagovat na aktuální nebo očekávané podněty. Sympatikus pracuje, když je čas na akci. Pulz se zrychlí, krevní cévy se rozšíří, přeruší se trávení a vyplavuje se adrenalin. Někdy se tomu říká reakce „bojuj nebo uteč“. V klidnějších časech převládá parasympatikus, kdy se tělo dostává do stavu odpočinku a trávení. V této době tělo regeneruje a doplňuje zdroje vyčerpané v náročnějším období.

Obzvláště důležitou příležitostí k regeneraci vašeho těla je spánek a jak se dá předpokládat, parasympatická část VNS je typicky nejaktivnější právě během spánku.

Zařízení Garmin neměří úroveň zatížení organizmu během fyzické aktivity, protože samotné vypětí plynoucí z aktivity lze považovat za stresovou záležitost. Vliv fyzické aktivity je možné lépe měřit a vyhodnocovat jinými způsoby. Mluvený projev na veřejnosti i vyběhnutí schodů vám dokáže řádně zvýšit tep, ale příčiny jsou velmi odlišné.

Vaše fyziologické parametry i reakce těla na stresové faktory jsou unikátní. Proto je analytický systém používaný pro monitorování úrovně stresu navržen tak, aby rozpoznával vaše osobní reakce a přizpůsoboval se jim. Kvalitu získaných dat můžete vylepšit tím, že budete nosit své zařízení co nejčastěji. Zvláště důležité je nošení během spánku, protože tehdy je úroveň zatížení organizmu typicky nejnižší. Lze pak lépe pochopit úplný rozsah stavů stresu a uvolnění, které prožíváte.

Informace o prožívaném stresu lze ale získat i na základě občasného nošení. Podrobnosti a konkrétní úrovně ale mohou ale vykazovat více nepřesností pro vaši osobu, než by tomu bylo v případě častějšího používání.

Celodenní sledování srdeční frekvence:AnoHodinky Garmin disponující touto aplikací měří Váš tep neustále konstantně, každou vteřinu po celý den. Na základě hustoty krve a v ní obsaženém barvivu zvaném Hemoglobin dokáží optické snímače umístěné na zadní části víčka hodinek snímat už nepatrné změny díky odrazu zeleného světla, které vysílá čidlo. Fotodioda snímá spolehlivě přes kůži obsah krve v tepnách - na základě množství kyslíku v krvi Hemoglobin odráží světlo vysílané čidly. Na základě změn odrazů elektronický systém v hodinkách vyhodnocuje Vaší srdeční frekvenci. Čím více se odráží zeleného světla z krve, tím je hustota hemoglobinu nižší. Naopak, čím je odrazů zeleného světla méně, tím větší je hustota krve a tím více je Hemoglobinu v ní - znamená to totiž, že krev pohlcuje více zeleného světla.
Odborně je srdeční cyklus nazýván střídáním systoly (stažení srdeční komory, při níž je krev pumpována do krevního oběhu - více Hemoglobinu) a diastoly (fáze odpočinku, kdy je srdeční sval uvolněny a plní se krví - méně Hemoglobinu).
Hodinky je dobré nosit na zápěstí tak, aby nebyly příliš utažené (to by mohly bránit průtoku krve a tím znepřesnit měření), ani příliš volné (to by mohly vznikat tzv. "tepová okna", díky kterým by se opět měření znepřesnilo). Hodinky je dobré mít na ruce nasazené tak, aby se lehce dotýkaly zápěstí po celém vnitřním obvodu.

Connect IQ™ (kompatibilita s PC, MAC, mobile app):AnoV této mobilní aplikaci se nachází spoustu užitečných aplikací, které lze do hodinek donahrávat. Lze zde najít např. nepřeberné množství různých druhů číselníků, díky kterým poté hodinky dostávají jiný vzhled. Každý číselník má i jiné složení ukazatelů - některé číselníky jsou primárně designové (ručičky, stav baterie a maximálně ještě počet kroků), jiné jsou praktické a lze z nich číst opravdu hodně informací na první pohled (čas, datum, chronograf = stopky, stav baterie, počet kroků, kalorie, počasí atd.). Též se dají donahrát aplikace spolupracující s aktivitami, které děláte a v hodinkách v základu nejsou (např. aplikace pro tenis, volejbal, fotbal, inline brusle, jízdu na koni atd.). V Connect IQ najdete i alkoholmetr - do hodinek si zadáváte počet piv či vín a hodinky, které Vás znají, na minutu přesně vyhodnocují stav, kdy budete mít 0% alkoholu v krvi.Tyto aplikace Vám pak rozšíří využívání hodinek přesně tak, jak potřebujete a jak Vám vyhovuje.

Možnost přidat body zájmu (custom pois):Ano

Jízda na kole (cyklistika):Ano - více módů nastavení

Čas strávený v zónách srdečního tepu:Ano

Časové funkce na číselníku (displeji):Čas (12/24h), datum, stopky, odpočet, budík, východ/západ slunce, více časových zó

Další mapy v dodávce:Ski maps - zimní lyžařské mapy

Databáze golfových hřišť:Ano, více než 41.000 hřišť celého světa

Digitální skórkarta:AnoDíky této aplikaci můžete zaznamenávat své skóre a další statistiky v průběhu kola. Na hodinkách používejte možnosti bodování pro údery během hry, Stableford (bodování zahraného výsledku na dané jamce podle počtu odehraných ran - bodování se provádí dle tabulky), skiny (hra, při níž má každá jamka nastavenou svoji hodnotu) a zápasovou hru s nastavitelnými handicapy. Poté uložte, zkontrolujte a sdílejte své skórkarty pomocí aplikace Garmin Golf™.

Rozlišení displeje (Š x V):260 x 260 pix.Rozlišení se udává v počtu pixelů na obrazovce. Čím více je pixelů na obrazovce, tím jemnější je obraz a rysy na displeji jsou ostřejší. Obecně lze tedy říci, že čím více je na danou velikost displeje pixelů, tím lepší je výsledný efekt zobrazení.

Typ displeje:barevný chroma TFT, transflektivní, MIP (Memory-In-Pixel)DISPLEJ GARMIN CHROMA
Garmin Chroma Display je vyroben tak, aby odolal nepřízni venkovního prostředí. Tento displej, který se zaměřuje spíše na podporu výkonu než na rušivý jas a nadbytečné barvy, je snadno čitelný i na nejdrsnějším slunečním světle a má mimořádně vysokou výdrž baterie, což mu umožňuje spolehlivě fungovat i v těch nejnáročnějších podmínkách. Tento displej má opravdu minimální spotřebu energie, díky tomu je u hodinek disponujících tímto typem displeje velmi dlouhá výdrž baterie.

AMOLED DISPLEJ
Amoled displej vyniká oproti ostatní typům displejů nádherné barvy a jejich hloubka mnohdy navozuje pocit 3D číselníku, který poté připomíná klasický číselník klasických hodinek.

Obecně platí, že Amoled displej je spíše pro elegantní hodinky, kde hraje hlavní roli design. Klasický Chroma displej je zase lepší pro hodinky sportovní, jelikož má takřka nulovou spotřebu energie.

Doba dobíjení:cca 2 hodiny

Dotykový displej:NeDotykový displej je praktický zejména v případech, kdy se chcete v hodinkách rychle pohybovat např. na mapě. Naopak v přírodě např. za extrémních podmínek nebo za běhu v lese je lepší dotykový displej deaktivovat, aby se nechtěně při dotycích displeje neměnily údaje.

Dynamika běhu - Running Dynamics:Ano volitelněDynamikou běhu se rozumí doba kontaktu se zemí, vyváženost doby kontaktu se zemí, kadence (počet kroků za minutu), délka kroku, vertikální oscilace (míra odrazu v každém kroku při běhu), vertikální poměr (vertikální poměr odráží vaši běžeckou efektivitu v závislosti na tom, jak dobře se s každým krokem odrážíte směrem dopředu) a běžecký výkon (kinetický výkon, potenciální výkon, výkon vertikální oscilace, výkon horizontální oscilace, síla větru / odpor vzduchu).

Online sledování skupiny - grouptrack v mapě i v přístroji (group tracking):Ano

Gyroskop (zařízení na udržení určitého směru):AnoGyroskop je jemná mechanická konstrukce, jenž se skládá ze setrvačníku a pohyblivé konstrukce. Setrvačník je v tomto případě kolo na hřídeli, které se za minimálního tření dokáže velmi lehce otáčet. A konstrukce je jakási klec složená ze dvou kruhů s možností nezávisle se otáčejících vůči sobě tak, aby setrvačník zůstával ve stále konstantní poloze. Díky této důmyslné konstrukci se setrvačník může otáčet kolem své osy, ale ať už se celá konstrukce naklání jakkoliv, setrvačníku se jeho poloha nemění. Setrvačník tedy zůstává ve stále stejné poloze, ať se s touto konstrukcí pohybuje jakkoliv. Díky tomuto nám Gyroskop umí například ukázat, zda se přístroj nachází v horizontální poloze nebo je jakkoliv nakloněný.
Gyroskop vnímá jakékoliv náklony hodinek a umí dát o těchto pohybech informaci dále do elektronického bloku, který jej zpracovává pro funkce primárně důležité pro určité funkce hodinek. Díky gyroskopu umí hodinky například rozsvítit či zhasnout displej náklonem ruky.

Historie aktivit:Ano

Hlasové pokyny - (pouze ve spojení ze smartfonem):Ne

Hmotnost (váha) hodinek:83 gVáha hraje důležitou roli pro správný pocit při nošení hodinek. Obecně platí, že čím jsou hodinky lehčí, tím se nosí příjemněji. Toto platí hlavně pro hodinky sportovní, naopak někteří z Vás můžou mít rádi těžší hodinky, které jsou na ruce cítit a tak stále víte, že hodinky na ruce máte. U sportovních aktivit je lehkost hodinek důležitá, zde je potřeba hodinky maximálně pouze vnímat, ale nijak výrazně na ruce necítit. Lehké sportovní hodinky nesmí na ruce svojí váhou překážet, naopak tento sportovní doplněk by měl na zápěstí pevně sedět a nesmí fyzicky nijak ovlivňovat sportovní výkon.
Za velmi lehké se považují hodinky do 50 gramů, za lehké se počítají hodinky od 50 - 100 gramů, za středně těžké lze považovat hodinky od 100 - 150 gramů a za těžké se mají hodinky od 150 gramů výše.

Kompas:Ano Elektromagnetický, tříosý, kompenzovanýKompas je zařízení, díky kterému dokážeme určit světové strany. Přesněji řečeno je kompas zařízení, díky kterému přesně určíme severní směr - magnetická střelka vždy ukazuje tímto směrem. A ostatní světové strany už si lehce stanovíme.
Tato pomůcka je nezbytná pro všechny, kteří se vydají do terénu a potřebují během cesty znát světové strany, resp. jakým směrem se mají vydat, případně měnit směr cesty dle potřeby. Díky kompasu nelze nechtěně změnit směr své cesty a tudíž, známe-li polohu svého cíle na mapě, díky kompasu lze tohoto cíle vždy spolehlivě dosáhnout. Hodinky Garmin disponují tříosým kompasem s automatickou kalibrací. Tříosý kompas pracuje s vysokou přesností, i když se pohybujete velmi pomalu. Tomuto typu kompasu nevadí jakýkoliv náklon hodinek, kompas vždy ukazuje přesně. Tříosý kompas je sestaven ze třech magnetoresistivních senzorů a jednoho polohového čidla.
Pro zajímavost, rozdíl mezi kompasem a busolou je ten, že zatímco kompas slouží primárně k určování světových stran, tak busola nám díky otočnému úhloměru umí určit azimut (azimut je úhel, který svírá severní bod s námi zvoleným bodem).

Kompatibilita s ANT+® snímači (např.srdečního tepu HR, kadence, teploty atd.):Ano

Kompatibilita s kamerami virb® :AnoDíky této aplikaci můžete ovládat Vaší kameru Virb® hodinkami až do dosahu Bluetooth, což je většinou ve volném prostoru až 10 metrů.

Kompatibilita s produkty varia™:Ano

Live tracking - (online sledovní - livetrack™):Ano

Lyže, snowboard:Ano

Manuální umístění jamky:Ano

Mapy golfových hřišť:Ano

Předinstalované mapy:topoActive celé Evropy

Materiál lunety pouzdra:Nerez ocelUšlechtilá ocel
Ušlechtilá ocel patří mezi nejčastěji používané materiály v hodinářském průmyslu. Má k tomu své důvody - ocel je pevná a houževnatá, barevně stálá neutrální stříbrné barvy hodící se ke všemu. V našem případě se používá samozřejmě nerez, která má v sobě určité procento niklu. Antialergická je ocel označená 316L, která má v sobě pouze nepatrné množství niklu. Na našich stránkách je tato ocel označovaná následovně : ušlechtilá nerez ocel - bezniklová, antialergická. Co se týče váhy - ocel je oproti titanu o cca. 50% těžší, tzn. váží-li větší hodinky pánské v oceli 160 gramů, ty samé v titanu váží 90 gramů.

Keramika
Tvrdost keramiky zajišťuje absolutní nepoškrábatelnost lunety. Keramika je hypoalergenní materiál, který mimo svoji vyjíměčnou tvrdost vyniká ještě lehkostí. Luneta z keramiky tedy nejen že působí na hodinkách luxusně po celou dobu životnosti hodinek, jelikož stále vypadá jako nová, ale hodinky jako celek váhově odlehčí. Z fyzikálního pohledu je nutno podotknout, že většinou co je tvrdé je i křehké - i zde to platí a proto články pásku se vyrábějí tak, že na plátek např. plastu se nanáší právě keramické pouzdro v podobě článku. Tvrdost keramiky však není taková jako safírového skla - odhaduje se na stupnici tvrdosti kolem čísla 6 - 7.

DLC
Nejtvrdší úroveň PVD. Touto technologií se upravuje i ostří nožů. Pro výrobu této povrchové úpravy se používá příměs diamantu, i díky tomu je tato úprava jedna z nejtvrdších a tedy i nejodolnějších vůči mechanickému zatížení v podobě denního nošení hodinek i v extrémních podmínkách. DLC je barevně stálá, antikorozní a naprosto hypoalergenní. Nejčastěji se touto technologií povrchově upravuje ocel a titan.

Zlacení
Pro šperkovou zlatou barvu a zároveň udržení přijatelné ceny v designu zlata se hodinky povrchově upravují zlacením. Základní zlacení je galvanické a měří se v mikronech. Nejtvrdší zlacení je zlacení PVD, kdy je základ pro zlato nitrit titanu, který se již na barvu zlata přibarvuje. Na rozdíl od galvanického zlacení, kde je přímá úměra nánosu mikrónů k délce životnosti zlacení, stačí PVD systému podstatně menší vrstva vrchního zlata díky jiné, složitější technologii povrchové úpravy.

PVD
PVD je velmi tvrdá povrchová úprava kovů, v hodinářském průmyslu se nejčastěji používá na pouzdra a náramky. Nitrid titanu se ve vakuu nanáší na naprosto čistý a odmaštěný povrch, někdy i v několika vrstvách. PVD lze aplikovat na základní kov v několika odstínech, např. žluté zlato (yellow gold), růžové zlato (rose gold), černá, odstíny modré, červené, hnědé atd. PVD je odolná vůči běžnému nošení, je antikorozní a barevně stálá.

Titanium - titan
Titan je lehký kov šedé barvy, který pro svou širokou škálu výhod využívá nejedno průmyslové odvětví. Titan je opět barevně stálý, je velmi lehký (až o polovinu lehčí než ocel), tvrdý a antialergický - neobsahuje žádný nikl a zvláštní je tím, že v matu má barvu šedou, zatímco v lesku jasnou zrcadlovou stříbrnou. Titan je až o polovinu lehčí než ocel.

Plast
Plastová pouzdra vynikají svojí lehkostí a odolností proti vodě. Vyrábí se v různých barevných variantách a plastovými pouzdry se osazují převážně sportovní a outdoorové hodinky právě díky lehkosti a voděodolnosti. Nutno podotknout, že plast je i antialergický.
Nevýhoda plastu však spočívá v jeho křehkosti - za několik let totiž ztvrdne a tím pádem i zkřehne. Potom se může stát, že při větším fyzickém tlaku na pouzdro se může např. odlomit stěžejková čás.

Materiál pásku hodinek:SilikonKožený řemínek - kůže
Kožené řemínky jsou velice příjemné na nošení - rychle získávají teplotu Vašeho těla a nestudí ani v zimě. Kůže je přírodní materiál a její hlavní designovou vlastností je elegance - hodinky osazené koženými pásky jsou tedy převážně elegantních designů. I barva kůže hraje roli pro celkový design hodinek - hnědá je elegantní, černá je sportovněelegantní, bílá čistá je elegantní, odstíny červené jsou sportovní atd. Kožené řemínky se musí jednou za čas měnit (dle četnosti nošení, zatížení, druhu potu atd.), to ale ke kůži patří, že nevydrží věčně. Na druhou stranu poté si může majitel či majitelka hodinek vybrat, zda-li zvolí ten samý typ řemínku nebo zvolí řemínek jiný, čímž hodinky získají punc nového výrobku.

Ušlechtilá ocel
Ušlechtilá ocel patří mezi nejčastěji používané materiály v hodinářském průmyslu. Má k tomu své důvody - ocel je pevná a houževnatá, barevně stálá neutrální stříbrné barvy hodící se ke všemu. V našem případě se používá samozřejmě nerez, která má v sobě určité procento niklu. Antialergická je ocel označená 316L, která má v sobě pouze nepatrné množství niklu. Na našich stránkách je tato ocel označovaná následovně : ušlechtilá nerez ocel - bezniklová, antialergická. Co se týče váhy - ocel je oproti titanu o cca. polovinu těžší, tzn. váží-li větší hodinky pánské v oceli 160 gramů, ty samé v titanu váží 90 gramů. Garmin používá pro spojování článků náramků výhradně ten nejpevnější systém vyzkoušený a prověřený časem napříč všemi hodinářskými značkami - spojování šroubky.

Titanium - titan
Titan je lehký kov šedé barvy, který pro svou širokou škálu výhod využívá nejedno průmyslové odvětví. Titan je opět barevně stálý, je velmi lehký (až o polovinu lehčí než ocel), tvrdý a absolutně antialergický - neobsahuje žádný nikl a zvláštní je tím, že v matu má barvu šedou, zatímco v lesku jasnou zrcadlovou stříbrnou. Titan je až o polovinu lehčí než ocel. Garmin používá pro spojování článků titanových náramků výhradně ten nejpevnější systém vyzkoušený a prověřený časem napříč všemi hodinářskými značkami - spojování šroubky.

Silikon
Silikon je pružný, na omak příjemný materiál rychle se teplotně přizpůsobující teplotě ruky. Mezi typické vlastnosti silikonu patří voděodolnost, díky tomu jsou silikonovými pásky primárně osazovány hodinky určené na sport a do vodního prostředí.

Keramika
Tvrdost keramiky zajišťuje absolutní nepoškrábatelnost komponentů a pouzder. Keramika je hypoalergenní materiál, který mimo svoji vyjíměčnou tvrdost vyniká ještě lehkostí. Luneta z keramiky tedy nejen že působí na hodinkách luxusně po celou dobu životnosti hodinek, jelikož stále vypadá jako nová, ale hodinky jako celek váhově odlehčí. Z fyzikálního pohledu je nutno podotknout, že většinou co je tvrdé je i křehké - i zde to platí a proto články pásku se vyrábějí tak, že na plátek např. plastu se nanáší právě keramické pouzdro v podobě článku. Tvrdost keramiky však není taková jako safírového skla - odhaduje se na stupnici tvrdosti kolem čísla 6 - 7.

DLC
Nejtvrdší úroveň PVD. Touto technologií se upravuje i ostří nožů. Pro výrobu této povrchové úpravy se používá příměs diamantu, i díky tomu je tato úprava jedna z nejtvrdších a tedy i nejodolnějších vůči mechanickému zatížení v podobě denního nošení hodinek i v extrémních podmínkách. DLC je barevně stálá, antikorozní a naprosto hypoalergenní. Nejčastěji se touto technologií povrchově upravuje ocel a titan. Hodinky s pouzdrem upraveným technologií DLC jsou vyrobeny primárně pro extrémní venkovní zatížení, tedy pro hodinky vystavené nepřízni počasí, mechanickému zatížení až mimořádným zátěžovým podmínkám.

Zlacení
Pro šperkovou zlatou barvu a zároveň udržení přijatelné ceny v designu zlata se hodinky povrchově upravují zlacením. Základní zlacení je galvanické a měří se v mikronech. Nejtvrdší zlacení je zlacení PVD, kdy je základ pro zlato nitrit titanu, který se již na barvu zlata přibarvuje. Na rozdíl od galvanického zlacení, kde je přímá úměra nánosu mikrónů k délce životnosti zlacení, stačí PVD systému podstatně menší vrstva vrchního zlata díky jiné, složitější technologii povrchové úpravy.

PVD
PVD je velmi tvrdá povrchová úprava kovů, v hodinářském průmyslu se nejčastěji používá na pouzdra a náramky. Nitrid titanu se ve vakuu nanáší na naprosto čistý a odmaštěný povrch, někdy i v několika vrstvách. PVD lze aplikovat na základní kov v několika odstínech, např. žluté zlato (yellow gold), růžové zlato (rose gold), černá, odstíny modré, červené, hnědé atd. PVD je odolná vůči běžnému nošení, je antikorozní a barevně stálá.

Plast
Plastová pouzdra vynikají svojí lehkostí a odolností proti vodě. Vyrábí se v různých barevných variantách a plastovými pouzdry se osazují převážně sportovní a outdoorové hodinky právě díky lehkosti a voděodolnosti. Nutno podotknout, že plast je i antialergický.
Nevýhoda plastu však spočívá v jeho křehkosti - za několik let totiž ztvrdne a tím pádem i zkřehne. Potom se může stát, že při větším fyzickém tlaku na pouzdro se může např. odlomit stěžejková čás.

Materiál těla hodinek:Tvrzený polymer + nerez ocelUšlechtilá ocel
Ušlechtilá ocel patří mezi nejčastěji používané materiály v hodinářském průmyslu. Má k tomu své důvody - ocel je pevná a houževnatá, barevně stálá neutrální stříbrné barvy hodící se ke všemu. V našem případě se používá samozřejmě nerez, která má v sobě určité procento niklu. Antialergická je ocel označená 316L, která má v sobě pouze nepatrné množství niklu. Na našich stránkách je tato ocel označovaná následovně : ušlechtilá nerez ocel - bezniklová, antialergická. Co se týče váhy - ocel je oproti titanu o cca. polovinu těžší, tzn. váží-li větší hodinky pánské v oceli 160 gramů, ty samé v titanu váží 90 gramů.

Keramika
Tvrdost keramiky zajišťuje absolutní nepoškrábatelnost komponentů a pouzder. Keramika je hypoalergenní materiál, který mimo svoji vyjíměčnou tvrdost vyniká ještě lehkostí. Luneta z keramiky tedy nejen že působí na hodinkách luxusně po celou dobu životnosti hodinek, jelikož stále vypadá jako nová, ale hodinky jako celek váhově odlehčí. Z fyzikálního pohledu je nutno podotknout, že většinou co je tvrdé je i křehké - i zde to platí a proto články pásku se vyrábějí tak, že na plátek např. plastu se nanáší právě keramické pouzdro v podobě článku. Tvrdost keramiky však není taková jako safírového skla - odhaduje se na stupnici tvrdosti kolem čísla 6 - 7.

DLC
Nejtvrdší úroveň PVD. Touto technologií se upravuje i ostří nožů. Pro výrobu této povrchové úpravy se používá příměs diamantu, i díky tomu je tato úprava jedna z nejtvrdších a tedy i nejodolnějších vůči mechanickému zatížení v podobě denního nošení hodinek i v extrémních podmínkách. DLC je barevně stálá, antikorozní a naprosto hypoalergenní. Nejčastěji se touto technologií povrchově upravuje ocel a titan. Hodinky s pouzdrem upraveným technologií DLC jsou vyrobeny primárně pro extrémní venkovní zatížení, tedy pro hodinky vystavené nepřízni počasí, mechanickému zatížení až mimořádným zátěžovým podmínkám.

Zlacení
Pro šperkovou zlatou barvu a zároveň udržení přijatelné ceny v designu zlata se hodinky povrchově upravují zlacením. Základní zlacení je galvanické a měří se v mikronech. Nejtvrdší zlacení je zlacení PVD, kdy je základ pro zlato nitrit titanu, který se již na barvu zlata přibarvuje. Na rozdíl od galvanického zlacení, kde je přímá úměra nánosu mikrónů k délce životnosti zlacení, stačí PVD systému podstatně menší vrstva vrchního zlata díky jiné, složitější technologii povrchové úpravy.

PVD
PVD je velmi tvrdá povrchová úprava kovů, v hodinářském průmyslu se nejčastěji používá na pouzdra a náramky. Nitrid titanu se ve vakuu nanáší na naprosto čistý a odmaštěný povrch, někdy i v několika vrstvách. PVD lze aplikovat na základní kov v několika odstínech, např. žluté zlato (yellow gold), růžové zlato (rose gold), černá, odstíny modré, červené, hnědé atd. PVD je odolná vůči běžnému nošení, je antikorozní a barevně stálá.

Titanium - titan
Titan je lehký kov šedé barvy, který pro svou širokou škálu výhod využívá nejedno průmyslové odvětví. Titan je opět barevně stálý, je velmi lehký (až o polovinu lehčí než ocel), tvrdý a antialergický - neobsahuje žádný nikl a zvláštní je tím, že v matu má barvu šedou, zatímco v lesku jasnou zrcadlovou stříbrnou. Titan je až o polovinu lehčí než ocel.

Plast
Plastová pouzdra vynikají svojí lehkostí a odolností proti vodě. Vyrábí se v různých barevných variantách a plastovými pouzdry se osazují převážně sportovní a outdoorové hodinky právě díky lehkosti a voděodolnosti. Nutno podotknout, že plast je i antialergický.
Nevýhoda plastu však spočívá v jeho křehkosti - za několik let totiž ztvrdne a tím pádem i zkřehne. Potom se může stát, že při větším fyzickém tlaku na pouzdro se může např. odlomit stěžejková čás.

Tvrzený polymer
Tvrzený polymer se vykazuje svojí lehkostí a na druh materiálu vysokou tvrdostí a pevností.

Měření běhu/chůze na trenažéru/v budově:Ano

Měření délek ran:Ano

Měření prošlé vzdálenosti:Ano

Měření síly švihu:Ano - volitelně

Měření vzdálenost f/m/b (k začátku, středu a konci greenu):Ano

Měření vzdálenost k layups/doglegs:Ano

Metronom (taktometr - údery za minutu):Ano

Monitoring (sledování) spánku:AnoPokročilé sledování spánku (ASM) je funkce, kterou najdete u mnoha hodinek Garmin, které mají optický snímač srdečního tepu. S ASM budou mít uživatelé možnost sledovat statistiky spánku v Garmin Connect, když budou hodinky nosit ve spánku.

Rozlišujeme tři fáze spánku:

1. Lehký spánek: Pohyby očí a svalová aktivita se začínají zpomalovat, jak se tělo připravuje na hluboký spánek.
2. Hluboký spánek: Pohyby očí a svalů se úplně zastaví. Srdeční tep a dýchání se zpomalí. Tato fáze může být označována jako režim obnovy, kdy se tělo zotavuje, buduje kosti a svaly a posiluje váš imunitní systém.
3. REM spánek: Také označovaný jako fáze snu, mozková aktivita je téměř stejně aktivní, jako když jste vzhůru. REM spánek je důležitý pro vytváření vzpomínek a zpracování informací.

Celý princip měření kvality spánku funguje na základě využití optického snímače srdeční frekvence - na hodinkách měříme srdeční frekvenci a variabilitu srdeční frekvence (čas měřený mezi jednotlivými srdečními tepy), což nám v kombinaci s akcelerometrem umožňuje určit, kdy usnete, kdy se probudíte a jakou úroveň spíte, ve kterém jste.

Spánek je kritickým faktorem pro vaši fyzickou i duševní pohodu. Dostatek pravidelného a kvalitního spánku podporuje dobré zdraví, může zlepšovat náladu, pomáhá vytěžit maximální užitek z cvičení a přináší řadu dalších výhod.

Kontrolujte své údaje o spánku a vyhledávejte změny a trendy v čase. Můžete tak lépe porozumět často složitému vztahu mezi tím, co děláte, když jste vzhůru, a tím, jak dobře jste v noci spali.

Špatný spánek během jedné noci bývá snadné vysvětlit, ale zjištění dlouhodobějších trendů může být podnětem pro trvalejší změnu. Efekt případných změn je možné opět sledovat na průbězných změnách měření, což může fungovat jako skvělá motivace.

Možnost dálkově ovládat jiné zařízení/přístroje:Ano

Možnost dálkově ovládat z jiného zařízení/přístroje:Ne

Možnost dohrání map:Ano

Mp3 přehrávač:Ano

Funkce pro triatlon (multisport):Ano

Multi-sport (běh, chůze, kolo, loď, plavání atd.):AnoTento sportovní profil Vám umožní aktivovat jednu z multisportovních aktivit, např. Triatlon nebo Swimrun. Když například v triatlonu plavete, můžete si během plavání přepnout na běh a zobrazit si celkový čas a vzdálenost pro běh a plavání v rámci multisportovní aktivity. Multisportovní aktivitu si můžete sami nastavit nebo využít továrního nastavení přímo z Garminu.

Náhled greenu (greenview):Ano

Najít mé hodinky (prostřednictvím mobilního telefonu):AnoPokud jste ztratili Vaše chytré hodinky Garmin a jsou spárované s chytrým telefonem, v dosahu Bluetooth® Vám tato aplikace pomůže ztracené hodinky najít. Hodinky musí být aktivní, čili nesmí být vypnuté.

Najít můj telefon:AnoPokud jste ztratili Váš mobilní telefon a je spárovaný s hodinkami, v dosahu Bluetooth® Vám tato aplikace pomůže ztracený telefon najít. Telefon musí být zapnutý - aktivní.

Podržte tlačítko na hodinkách.
Vyberte v Menu možnost Symbol a zadejte Najít můj telefon.
Na obrazovce hodinek se zobrazí údaj o síle signálu a mobil se ozve krátkým signálním zvukem. Síla signálu se s postupným přibližováním ke smartphonu zvyšuje.

Navigovat na uloženou pozici:Ano

Odhad doby regenerace:Ano

Odhad laktátového prahu (pouze s HRM, RUN, TRI):Ano

Odhad spálených kalorií:Ano

Odhad VO2 max (maximální využití kyslíku z běhu):AnoVO2max je indikátor, jak naše tělo dokáže efektivně využít kyslík při fyzické zátěži. Čím je vyšší hodnota kyslíku v krvi, tím je Vaše tělo lépe připraveno čelit fyzické zátěži, zejména dlouhodobého charakteru. Chceme-li trénovat pro zvýšení VO2max, musíme trénovat na hranici anaerobního prahu, tzn. že tělo z aerobního režimu vstupuje během tréningu do anaerobního režimu. Čím více dokáže Vaše tělo spotřebovat kyslíku (v mililitrech na 1kg hmotnosti), tím lepší máte vytrvalostní dispozice pro úspěchy ve sportech zaměřených aerobním směrem.

Odhad výkonosti přímo při aktivitě (pouze s HRM RUN, TRI):Ano

Odolnost proti vibracím:Ano (6g)

Osobní rekordy:Ano

Ovládání hudby v mobilním zařízení:AnoHudbu si můžete do hodinek stahovat z různých aplikací k tomuto určených, ale také např. přímo z Vašeho počítače. Máte-li ve Vašem počítači hudbu, kterou chcete poslouchat ve sluchátkách propojených s hodinkami Garmin, propojíte si Váš počítač kabelem USB s hodinkami a přímo si tuto hudbu nahrajete do hodinek. S některými modely hodinek Garmin lze ovládat hudbu v chytrém telefonu.

Pevné rozhraní (např. propojení s pc):usb

Plavání v bazénu (vzdálenost, počet záběrů/rychlost, kalorie, čas):Ano

Plavání ve vodě v přírodě (vzdálenost, počet záběrů/rychlost, kalorie, čas, záznam trasy):Ano

Plavecké způsoby - rozpoznání :Ano

Plavecký trénink čas/vzdálenost (nácvik nohou, jedné ruky, netypické způsoby):Ano

Playslike distance (měří vzdálenost terénem se započtením změn nadmořské výšky) :Ano

Počet mp3 skladeb:2000

Počítadlo kroků:AnoHodinky Garmin jsou navržené tak, aby sledovaly opakující se pohyby při chůzi jako kroky. Pohyb paže při chůzi bude zachycován interním 3osým akcelerometrem v hodinkách, který zaznamená každé úplné zhoupnutí paže jako dva kroky.
V případě, že budete vykonávat činnosti, při kterých máte ruce neaktivní zatímco nohy krokují, hodinky tyto kroky nezaznamenávají. Touto činností je například sečení trávy sekačkou nebo jízda na kole. A naopak, pokud budou nohy neaktivní a rukama budete dělat výraznější pohyby jako např. při sprchování, mohou hodinky zaznamenat uměle kroky navíc.

Počítadlo vyšlých pater i změn nadm. výšky při chuzi o každé 3m nahoru:Ano

Podsvícený displej:AnoDisplej, který se nachází v číselníku pod ručičkami, je možné nasvicovat - nastavováním různé intenzity světla si lze zvolit jas nasvícení.

Profily aktivit:Ano

Prohlížení skórkarty v pc:Ano

Provozní teplota:-20°C až 45°C

Recovery time (doba rekonvalescence):Ano

Rozměry zařízení (Š x V x H):47 x 47 x 14,7 mmŠířka a výška představuje vnější průměr pouzdra v nejširším bodě (v případě pouzdra kruhového tvaru nám postačí jeden rozměr, v případě pouzdra atypického tvaru je šířkou myšlena horizontální nejširší část pouzdra a výškou vertikální nejvyšší část pouzdra). Hloubka představuje tloušťku pouzdra v nejvyšším bodě.

Segmenty:Ano

Silniční cyklistika:Ano

Sjezdové lyžování:AnoTato aplikace Vám ukazuje na displeji hodinek v základu dvě informace: sjezděné sjezdovky celkem a aktuální sjezd. Aktuální sjezd v sobě zahrnuje vzdálenost, čas sjezdu, sestoupané metry a maximální + průměrnou rychlost sjezdu. Když sjedete dolů, hodinky to poznají a přepnou se do obrazovky "sjezdy celkem". A zde poté můžete vidět celkovou vzdálenost sjezdů, počet dokončených sjezdů, součet sestoupaných metrů, maximální a průměrnou rychlost všech sjezdů. Vedle tohoto můžete využít i dalších datových ukazatelů, které jsou pro lyžování praktické a ve většině hodinek jsou z převážné části nahrané - nadmořská výška, předpověď počasí, teplota atd.

Skialpinismus:ano

Slunce/měsíc info:Ano (prostřednictvím Connect IQ)

Smart notifikace (např. SMS...):Ano

Snímač kadence běhu/chůze (externí např.:Foot Pod):Ano - volitelně

Snímač kadence běhu/chůze (vestavěný):Ano + nastavitelný cíl + automatické navyšování cíle

Snímač kadence otáček pedálů:Ano volitelně

Snímač okysličení krve (pulsní oxymetr):AnoPulsní oxymetr Vám měří nasycení Vaší krve kyslíkem. Normální hodnota je 95 - 99%. Tento procentuální ukazatel nám říká poměr kyslíku k hemoglobinu v krvi, jak kvalitně a rychle nám putuje kyslík do tkání. Princip základních měřáků spočívá v prosvícení krve např. zkrz prst. Hodinky Garmin využívají zase optické zpětné vazby od hemoglobinu. Dle vyčíslení v procentech máme přehled, kolik kyslíku se nám dostává do krve, resp. jak Vaše tělo absorbuje kyslík. Měření je závislé na mnoha faktorech, zejmén avšak na celkovém stavu Vašeho zdraví a kondice. Je-li Sp02 (tak se nazývá ve zkratce Saturace v končetinách těla) nižší než normál, je lepší si odpočinout a s tréninkem vůbec nezačínat. V hodinkách Garmin máme velmi citlivé snímače, které nám změří náš Sp02 velice přesně. Spojíme-li v hodinkách Garmin funkci Body Battery a Pulsní oxymetr, výsledek nám zřetelně ukazuje, jak máme připravené naše tělo na trénink. Ideálně jsme připraveni na trénink ve chvíli, kdy máme Body battery v plusových hodnotách a Sp02 97 - 99%. Pro podrobnější informace o dlouhodobějším stavu kyslíku ve Vašem těle a jeho absorbci si můžete aktivovat pulsní oxymetr přes noc. Na hodinkách Garmin si můžete nastavit Pulsní oxymetr do základního menu, takže si můžete měřit saturaci snadno a rychle. Data se automaticky synchronizují do chytrého telefonu, kde se v aplikaci Garmin Connect shromažďují a Vy pak můžete zpětně vyhodnocovat.

Snímač srdeční frekvence:Ano WHR optik (součástí kostrukce)

Snímač švihu TruSwing™:Ano, volitelně

Snímač teploty externí - tempe™ :Ano, volitelně

Snímač teploty integrovaný :Ano

Snímač výkonu wattmetr Vector™:Ano - volitelně

Statistika (počet puttů na kolo, zasahování fervejí, greens in regulation):Ano

Strava Live Suffer Score (segmenty, tepové zóny atd.):Ano

Šířka řemínku:22mm QuickFit™

Track log - záznam trasy/aktivity:AnoZařízení můžete připojit ke svému smartphonu a zaznamenávat data GPS pro chůzi, běh nebo cyklistiku.

Trackback® (návrat zpět po stejné trase):AnoTracBack je funkce, která uživateli umožňuje vrátit se po projité cestě nebo trase bez označení bodů na trase. Zařízení GPS bude při pohybu ukládat záznam trasy nebo „elektronickou drobečkovou stopu“. Zařízení se podívá na stovky nebo tisíce bodů tracklogu. Vezme 30 nejvýznamnějších a změní je na trasu, která se dostane zpět do výchozího bodu.

Trasové body :AnoKaždý trasový bod, který si v aplikaci Garmin Explore na svém mobilním zařízení zaznamenáte, ukáže nadmořskou výšku a souřadnice. Trasovým bodem můžete na mapě označit např. nějaké zajímavé místo, které nechcete při svém výletu minout. Hodinky Vám ukazují dle Vaší pozice počet metrů k dalšímu trasovému bodu a při dosažení každého trasového bodu Vás hodinky můžou (dle nastavení) hlasově informovat.

Trasy (naplánované/počet):30V aplikaci Garmin Explore si můžete na podrobné mapě vykreslit vlastní trasu, kterou si poté můžete nahrát do hodinek. Telefon můžete nechat doma a hodinky Vás navigací povedou přesně trasou, kterou jste si na mapě vytyčili. Díky tomuto se nikde neztratíte, hodinky Vám vždy přesně ukážou, kde se právě nacházíte a kudy dál pokračovat v cestě. Pokud jste zvyklí používat mapy.cz, lze si obdobné trasy nahrát do hodinek z mapy.cz. Je to na Vás, jaká aplikace vám bude více vyhovovat.

Trénink běh/chůze i s nast. alarmem (indiánský běh/dlouhý běžecký trénink):Ano

Trénink intervalový:Ano

Trénink jednoduchý (čas/vzdálenost/kalorie):Ano

Trénink pokročilý (tvorba vlastních tréninků; cílený trénink:Ano

Trénink silový (automatické počítání opakování):Ano

Tréninkový efekt:AnoPokud jste jako většina lidí, pak trénujete proto, že chcete vidět výsledky. Vzhledem k tomu, jak naše těla fungují, závisí typ výsledků, které můžete očekávat, a typ výkonů, na které budete v budoucnu dobře připraveni, na typu vašeho tréninku.

Training Effect, tedy tréninkový efekt, je metrika, která vám dává představu o tom, jaký předpokládaný vliv má každý trénink na vaši budoucí kondici. Aby byly tréninky co nejúčinnější, je samozřejmě důležité začlenit do programu také regeneraci.

Tato metrika se nejčastěji používá ke koordinaci a vyvážení tréninků, které střídavě udržují a zlepšují vaši stávající kondici (viz VO2 Max).

Tréninkový efekt se v průběhu tréninku akumuluje a aktualizuje se v reálném čase. Můžete ho tedy využít jako pohotový nástroj k upravení tréninku podle svých potřeb. Když se chcete zlepšovat, můžete zvolit náročnější variantu tréninku, a potom zpomalit ještě před tím, než začne být zátěž nadměrná a výsledky nemusí odpovídat vašim očekáváním.

Turistika:Ano

Uložení vlastních pozic:Ano

Ultratrac (režim zaznamenávání trasy):Ano

Upravitelná datová pole:AnoKaždá aktivita má v hodinkách vlastní datové pole, např. běh má datové pole zón srdečního tepu, spálené kalorie, čas startu atd. Obyčejně bývá na displeji v základu šest datových polí. Tento počet lze ale měnit, můžete si navolit méně (např. 4 datová pole) nebo více (např. 8 datových polí). Každé datové pole Vám ukazuje jiné údaje. V hodinkách je spoustu typů aplikací určených pro zobrazování v datových polích a Vy si na základě aktivity či druhu sportu můžete navolit přesně ty, které chcete, aby se Vám na displeji v datových polích zobrazovaly a měřily Vám či ukazovaly přesně ty údaje, které chcete vidět.

Vestavěná paměť:AnoHodinky disponují vestavěnou pamětí, díky které můžete donahrávat do hodinek různé aplikace.

Vibrační upozornění:Ano

Zobrazení předpovědi počasí - dešt/teploty (přes Bluethooth® ze smartfonu):Ano, volitelně*V hodinkách se můžete kdykoliv podívat, jaké bude dnes počasí. Předpověď je podrobná na dnešní den (teploty, síla větru, srážky, jasno - polojasno - zataženo, atd.), čtyři hodiny dopředu a na čtyři dny dopředu.

Výdrž baterie:Chytré hodinky: Až 14 dní, Šetřič baterie Režim sledování: Až 48 dní, GPS: Až 36 hodin, GPS + Hudba: Až 10 hodin, Maximální baterie GPS Režim: až 72 hodin, Expediční aktivita GPS: Až 28 dníVýdrží baterie se rozumí doba, po kterou jsou hodinky aktivní - ukazují čas + jsou v činnosti jejich funkce. Výdrž baterie plně závisí na zatížení funkcemi - obecně platí, že čím méně je funkcí využíváno, tím delší je výdrž baterie do dalšího nabití. Je potřeba zmínit, že výdrží baterie se nemíní životnost baterie - výdrž baterie je čas od nabití do vybití, životnost baterie je celková životnost baterie do další výměny. Průměrná životnost baterie u chytrých hodinek je 7 - 10 let.

Modelová řada:Fenix 6

Chtěli byste vědět více o tomto produktu? Napište mi, nebo zavolejte na telefon 602 521 828 a poradím Vám. Pokud byste chtěli vybírat z dalších více jak 30 000 produktů od 55 světových značek, navštivte náš hlavní eshop firmy: www.tovys.cz. Tomáš Vyskočil

Popis

Kultovní chytré a sportovně všestranné GPS hodinky. Vhodné pro sport, do práce i do společnosti. Mapa, navigace, WiFi, MP3, GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

, dlouhá výdrž a odolnost. Hodinky Garmin Fénix patří k nejoblíbenějším chytrým hodinkám na trhu. Jen těžko budete hledat univerzálnější model chytrých hodinek v případě, že budete hledat hodinky pro aktivní životní styl a všestranné sportovní využití. To jsou důvody, pro které je představení nové generace hodinek Fénix velkou událostí.

  • verze hodinek se safírovým sklíčkem, kovové části těla z titanu, celokovový titanový řemínek navíc
  • velký barevný displej 1,3", skvěle čitelný (i na přímém slunci), hmotnost: 83g.
  • mapy v paměti: topografická mapa celé Evropy, zimní lyžařské mapy a mapy 41.000 golfových hřišť
  • přehrávání hudby s možností uložení až 2000 skladeb, podpora offline přehrávání Spotify a Deezer
  • extrémně dlouhá výdrž baterie: až 10 hod. (GPS +hudba), až 36 hod. (GPS), až 72 hod. (GPS battery save), až 28 dnů (GPS Expedition), až 14 dnů (SMART

    Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

    watch), až 48 dní (battery save)
  • bezdrátové připojení: WiFi, ANT+, Bluetooth
  • příjem satelitních systémů: GPS, GLONASS a GALILEO
  • optické měření srdečního tepu a okysličení krve ze zápěstí (měří tep i pod vodou při plavání)
  • 3-osý kompas, gyroskop, barometrický výškoměr, akcelerometr, teploměr
  • celková sdílená vnitřní paměť 32 GB
  • bezkontaktní platby GARMIN PAY

    Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

  • celodenní monitorování kroků, srdečního tepu, hladiny stresu a energie, délky a kvality spánku
  • chytré funkce s Android

    Kompatibilita s telefony vybavenými systémem Android závisí na verzi systému, případných úpravách systému výrobcem mobilního zařízení a taktéž na nastavení systému.

    Garmin negarantuje 100% kompatibilitu se všemi existujícími verzemi a modifikacemi systému Android ve všech mobilních zařízeních.

    a iOS telefony: příchozí volání, SMS, notifikace

    Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

    , ovládání hudby, počasí...
  • možnost změny vzhledu hodinek a stahování aplikací a doplňků prostřednictvím Connect IQ
  • QuickFit

    Jednoduše výměnné řemínky , jenž změní vaše hodinky během několika vteřin ze sportovních sporttestrů na společenské hodinky k formálnímu oblečení.

    Jednoduchá výměna během chvilky:

    Garmin Quick Fit

    ™ řemínky pro rychlou a snadnou výměnu bez použití nářadí
  • Podpora Live STRAVA segmentů
  • funkce LiveTrack a GroupTrack pro sledování pozice jednotlivce či celé skupiny v reálném čase
  • automatické rozpoznání nehody s možností odeslání nouzové zprávy
  • vodotěsné provedení do 10 ATM

 

 

Garmin Fénix6 je unikátní řada chytrých GPS hodinek s opravdu všestranným sportovním zaměřením. Díky stylovému vzhledu se dají stejně dobře nosit na sport, do práce i do společnosti. V řadě hodinek s označením Fénix6 jsou k dispozici 3 modelové velikosti, od nejmenší k největší: Fénix6S/Fénix6/Fénix6X. Každá z velikostí je navíc k dispozici v různých barevných/materiálových provedeních a případně s drobnými funkčními odlišnostmi. Následující odstavec je zaměřen na odlišnosti právě zobrazeného modelu, další popis se pak věnuje společným vlastnostem.

 

Garmin fenix6 Sapphire, Titanium/Titanium Band (MAP/Music) je model se střední velikostí těla (Fénix6) a displeje. Průměr displeje je 1,3“ (oproti předchozí generaci Fénix5 Plus došlo ke zvětšení plochy displeje o 18%). Hodinky jsou chráněné odolným safírovým sklíčkem. Stříbrně šedá luneta je vyrobena z lehkého titanu. Hodinky mají černý, měkký silikonový řemínek vhodný jak na sport, tak i na běžné nošení, plus navíc celokovový titanový řemínek v barvě poudra hodinek. Hodinky mají v paměti předinstalované mapy s možností automatické navigace, jsou vybavené WiFi konektivitou a nabízejí přehrávání hudby z vlastní paměti (32GB), do které je možné nahrát jak vlastní hudební soubory, tak i seznamy skladeb ze streamovacích hudebních služeb, jako je Spotify nebo Deezer. Vestavěný LiIon akumulátor nabízí extrémně dlouhou výdrž hodinek na 1 nabití:

  • až 14 dní v režimu SMART

    Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

    watch,
  • až 36 hodin v plnohodnotném GPS záznamu,
  • až 10 hodin GPS záznamu se současným přehráváním hudby,
  • až 72 hodin v úsporném GPS záznamu
  • až 28 dní v expedičním GPS záznamu
  • až 48 dní v úsporném režimu hodinek

  

  

K dispozici ve 3 velikostech

 

Stejně jako u předchozích modelů je i nová šestá řada fénixů vyráběna ve třech velikostech: menší a elegantní Fénix6S, středně velké Fénix6 a největší Fénix6X. V porovnání s předchozí generací Fénix5 Plus došlo k výraznému zvětšení displejů, včetně jejich rozlišení, u dvou větších modelů. U modelu Fénix6 se displej zvětšil na 1,3" (o 18% větší plocha displeje) a u Fénix6X dokonce na 1,4" (o 36% větší plocha displeje). Nejmenší model Fénix6S si jako jediný zachovává velikost displeje, jelikož k zvětšení displeje u tohoto modelu došlo již v přechozí generaci hodinek.
V konstrukci a vzhledu hodinek došlo k menším změnám, ze kterých stojí za to zmínit novou konstrukci „nožiček“, které slouží k uchycení řemínků. Nožičky jsou nově kratší a umožňují rychlejší uhnutí řemínku okolo zápěstí. Změna je nejvíce vidět u nejmenších modelů Fénix6S, ale týká se i Fénix6 a Fénix6X velikostí. Všechny modely nyní lépe sedí na užších zápěstích.

 

  

 

Fénix6S: elegantní, vhodný pro malé zápěstí

 

Elegantní Fénix6S jsou určené pro ženy a sportovce s úzkým zápěstím. Právě v řadě modelů Fénix6S najdete nejpestřejší výběr barev a stylů. Dva základní modely hodinek v bílo-stříbrném a černo-stříbrném provedení mají jako jediné z celé Fénix6S řady omezené funkční vybavení. Na rozdíl od ostatních modelů neumí zobrazit podrobné mapy, nemají hudební přehrávač a WiFi konektivitu. Všechny ostatní modely již všechny tyto tři funkce standardně nabízí. Další dva modely v bílo-zlatém a černé-černém provedení jsou vybavené minerálním sklíčkem s odolnou úpravou „Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 3 je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

3“. Safírovým sklíčkem s vysokou odolností proti poškrábání jsou vybavené modely v šedo-zlatém a černo-černém provedení. Nejvyšší a současně nejdražší modely řady Fénix6S mají opět odolná safírová sklíčka a stylové tkané nebo kožené řemínky. V obou stylových verzích je v balení navíc odolný silikonový náhradní řemínek pro sportovní využití hodinek.

                                                                                    Kompletní řada hodinek Fénix6S. Zleva doprava od nejlevnějších po nejdražší.

  

 

 

Fénix6: zlatá střední cesta

 

Model střední velikosti má označení Fénix6 a je k dispozici v klasických barvách a podobách. Základní, černo-stříbrný model, je podobně jako u řady Fénix6S funkčně omezený a nenabízí možnost zobrazení podrobných map, chybí mu hudební přehrávač a WiFi bezdrátový přenos. Ostatních šest modelů již mapy, hudbu a WiFi mají ve standardní výbavě. V řadě hodinek Fénix6 střední velikosti najdete dva podobné modely v černo-černém provedení se silikonovým řemínkem. První, levnější z nich má minerální sklíčko s odolnou úpravou „Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 3 je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

3“, dražší pak odolné safírové sklíčko s vysokou odolností proti poškrábání. Podobně, jako ve starší Fénix5 Plus řadě, i zde najdete oranžovo-stříbrnou verzi hodinek Fénix6. Tento model má lunetu a zadní víčko hodinek z titanu a safírové sklíčko. Zbývající dva modely jsou vybavené safírovým sklíčkem a stylovými řemínky. V prvním případě tkaným řemínkem z nylonových vláken a ve druhém případě lehkým titanovým článkovým řemínkem. Oba stylové modely mají v balení navíc silikonový náhradní řemínek pro sportovní využití.

                                                               Kompletní řada dostupných modelů hodinek Fénix6. Zleva doprava jsou opět srovnané podle výše ceny.

 

 

 

 

Fénix6X: „X“ má vždy něco navíc

 

Modelů nejmenší řady Fénix6S je k dispozici celkově 8, modelů střední řady Fénix6 je k dispozici celkově 6. Největší Fénix6X řada nabízí celkově „jen“ 5 modelů. Podobně jako u předešlých generací, i u Fénix6X se můžete těšit na „něco navíc“. Základní model Fénix6X nemá v tomto případě funkční omezení, je „jen“ vybavený minerálním sklíčkem s odolnou úpravou „Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 3 je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

3“. Další dva modely nabízejí safírová sklíčka a povrchovou DLC úpravou lunety s vysokou odolností proti poškrábání. Navzájem se liší barevným tónem lunety, tmavší model má navíc v ceně hnědý, stylový, kožený řemínek. Vrcholnými modely a vlajkovou lodí celé Fénix6 generace hodinek jsou dva modely s označením „Fénix6X solar

Verze se sklíčkem Solar - je vybavena sklíčkem, které je schopné využívat dopadajícího slunečního záření k dobíjení vlastního akumulátoru. Má vynikající optické vlastnosti a v porovnání se safírovými sklíčky není náchylné na tvorbu odlesků. Modely se solárními sklíčky nabízí nejdelší výdrž hodinek na jedno nabití. Výkon solárního skla zatím nestačí na to, aby hodinky nepotřebovaly klasické nabíjení ze sítě.

“. Jak název napovídá, jsou vybavené solárními sklíčky, které umějí dopadající sluneční svit přeměnit v elektrickou energii využitelnou pro dobíjení akumulátoru hodinek. Oba vrcholné modely jsou doplněné o odlehčenou lunetu z titanu, vyšší model pak kromě silikonového sportovního řemínku nabízí stylový titanový řemínek pro formální nebo slavnostní příležitosti.

                                                        Pět dostupných modelů hodinek Fénix6X. Dva první modely zprava mají solární sklo a dobíjení ze slunečního svitu.

 

   

   

   

Větší displeje, delší výdrž a dokonce solární dobíjení

 

Nová řada hodinek s označením Fénix6 navazuje na předchozí úspěšné řady, především Fénix3, Fénix5 a Fénix5 Plus. Od svých předchůdců převzaly Fénix6 své nejdůležitější funkce a logiku ovládání. Přechod na nové modely ze starších generací hodinek je tak pro uživatele velmi jednoduchý. Mezi hlavní přednosti, na které se můžete u Fénix6 těšit jsou: výrazně větší displeje s vyšším rozlišením (u modelů Fénix6 a Fénix6X), významně delší výdrže baterií včetně více možností nastavení spotřeby a nové vyhodnocení tréninkové zátěže s přehlednými informacemi o přínosu a případnými radami pro zlepšení tréninku. Vrcholnými modely a současně vlajkovou lodí řady Fénix6 je dvojice hodinek s označením Fénix 6X solar

Verze se sklíčkem Solar - je vybavena sklíčkem, které je schopné využívat dopadajícího slunečního záření k dobíjení vlastního akumulátoru. Má vynikající optické vlastnosti a v porovnání se safírovými sklíčky není náchylné na tvorbu odlesků. Modely se solárními sklíčky nabízí nejdelší výdrž hodinek na jedno nabití. Výkon solárního skla zatím nestačí na to, aby hodinky nepotřebovaly klasické nabíjení ze sítě.

se solárním krycím sklíčkem a solárním dobíjením akumulátoru. Ačkoliv solární dobíjení zatím nenahradí klasické dobíjení ze sítě, solární modely nabízí ze všech modelů řady Fénix6 nejdelší výdrž.

 

 

 

Delší výdrž a lepší battery management

 

Jedna z nových funkcí hodinek je nová správa spotřeby energie hodinek. K dispozici je několik režimů spotřeby při využití hodinek jako sporttesteru a současně několik režimů v režimu hodinek. Kromě plnohodnotného GPS záznamu je k dispozici „Battery Save GPS mód“ s až dvojnásobnou výdrží během měření aktivity, a dokonce velmi úsporný expediční režim s až 18-ti násobnou výdrží oproti plnohodnotnému GPS režimu. Podobně je pomocí „Battery Save“ módu prodloužit výdrž baterií v režimu klasických hodinek, a to až na 4 násobek výdrže v režimu SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

watch.

 

 Tabulka výdrží pro jednotlivé modely a provozní režimy:

 

  hodinky
v režimu SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

watch
hodinky
 v Battery Save módu
GPS
(záznam 1/1sec.)
GPS + hudba GPS
 v Max Battery módu
GPS
v módu Expedition
Fénix 6S až 9 dní až 34 dní až 25 hodin až 6 hodin až 50 hodin až 20 dní
Fénix6 až 14 dní až 48 dní až 36 hodin až 10 hodin až 72 hodin až 28 dní
Fénix6X až 21 dní až 80 dní až 60 hodin až 15 hodin až 120 hodin až 46 dní
Fénix6X solar

Verze se sklíčkem Solar - je vybavena sklíčkem, které je schopné využívat dopadajícího slunečního záření k dobíjení vlastního akumulátoru. Má vynikající optické vlastnosti a v porovnání se safírovými sklíčky není náchylné na tvorbu odlesků. Modely se solárními sklíčky nabízí nejdelší výdrž hodinek na jedno nabití. Výkon solárního skla zatím nestačí na to, aby hodinky nepotřebovaly klasické nabíjení ze sítě.

až 21 (24*) dní až 80 (120*) dní až 60 (66*) hodin až 15 (16*) hodin až 120 (148*) hodin až 46 (56*) dní

* výdrže modelu se solárním dobíjením při nošení hodinek venku na slunečním světle o osvitu 50.000 lumenů po dobu 3hod./den

 

 

 

Tři verze materiálů ochranných sklíček

 

Podobně, jako je možné hodinky řady Fénix6 rozdělit podle velikosti (Fénix6S, Fénix6, Fénix6X), liší se také podle materiálu použitých krycích sklíček. Zatímco u straších řad byly k dispozici 2 verze (minerální nebo safírové sklo), u řady Fénix6 se setkáte nově se 3 verzemi materiálů:

-          Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 3 je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

 3, v názvu modelu označené jako „Glass

Corning Gorilla Glass 3 je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

“, je základním materiálem, který u řady Fénix6 Garmin nabízí. Jedná se o chemicky tvrzené minerální sklo s vysokou odolností a skvělými optickými vlastnostmi.

-          Safírové sklo, v názvu modelu označené jako „Sapphire“, je sklíčko ze syntetického safíru s tvrdostí 9/10. Safírové sklíčko je velmi odolné proti poškrábání, oproti základním sklíčkům je ale náchylnější na tvorbu odlesků.

-          Solární sklo, v názvu modelu označené jako „solar

Verze se sklíčkem Solar - je vybavena sklíčkem, které je schopné využívat dopadajícího slunečního záření k dobíjení vlastního akumulátoru. Má vynikající optické vlastnosti a v porovnání se safírovými sklíčky není náchylné na tvorbu odlesků. Modely se solárními sklíčky nabízí nejdelší výdrž hodinek na jedno nabití. Výkon solárního skla zatím nestačí na to, aby hodinky nepotřebovaly klasické nabíjení ze sítě.

“, je sklíčko, které je schopné využívat dopadajícího slunečního záření k dobíjení vlastního akumulátoru. Má vynikající optické vlastnosti a v porovnání se safírovými sklíčky není náchylné na tvorbu odlesků. Modely se solárními sklíčky nabízí nejdelší výdrž hodinek na jedno nabití. Výkon solárního skla zatím nestačí na to, aby hodinky nepotřebovaly klasické nabíjení ze sítě.

 

Hodinky Fénix6 nabízí tradičně ovládání pomocí 5 tlačítek a nemají dotykový displej. Důvodem je lepší komfort a vyšší přesnost ovládání pomocí tlačítek a současně bezproblémové ovládání hodinek ve vlhkém nebo mokrém prostředí a případně v rukavicích. Samozřejmostí zůstává úspornost a zároveň perfektní čitelnost chroma displeje, a to i na přímém slunečním světle, ve snížených světelných podmínkách je naopak k dispozici podsvícení se samostatně nastavitelnou úrovní jasu pro režim hodinek a režim sporttesteru.

 

 

 

GPS, kompas, barometr a další čidla

 

Fenix6 dokáží přijímat a pracovat se signálem tří nejrozšířenějších globálních satelitních systémů: americký GPS, ruský GLONASS a evropské Galileo. Základním satelitním systémem nadále zůstává GPS a satelitní funkce jsou tak v popisu často zjednodušeně označované jako „GPS“. Satelitní signál se využívá především pro sportovní a navigační funkce hodinek. GPS je schopné spolehlivě a přesně měřit pozici, rychlost, tempo, vzdálenost, čas a celou řadu odvozených veličin. Hodinky pomocí GPS zobrazují na displeji i vaši aktuální pozici v mapové stránce a případně navigují na zadaný cíl po automaticky nebo předem naplánované trase. Hodinky jsou doplněné o řadu věstavěných čidel - elektromagnetický kompas, barometrický výškoměr, teploměr, akcelerometr a gyroskop, optický snímač srdečního tepu schopný na zápěstí měřit i tep a okysličení krve (pulsní oxymetr). Vylepšený optický snímač tepu nabízí rychlejší odezvu a přesnější měření a nově je schopný měřit srdeční tep i ve vodě během plavání.

 

 

 

Fénix6 nabízí všestranné sportovní využití

 

Ukázka profilů sportovních aktivitGarmin fenix6 jsou především špičkovým sporttestrem s podrobným měřením a vyhodnocením široké škály sportovních aktivit, pokročilým plánováním tréninků a vyhodnocováním výkonosti. K dispozici jsou profily pro běh, cyklistiku, plavání, lyžování, veslování, golf, triatlon, fitness, silový trénink a řadu dalších venkovních i halových sportů.Každý z profilů si navíc můžete upravit podle svých potřeb, datová pole a obrazovky jsou libovolně nastavitelné. U aktivit si lze nastavit alarmy (na srdeční tep, vzdálenost, tempo/rychlost atd.), délky okruhů, vytvářet a stahovat tréninky (včetně intervalových) a cíle. Po uložení se zaznamenaná aktivita automaticky přenese do tréninkového denníku Garmin Connect

Přehledná mobilní aplikace na principu sociální sítě ve formě kalendáře, která slouží pro plánování, ukládání a sdílení vašich aktivit a výkonů. Více infomrmací o Garmin Connect ZDE...

. Přenos dat se uskutečňuje bezdrátově prostřednictvím Bluetooth/chytrého telefonu, pomocí registrované WiFi nebo ručně pomocí USB kabelu a počítače s internetovým připojením. Po uložení aktivity jsou k dispozici data s komplexním vyhodnocením tréninku, včetně doporučené doby regenerace, tréninkového efektu a přehledných grafů v aplikaci. Zaznamenaná data můžete na dálku sdílet s přáteli nebo s trenérem. Prostředí hodinek i tréninkového deníku je k dispozici plně v českém jazyce.


Hodinky jsou také uzpůsobeny pro monitorování různé aktivity i různých aktivit během dne i po celý den. Mezi tyto monitorované aktivity a zdravotní ukazatele patří například kroky, vystoupaná patra, spálené kalorie, aktivní minuty, celodenní průběh srdečního tepu, okyslyčení krve (pulsní oxymetr), kvalita spánku. Na základě naměřených hodnot jsou hodinky schopny vyhodnotit mimo jiné i míru zatížitelnosti a dobu regenerace (stress core), hodnotu zbývající fyzické energie (BODY BATTERY

Pomocí průběžného, celodenního měření variability srdečního tepu dokáže funkce sledovat úroveň vaší tělesné energie. Funkce je úzce spojena s funkcí stress score a v případě využití dokáže pomoci lépe porozumět fungování organizmu a efektivněji dávkovat trénink a odpočinek. Máte příliš intenzívní trénink, špatně jste se vyspali, měli jste v průběhu dne nadměrný stress? Hodnota Body Battery všechny tyto vlivy zhodnotí a sečte. Pokud budete krátit spánek a dobu regenerace a naopak, pokud budete intenzivně trénovat nebo se vystavovat stressovým situacím, poznáte, že hodnota Body Battery se nedostává na maximum a den po dni klesá.  Více informací ZDE...

) a průměrný tep v klidu.

 

 

 

Bezkontaktní platby GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

 

Bezkontaktní platby GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

patří k nejzajímavějším chytrým funkcím hodinek. Ve virtuální peněžence hodinek je možné zaregistrovat klasickou platební kartu (podmínkou je, aby vydávající banka podporovala platby GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

) a dále platit hodinkami namísto vaší běžné platební karty. Hodinky při platbě nevyžadují ani přítomnost originální platební karty, ani nutnost mít připojený mobilní telefon. Hodinky jsou pro placení naprosto samostatné. Zabezpečení platby je zajištěno PIN kódem, který si při aktivaci peněženky sami zvolíte. Dokud hodinky nesundáte z ruky, vyžadují zadání PIN kódu jen při první platbě. U všech plateb (i u plateb nad 500 Kč) není následně potřeba zadávat PIN kód k platbě na platebním terminálu u obchodníka.

 

Platby hodinkami mají přitom vyšší zabezpečení, než běžné platební karty. Důvodem je, že při platbách hodinkami si terminály mezi sebou neposílají kompletní informace o čísle karty a jejím majiteli. Tím, že se PIN nezadává na platebním terminálu současně nehrozí jeho prozrazení. Hodinky jsou současně ze všech platebních nástrojů vždy po ruce a nejblíže platebnímu terminálu. Platby hodinkami jsou tak velmi pohodlné a bezpečné.

 

Hodinkami s aktivní GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

službou je možné platit na všech bezkontaktních terminálech, kde můžete platit bezkontaktní platební kartou, včetně obchodů, čerpacích stanic, parkovacích automatů a dalších podobných míst. V současné době (08/2019) podporují GARMIN PAY

Služba umožňující do paměti hodinek zadat informace o vaší běžné platební kartě a při platbě na bezkontaktním terminálu nahradit platební kartu hodinkami. Službu Garmin Pay podporuje v ČR většina bank na trhu, včetně Monety, Komerční banky, České spořitelny, mBank, Raiffeisen Bank, Creditas, Fio banky, ČSOB nebo například Poštovní spořitelny. Více informací o metodě platby Garmin Pay ZDE...

tyto české banky: Moneta, Komerční banka, Creditas, mBank. Další banky budou v blízké době následovat.

 

 

 

Fénix6 nabízí delší výdrž a lepší battery management

 

Jedna z nových funkcí hodinek je nová správa spotřeby energie hodinek. K dispozici je několik režimů spotřeby při využití hodinek jako sporttesteru a současně několik režimů v režimu hodinek. Kromě plnohodnotného GPS záznamu je k dispozici „Battery Save GPS mód“ s až dvojnásobnou výdrží během měření aktivity a dokonce velmi úsporný expediční režim s až 18-ti násobnou výdrží oproti plnohodnotnému GPS režimu. Podobně lze pomocí „Battery Save“ módu prodloužit výdrž baterií v režimu klasických hodinek a to až na 4 násobek výdrže v režimu SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

watch.

 
 

 

Připojení externích čidel

 

Prostřednictvím bezdrátového připojení ANT+ a Bluetooth lze hodinky spárovat s dalšími externími snímači, jako jsou hrudní pásy pro měření srdečního tepu, snímače pro měření běžecké dynamiky (délku kroku, vertikální oscilaci, dobu kontaktu nohy se zemí, vyvážení levé/pravé nohy), čidla rychlosti a Kadence

Jednoduše řečeno je to počet kroků za minutu (počítají se obě chodidla). Jedná se o běžně používanou metriku běhu, která vám toho může o vaší formě hodně prozradit. Při stabilním tempu například rychlejší kadence a kratší délka kroku vede ke snížení sil působících na mnoha místech těla, jako je například kotník, kolena a kyčle. Mezi odborníky panuje převážná shoda v tom, že omezení těchto sil současně omezuje riziko zranění. Je zřejmé, že kadence běhu se dá zvýšit jenom do určité míry, ale zejména pro běžce náchylné ke zraněním by mohlo být přínosné na tom zapracovat. Často citovaným cílem kadence je 180 kroků za minutu, u vyšších běžců je ale kadence většinou pomalejší. Zajímavé je také to, že vyšší kadence je spojena s nižší vertikální oscilací a kratší dobou kontaktu se zemí.

pro cyklistiku, cyklistickými wattmetry, různými trenažéry v posilovnách, externím teplotním čidlem Garmin Tempe, oxymetrem MOXY a dalšími. Propojení je možné také např. s cyklistickým radarem Varia nebo využít hodinky jako dálkové ovládání akční kamery Virb. Připojením na externí čidlo je možné do vyhodnocení aktivity dostat další důležitá data, jako je teplota, Kadence

Jednoduše řečeno je to počet kroků za minutu (počítají se obě chodidla). Jedná se o běžně používanou metriku běhu, která vám toho může o vaší formě hodně prozradit. Při stabilním tempu například rychlejší kadence a kratší délka kroku vede ke snížení sil působících na mnoha místech těla, jako je například kotník, kolena a kyčle. Mezi odborníky panuje převážná shoda v tom, že omezení těchto sil současně omezuje riziko zranění. Je zřejmé, že kadence běhu se dá zvýšit jenom do určité míry, ale zejména pro běžce náchylné ke zraněním by mohlo být přínosné na tom zapracovat. Často citovaným cílem kadence je 180 kroků za minutu, u vyšších běžců je ale kadence většinou pomalejší. Zajímavé je také to, že vyšší kadence je spojena s nižší vertikální oscilací a kratší dobou kontaktu se zemí.

, výkon, okysličení krve a pod.

 

 

 

Chytré funkce při propojení se SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

phonem

 

Samozřejmostí jsou SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

 funkce při spárování s chytrým mobilním telefonem. Hodinky řady Fénix6 jsou kompatibilní s chytrými telefony s operačními systémy iOS a Android

Kompatibilita s telefony vybavenými systémem Android závisí na verzi systému, případných úpravách systému výrobcem mobilního zařízení a taktéž na nastavení systému.

Garmin negarantuje 100% kompatibilitu se všemi existujícími verzemi a modifikacemi systému Android ve všech mobilních zařízeních.

. Po připojení telefonu se na displeji hodinek objeví informace o příchozích voláních, SMS a dalších notifikacích. Z displeje hodinek můžete ovládat hudební přehrávač v telefonu, včetně nastavení hlasitosti nebo přeskakování skladeb. Na displeji hodinek můžete sledovat informace o předpovědi počasí, je také možné nastavit telefonní čísla, na která se odešle nouzová zpráva, pokud hodinky automaticky vyhodnotí, že došlo k nehodě. Při zobrazení příchozích volání se na displeji hodinek objevuje nejen číslo volajícího, ale také jméno, které je převzaté z telefonního seznamu.

 
  

Vhodné pro sporty

Cyklistika
Lyžování
Plavání
Golf - zákl. funkce
Multisportovní
Triatlon
Běžky - volný styl
Turistika
Chůze
Běh
Fitness
Horolezectví
Veslování
Veslování - kajak
Eliptický trenažer
Horské kolo
Běh v terénu
Cvičení Pilates
Snowboarding
Kardio
Skialpinismus
Loď
Běžecký pás
Kolo uvnitř
Vysokohorská turistika


Lze donahrát

Cyklistika - pokr. funk.
Lyžování - pok. funk.
Běh - pokro. funkce
Myslivost
Rybaření
Connect IQ
Connect IQ - ostatní
Garmin connect
Offline mapy
 
 

 

 

Obsah balení

  • Hodinky fenix6 Sapphire s černým silikonovým řemínkem
  • Nabíjecí/datový USB kabel
  • Manuál

Ke stažení

 

ALTERNATIVNÍ PRODUKTY

Garmin - 010-02496-13

D2 Air X10 - Smartwatch For Pilots

DETAIL

Garmin - 010-02496-19

D2 Air X10 - Black Smartwatch For Pilots

DETAIL

Garmin - 010-02784-52

Venu® 3 Slate/Black, Black Leather band

DETAIL

Garmin - 010-02241-23

vívomove® Luxe Silver Steel/Silver Milanese Band

DETAIL

Garmin - 010-02809-12

Forerunner® 965 - Titanová luneta Carbon Grey DLC, pouzdro Black, řemínek silicone Yellow/Black

DETAIL

Garmin - 010-02809-10

Forerunner® 965 - Titanová luneta Carbon Grey DLC, pouzdro Black, řemínek silicone Black/Grey

DETAIL

Garmin - 010-02809-11

Forerunner® 965 - Titanová luneta, pouzdro White, řemínek silicone White/Grey

DETAIL