Naposledy prohlížené

Forerunner - Garmin Forerunner 45 Optic Red - 010-02156-16

JIŽ NENÍ V PRODEJI

Lehké běžecké GPS hodinky s jednoduchým ovládáním a optickým měřením tepu z ruky. Dvě velikosti, verze FR 45S vhodná pro štíhlé zápěstí, výdrž 7 dní v režimu smartwatch, až 13 hodin s GPS.

24měsíců záruka
Výhody spojené s nákupem u nás

ZÁRUKA
ORIGINÁLU
Jsme autorizovanými prodejci
této značky

Kód:010-02156-16

Vodotěsnost:50M - vodotěsné, potápění do 0,5 metrů hloubkyWater resistant - hodinky stakovýmto označením na číselníku nebo víčku hodinek jsou určené na denní nošení a do společnosti. Tyto hodinky jsou utěsněné proti prachu a zvýšené vlhkosti např. dešti apod. S hodinkami s tímto označením není vhodné se koupat ani celkově hodinky ponořovat do vody. Hodinky nejsou vyrobené pro přímý styk s vodou.

Water resistant 30M (3 ATM) - hodinky s tímto označením jsou, podobně jako hodinky s označením water resist, prachotěsné a vlhkotěsné - můžou však již přijít do styku s vodou, ale opravdu náhodným, např. omytí rukou. Hodinky s touto vodotěsností se nesmí ponořit kompletně celé - voda zde nevadí v případě stékání či vlhkosti. Hodinky nesmá přijít do saunového prostředí, protože i když jsou vlhkotěsné, nárazy teplot by mohly zapříčinit kondenzaci vnitřního vzduchu a tím zvlhčení prostředí uvnitř pouzdra. Hodinky s označením vodotěsné 30M již dobře odolávají prachu a tím dostatečně chrání strojek (hlavně oleje, kterými jsou kluzné plochy strojků mazána).

Water resistant 50M (5 TAM) - hodinky s tímto označením jsou už slušně vodotěsné. Hodinky mají kvalitní těsnění v korunce i ve skle a jedná-li se o chronograf, tlačítka chronografu mají též těsnění. Pod víčkem pouzdra (nasazovací tlakem, ale už i šroubovací) se též nachází těsnění. S hodinkami s označením 50M se můžete koupat a hodinky jsou schopny těsnit do hloubky 0,5 metru, což je plně dostačující pro surfaře, plavce ... zkrátka pro povrchové koupání. Na co si však musí majitel 50 metrově vodotěsných hodinek dát pozor je nechtěné ponoření hodinek do hlubší vody, což se může při koupání lehce stát - člověk při koupání zapomene, že má hodinky na ruce a nechtěně ponoří hodinky do hlubší vody, kde je větší tlak. Nové hodinky to většinou vydrží, ale starší hodinky mají už steřelá těsnění a tudy může voda při větším tlaku do hodinek proniknout. Těsnění hodinek 50M jsou tenčí něž těsnění hodinek určených pro potápění do hlubší vody a tím jde i ruku v ruce životnost těsnění. Proto při koupání je potřeba hodinky s touto voděodolností na ruce pořád vnímat, vědět, že tyto hodinky jsou na povrchové koupání, ne na hlubší ponor.

Water resistant 100M (10 ATM) - hodinky s tímto označení lze již plně považovat za vodotěsné. Toto označení nám dává záruku pro potápění až do hloubky 10 metrů, což nám zahrnuje rekreační potápění, vodní sporty apod. Těsnění v korunce, skle, víčku, popř. tlačítek chronografu jsou zesílená a připravená na větší tlak vody. Takto označené hodinky jsou již konstruovány i na nárazy zvenčí. Ve vodě se nedoporučuje používat tlačítka chronografu nebo pohybovat s korunkou. Těsnění těchto hodinek je již značně zesílené a tak hodinky vydrží vodotěsné několik let, než je doporučeno těsnění měnit (těsnění časem stárne a tvoří se v něm mikrotrhlinky, proto, koupete-li se s hodinkami běžně, je potřeba jednou za 4 - 5 let těsnění vyměnit). Stometrově vodotěsné hodinky již dobře odolávají díky pevné konstrukci pouzdra i nárazům a zvýšená odolnost proti vodnímu tlaku jde ruku v ruce i se zvýšenou odolností proti mikroprachu. Hodinky s tímto označením vodotěsnosti velmi dobře chrání stroje uložený v pouzdře proti vnějším mikronečistotám i ve zvýšené míře. I přesto, že tyto hodinky odolávají tlaku vody až do 10 metrů hloubky, nesmí hodinky přijít do vířivky, horké vody nebo do saunového prostředí.

Water resistant 200M (20 ATM) - hodinky nesoucí označení 200 metrů jsou již hodinky konstruované pro hlubinné potápění. Vždy zde již máme šroubovací zadní víčko pouzdra a téměř vždy i šroubovací korunku - pro dokonalé utěsnění a deaktivaci korunky při hlubokém ponoru. S těmito hodinkami se již můžete ponořit až do úctyhodných 20 metrů, kde již je takový tlak, že udeříme-li hodinkami o něco mimo ponoru, čímž se simuluje srovnatelný tlak, musí to být opravdu rana slušná a hodinky to musí vydržet. 200 metrů vodotěsnost je maximální utěsnění pro sériově vyráběné hodinky. Hodinky nesoucí toto označení vodotěsnosti jsou velmi dobře utěsněné jak již poměrně velkému tlaku sloupce vody, tak i proti velmi jemným až mikroskopickým mikročástečkám prachu. I zde, pokud chceme mít zachovanou 100% vodotěsnost na ponor 20 metrů, musíme měnit těsnění jednou za 3 - 4 roky. Pokud těsnění nechceme měnit, s každým rokem se nám vodotěsnost o něco zmenšuje, takže pokud se s hodinkami koupeme minimálně, voděodolné na koupání nám vydrží podstatně déle. A co se týče sauny či vířivky, i zde platí, že pokud se chystáte do sauny či vířivky, je potřeba si hodinky sundat (do sauny jednoznačně, do horké vody též jednoznačně ne a vířivka nevadí, když budete mít hodinky mimo trysky).

Water resistant 300M (30 ATM) - hodinky určené pro profesionální potápěče. Tuto vodotěsnost normální vodní rekreant nikdy nevyužije - hodinky jsou již opatřovány vzduchovým ventilem, šroubovací tlačítka, korunka a víčko jsou samozřejmostí. S takto utěsněnými hodinkami se můžete potápět až do hloubky 30 metrů. Je potřeba vědět, že i takto voděodolné hodinky nepatří do sauny - v sauně totiž dochází ke kondenzaci uvnitř hodinek a právě díky nárazům teplot se dají hodinky "utopit" suchou cestou. Stejně tak se nedoporučuje i s takto vodotěsnými hodinkami chodit např. do vany s horkou vodou, jelikož nadměrná teplota má vliv na stabilitu těsnění.

Water resistant 1000M (100 ATM) - hodinky určené pro profesionální hlubinné potápění. Takovéto hodinky mají dokonce i v mezičíselníkovém prostoru tekutinu, ve které bez problémů běhají ručky, která slouží na vyrovnání tlaku v takové hloubce a tudíž zajistí nerozbitnost skla tlakem. Vše, co je pohyblivé, bývá šroubované s velmi jemnými závity a ještě mnohdy kryté. Takovéto hodinky jsou již na objednávku. I když jsou hodinky takto vodotěsné, není vhodné s nimi chodit do sauny, jelikož nárazy teplot, kterými by byly hodinky vystaveny, se zkompenzuje relativní vlhkost v hodinkách a hodinky se defakto utopí suchou cestou. Stejně tak se nedoporučuje i s takto vodotěsnými hodinkami chodit např. do vany s horkou vodou, jelikož nadměrná teplota má vliv na stabilitu těsnění. Takto vodotěsné hodinky jsou připravené primárně na veliký tlak vodního sloupce normální sladké či slané vody - a ten vydrží.

Typy:Chytré hodinky - různé fitness funkce + funkce při propojení s chytrým telefonem (Notifikace atd.) + další funkce SmartwatchChronograf = stopky
Chronografem se rozumí hodinky, které umí stopovat čas nezávisle na chodu vlastního času. Pokud jsou chronografy ručičkové, mají na hlavním číselníku hodinky dva, většinou však tři stopovací číselníčky. Tyto samostatné číselníčky sčítají desetiny vteřiny, vteřiny a minuty (některé hodinky mají větší měřící rozsahy). U digitálních hodinek jsou stopky zobrazovány na displeji. V obou variantách se chronograf ovládá dvěma tlačítky - z toho je nejčastější kombinace tlačítek na pravé straně, kdy vrchní tlačítko je startovací a stopovací, spodní tlačítko je nulovací.

Analog (ručičkové)
Analogové hodinky znamenají ručičkové. Analogové hodinky jsou hodinky, které ukazují čas nejstarším a nejzřetelnějším zbůsobem - minutovou a hodinovou ručičkou. Ve většině případech doplněné centrální nebo mimostřednou vteřinovou ručičkou.

Chytré hodinky - různé fitness funkce + funkce při propojení s chytrým telefonem (Notifikace atd.) + další funkce Smartwatch
Chytré hodinky (anglicky Smartwatch) disponují mnoha užitečnými funkcemi. V těch lepších modelech už vedle základních Notifikací (propojením s telefonem nám chodí na hodinky přijaté SMS, maily, informace z kalendáře atd.) mají chytré hodinky např. GPS, díky které máme přesný záznamy, kde jsme byli a pokud hodinky mají v sobě ještě podrobné mapy, krásně můžeme vidět (i zpětně), kudy jdeme a kudy jsme šli. GPS nám ale může velmi dobře posloužit i navigací na předem určený cíl, což je velmi komfortní - mít na svém zápěstí mapu s kurzorem, který přesně ukazuje směr (cestu) k vytyčenému cíli. Chytré hodinky mohou ale disponovat i mnoha sportovními funkcemi (počítání kalorií, počty kroků za den, počet vystoupaných pater za den) a ty opravdu kvalitní chytré hodinky mají natolik propracované funkce fitness a sportu, že se z hodinek stává doslova osobní trenér - hodinky Vás dokážou připravit i např. na triatlonový závod nebo Vás vedou postupně k vyšším cílům různých sportovních aktivit.

Anadigi
Anadigi je kombinace slov ana(analog) a digi(digitál). Anadigitální hodinky tedy ve většině případech hodinovou a minutovou ručičkou ukazují čas a v digitálu jsou další nadstandartní funkce, které by se jinak na číselník nevešly.

Digitál
Digitální hodinky jsou hodinky zobrazující čas číslicemi na displeji. Digitální hodinky mají velmi malou spotřebu energie z napájecího článku a povětšinou vedle času máme v hodinkách ještě spoustu jiných funkcí, jako např. duální čas, budíček, datum, den v týdnu, chronograf = stopky, podsvit displeje atd.

Pohlaví:UnisexPánské hodinky
Pánské hodinky jsou oproti dámským ve většině větší. Na každou velikost zápěstí se hodí jiná velikost hodinek, i když samozřejmě záleží na vkusu majitele - když zákazník chce, aby byly hodinky na ruce vidět nebo chce, aby byly na první pohled dobře čitelné, volí si hodinky celkově větší. Větší hodinky jsou vhodné také tam, kde se čte z hodinek více údajů a někdy i podrobných údajů (chytré hodinky). Jestliže dává muž přednost eleganci, volí si hodinky menší a tenčí, mnohdy doplněné zlatými či zlacenými komponenty, které dodávají hodinkám ještě více elegantní design. I materiál pásku hraje pro celkový design velkou roli - kožené pásky jsou elegantní, kaučukové jsou převážně sportovní, ale dnes se již vyrábí i krásné kaučukové pásky elegantní nebo kovové náramky, které jsou dělené na jemnočlánkové (elegantní), velkočlánkové (sportovní) a nebo velikostní kombinace těchto dvou, kdy společně s povrchovou úpravou (např. lesk v kombinaci s matem) je náramek sportovněelegantní. Mezi další druhy pásků patří pásky textilní, ty jsou dle barvy sportovní nebo elegantní, pásky nylonové (elegance) a nebo plastové - těmi jsou osazeny hodinky primárně sportovního charakteru.

Dámské hodinky
Dámské hodinky jsou obecně menší než pánské, opět záleží na vkusu majitelky, dá-li přednost praktické čitelnosti a dnes už i modernosti v podobě hodinek větších nebo klasické jemnosti a eleganci v podobě hodinek malých. Povětšinou, jedná-li se o hodinky sportovního charakteru, volí se hodinky větší a jsou-li hodinky určené do společnosti, padne volba na hodinky menší šperkové, mnohdy doplněné zlacením. Zlacení ještě více posune hodinky do elegance a je obzvlášť vhodné pro ženy, které nosí zlaté šperky, jelikož poté hodinky působí kompletně se zlatými šperky a celkově toto působí jako sada. I zde máme, stejně jako u pánských, design hodinek ovlivněn typem pásku či náramku, platí tedy to, co je napsáno výše u hodinek pánských. U dámských hodinek jsou ale ve větší míře zastoupené náramky kovové celozlacené nebo s pozlacenými díly, protože ženy se obecně zdobí raději než muži a hodinky takto zkrášlené mnohdy doplní jejich image.

Unisex
Unisexové hodinky jsou hodinky, které mohou nosit jak ženy, tak muži. Obvykle jsou to hodinky větší, tedy spíše menší pánské, které buď díky své jemnosti nebo pro svou praktičnost a nebo svým moderním designem mají na zápěstí ženy své opodstatnění. Ale unisexové hodinky mohou být pro praktickou stránku věci i poměrně velké (chytré hodinky, Navigace GPS), aby se z hodinek dobře četly veškeré údaje, které hodinky dokážou svému majiteli poskytnout.

Akcelerometr (funkce měřící zrychlení):ANOAkcelerometr Vám může ukázat rychlost a vzdálenost bez GPS. Obvykle se využívá v uzavřených prostorách nebo v místech, kde není signál GPS. Přesto je nutná kalibrace tam, kde je signál GPS - kalibrace akcelerometru se tedy provádí přes GPS. Fyzicky je akcelerometr malé pohybové čidlo. Akcelerometr měří rychlost v metrech za vteřinu na druhou.

Budíček (alarm) / čas / vzdálenost / tempo:ANO

Upozornění na neaktivitu:ano - graficky a vibračně

Barometr/výškoměr:NeHodinky disponují vnitřním výškoměrem a barometrem. Hodinky shromažďují údaje o nadmořské výšce a tlaku neustále (i v režimu šetření baterie). Výškoměr pracuje na základě tlaku vzduchu a zobrazuje Vaši přibližnou nadmořskou výšku. Barometr zobrazuje údaje o okolním tlaku na základě pevné nadmořské výšky, kde byl výškoměr naposledy kalibrován (např. automaticky dle GPS).

Barometrický výškoměr v hodinkách používá barometrický tlak k určení změn nadmořské výšky a také změn tlaku způsobených povětrnostními podmínkami. Outdoorové hodinky Garmin budou nepřetržitě monitorovat barometrický tlak, aby určily, který režim je v danou chvíli nejvhodnější.

Režim sledování barometru
1. Auto (výchozí nastavení) - Hodinky budou sledovat změny a automaticky přepínat mezi režimy výškoměru a barometru
2. Výškoměr – Hodinky jsou uzamčeny v režimu výškoměru a všechny změny tlaku ovlivní údaj o nadmořské výšce. Tento režim je nejlepší pro aktivity s velkým množstvím změn nadmořské výšky.
3. Barometr – Hodinky jsou uzamčeny v režimu barometru a všechny změny tlaku budou brány v úvahu v důsledku počasí a změn okolního tlaku. Tento režim se nejlépe používá pro aktivity bez velkých změn nadmořské výšky.

Základní automapa (basemap):Ne

Baterie - typ :dobíjecí li-ion

Zadej směr a jdi:NeTato funkce Vám umožní nechat se navigovat na Vámi zvolený objekt, na který namíříte horní stranu hodinek (např. vzdálený vysílač). Poté uzamknete směr a hodinky Vás navigují přesně k tomuto cíli.

Oblíbené pozice (waypointy):ne

Vysocecitlivý přijímač GPS:AnoDnes již synonymum pro navigaci. Americký GPS je navigační družicový systém principem stejný jako např. Galileo nebo Glonass. Garmin používá velmi citlivé přijímače GPS - díky tomu neztratíte signál z hodinek ani v extrémních podmínkách jako jsou např. hustá mlha v lese nebo husté sněžení v horách. Hodinky Vás vždy spolehlivě vyvedou tam, kam máte v navigaci nastaveno, nehledě na nepřízeň počasí.

Vysocecitlivý přijímač GLONASS:AnoGlonass je ruský satelitní systém (GNSS) a je nezávislý na jiných satelitních systémech. Satelity v Glonassu jsou velice stabilní a díky tomu jsou signály vysílané do přístrojů umožňující příjem signálů z družic Glonass velmi přesné.

Vysocecitlivý přijímač GALILEO:AnoGelileo je evropský satelitní systém (GNSS) a je nezávislý na jiných satelitních systémech. Disponuje abnormální přesností, v každém satelitu jsou zabudovány atomové hodiny.

Běh v terénu:Ano

Bezdrátové připojení ANT+:Ano

Bezdrátové připojení Bluetooth®:Ano

Upozornění na blížící se bouři (přes Bluethooth ze Smartfonu):Ne

Upozornění na nastavené spálené množství kalorií:Ano

Alarm na zónu srdečního tepu:Ano

Auto pause® (zast. trénink podle rychl.):Ano

Auto lap® (aut. začátek nového kola):Ano

Auto scroll (automatické přemněňování informačních stránek na displ.):Ne

Automatická synchronizace (vzájemná shoda):Ano

Bezdrátové připojení Wi-Fi:Ne

Rekreační běžec (hobby):Ano

Celodenní sledování aktivity:Ano

Celodenní sledování srdeční frekvence:AnoHodinky Garmin disponující touto aplikací měří Váš tep neustále konstantně, každou vteřinu po celý den. Na základě hustoty krve a v ní obsaženém barvivu zvaném Hemoglobin dokáží optické snímače umístěné na zadní části víčka hodinek snímat už nepatrné změny díky odrazu zeleného světla, které vysílá čidlo. Fotodioda snímá spolehlivě přes kůži obsah krve v tepnách - na základě množství kyslíku v krvi Hemoglobin odráží světlo vysílané čidly. Na základě změn odrazů elektronický systém v hodinkách vyhodnocuje Vaší srdeční frekvenci. Čím více se odráží zeleného světla z krve, tím je hustota hemoglobinu nižší. Naopak, čím je odrazů zeleného světla méně, tím větší je hustota krve a tím více je Hemoglobinu v ní - znamená to totiž, že krev pohlcuje více zeleného světla.
Odborně je srdeční cyklus nazýván střídáním systoly (stažení srdeční komory, při níž je krev pumpována do krevního oběhu - více Hemoglobinu) a diastoly (fáze odpočinku, kdy je srdeční sval uvolněny a plní se krví - méně Hemoglobinu).
Hodinky je dobré nosit na zápěstí tak, aby nebyly příliš utažené (to by mohly bránit průtoku krve a tím znepřesnit měření), ani příliš volné (to by mohly vznikat tzv. "tepová okna", díky kterým by se opět měření znepřesnilo). Hodinky je dobré mít na ruce nasazené tak, aby se lehce dotýkaly zápěstí po celém vnitřním obvodu.

Connect IQ™ (kompatibilita s PC, MAC, mobile app):Ano, pouze watch facesV této mobilní aplikaci se nachází spoustu užitečných aplikací, které lze do hodinek donahrávat. Lze zde najít např. nepřeberné množství různých druhů číselníků, díky kterým poté hodinky dostávají jiný vzhled. Každý číselník má i jiné složení ukazatelů - některé číselníky jsou primárně designové (ručičky, stav baterie a maximálně ještě počet kroků), jiné jsou praktické a lze z nich číst opravdu hodně informací na první pohled (čas, datum, chronograf = stopky, stav baterie, počet kroků, kalorie, počasí atd.). Též se dají donahrát aplikace spolupracující s aktivitami, které děláte a v hodinkách v základu nejsou (např. aplikace pro tenis, volejbal, fotbal, inline brusle, jízdu na koni atd.). V Connect IQ najdete i alkoholmetr - do hodinek si zadáváte počet piv či vín a hodinky, které Vás znají, na minutu přesně vyhodnocují stav, kdy budete mít 0% alkoholu v krvi.Tyto aplikace Vám pak rozšíří využívání hodinek přesně tak, jak potřebujete a jak Vám vyhovuje.

Jízda na kole (cyklistika):Ano

Čas strávený v zónách srdečního tepu:Ano

Časové funkce na číselníku (displeji):Čas (12/24h), datum, stopky, odpočet, budík

Rozlišení displeje (Š x V):208 x 208 pix.Rozlišení se udává v počtu pixelů na obrazovce. Čím více je pixelů na obrazovce, tím jemnější je obraz a rysy na displeji jsou ostřejší. Obecně lze tedy říci, že čím více je na danou velikost displeje pixelů, tím lepší je výsledný efekt zobrazení.

Typ displeje:barevný LCD, transflektivní, MIP (Memory-In-Pixel)DISPLEJ GARMIN CHROMA
Garmin Chroma Display je vyroben tak, aby odolal nepřízni venkovního prostředí. Tento displej, který se zaměřuje spíše na podporu výkonu než na rušivý jas a nadbytečné barvy, je snadno čitelný i na nejdrsnějším slunečním světle a má mimořádně vysokou výdrž baterie, což mu umožňuje spolehlivě fungovat i v těch nejnáročnějších podmínkách. Tento displej má opravdu minimální spotřebu energie, díky tomu je u hodinek disponujících tímto typem displeje velmi dlouhá výdrž baterie.

AMOLED DISPLEJ
Amoled displej vyniká oproti ostatní typům displejů nádherné barvy a jejich hloubka mnohdy navozuje pocit 3D číselníku, který poté připomíná klasický číselník klasických hodinek.

Obecně platí, že Amoled displej je spíše pro elegantní hodinky, kde hraje hlavní roli design. Klasický Chroma displej je zase lepší pro hodinky sportovní, jelikož má takřka nulovou spotřebu energie.

Dotykový displej:NeDotykový displej je praktický zejména v případech, kdy se chcete v hodinkách rychle pohybovat např. na mapě. Naopak v přírodě např. za extrémních podmínek nebo za běhu v lese je lepší dotykový displej deaktivovat, aby se nechtěně při dotycích displeje neměnily údaje.

Dynamika běhu - Running Dynamics:neDynamikou běhu se rozumí doba kontaktu se zemí, vyváženost doby kontaktu se zemí, kadence (počet kroků za minutu), délka kroku, vertikální oscilace (míra odrazu v každém kroku při běhu), vertikální poměr (vertikální poměr odráží vaši běžeckou efektivitu v závislosti na tom, jak dobře se s každým krokem odrážíte směrem dopředu) a běžecký výkon (kinetický výkon, potenciální výkon, výkon vertikální oscilace, výkon horizontální oscilace, síla větru / odpor vzduchu).

Historie aktivit:až 200 hodin aktivit

Hlasové pokyny - (pouze ve spojení ze smartfonem):Ne

Hmotnost (váha) hodinek:36 gVáha hraje důležitou roli pro správný pocit při nošení hodinek. Obecně platí, že čím jsou hodinky lehčí, tím se nosí příjemněji. Toto platí hlavně pro hodinky sportovní, naopak někteří z Vás můžou mít rádi těžší hodinky, které jsou na ruce cítit a tak stále víte, že hodinky na ruce máte. U sportovních aktivit je lehkost hodinek důležitá, zde je potřeba hodinky maximálně pouze vnímat, ale nijak výrazně na ruce necítit. Lehké sportovní hodinky nesmí na ruce svojí váhou překážet, naopak tento sportovní doplněk by měl na zápěstí pevně sedět a nesmí fyzicky nijak ovlivňovat sportovní výkon.
Za velmi lehké se považují hodinky do 50 gramů, za lehké se počítají hodinky od 50 - 100 gramů, za středně těžké lze považovat hodinky od 100 - 150 gramů a za těžké se mají hodinky od 150 gramů výše.

Kompas:NeKompas je zařízení, díky kterému dokážeme určit světové strany. Přesněji řečeno je kompas zařízení, díky kterému přesně určíme severní směr - magnetická střelka vždy ukazuje tímto směrem. A ostatní světové strany už si lehce stanovíme.
Tato pomůcka je nezbytná pro všechny, kteří se vydají do terénu a potřebují během cesty znát světové strany, resp. jakým směrem se mají vydat, případně měnit směr cesty dle potřeby. Díky kompasu nelze nechtěně změnit směr své cesty a tudíž, známe-li polohu svého cíle na mapě, díky kompasu lze tohoto cíle vždy spolehlivě dosáhnout. Hodinky Garmin disponují tříosým kompasem s automatickou kalibrací. Tříosý kompas pracuje s vysokou přesností, i když se pohybujete velmi pomalu. Tomuto typu kompasu nevadí jakýkoliv náklon hodinek, kompas vždy ukazuje přesně. Tříosý kompas je sestaven ze třech magnetoresistivních senzorů a jednoho polohového čidla.
Pro zajímavost, rozdíl mezi kompasem a busolou je ten, že zatímco kompas slouží primárně k určování světových stran, tak busola nám díky otočnému úhloměru umí určit azimut (azimut je úhel, který svírá severní bod s námi zvoleným bodem).

Kompatibilita s ANT+® snímači (např.srdečního tepu HR, kadence, teploty atd.):Ano

Kompatibilita s elektronickým řazením shimano di2:Ne

Kompatibilita s kamerami virb® :NeDíky této aplikaci můžete ovládat Vaší kameru Virb® hodinkami až do dosahu Bluetooth, což je většinou ve volném prostoru až 10 metrů.

Kompatibilita s produkty varia™:Ne

Live tracking - (online sledovní - livetrack™):Ano

Lyže, snowboard:Ne

Předinstalované mapy:Ne

Měření běhu/chůze na trenažéru/v budově:Ano

Metronom (taktometr - údery za minutu):Ne

Monitoring (sledování) spánku:AnoPokročilé sledování spánku (ASM) je funkce, kterou najdete u mnoha hodinek Garmin, které mají optický snímač srdečního tepu. S ASM budou mít uživatelé možnost sledovat statistiky spánku v Garmin Connect, když budou hodinky nosit ve spánku.

Rozlišujeme tři fáze spánku:

1. Lehký spánek: Pohyby očí a svalová aktivita se začínají zpomalovat, jak se tělo připravuje na hluboký spánek.
2. Hluboký spánek: Pohyby očí a svalů se úplně zastaví. Srdeční tep a dýchání se zpomalí. Tato fáze může být označována jako režim obnovy, kdy se tělo zotavuje, buduje kosti a svaly a posiluje váš imunitní systém.
3. REM spánek: Také označovaný jako fáze snu, mozková aktivita je téměř stejně aktivní, jako když jste vzhůru. REM spánek je důležitý pro vytváření vzpomínek a zpracování informací.

Celý princip měření kvality spánku funguje na základě využití optického snímače srdeční frekvence - na hodinkách měříme srdeční frekvenci a variabilitu srdeční frekvence (čas měřený mezi jednotlivými srdečními tepy), což nám v kombinaci s akcelerometrem umožňuje určit, kdy usnete, kdy se probudíte a jakou úroveň spíte, ve kterém jste.

Spánek je kritickým faktorem pro vaši fyzickou i duševní pohodu. Dostatek pravidelného a kvalitního spánku podporuje dobré zdraví, může zlepšovat náladu, pomáhá vytěžit maximální užitek z cvičení a přináší řadu dalších výhod.

Kontrolujte své údaje o spánku a vyhledávejte změny a trendy v čase. Můžete tak lépe porozumět často složitému vztahu mezi tím, co děláte, když jste vzhůru, a tím, jak dobře jste v noci spali.

Špatný spánek během jedné noci bývá snadné vysvětlit, ale zjištění dlouhodobějších trendů může být podnětem pro trvalejší změnu. Efekt případných změn je možné opět sledovat na průbězných změnách měření, což může fungovat jako skvělá motivace.

Možnost dálkově ovládat jiné zařízení/přístroje:Ne

Možnost dálkově ovládat z jiného zařízení/přístroje:Ne

Možnost dohrání map:Ne

Funkce pro triatlon (multisport):Ne

Multi-sport (běh, chůze, kolo, loď, plavání atd.):NeTento sportovní profil Vám umožní aktivovat jednu z multisportovních aktivit, např. Triatlon nebo Swimrun. Když například v triatlonu plavete, můžete si během plavání přepnout na běh a zobrazit si celkový čas a vzdálenost pro běh a plavání v rámci multisportovní aktivity. Multisportovní aktivitu si můžete sami nastavit nebo využít továrního nastavení přímo z Garminu.

Najít můj telefon:AnoPokud jste ztratili Váš mobilní telefon a je spárovaný s hodinkami, v dosahu Bluetooth® Vám tato aplikace pomůže ztracený telefon najít. Telefon musí být zapnutý - aktivní.

Podržte tlačítko na hodinkách.
Vyberte v Menu možnost Symbol a zadejte Najít můj telefon.
Na obrazovce hodinek se zobrazí údaj o síle signálu a mobil se ozve krátkým signálním zvukem. Síla signálu se s postupným přibližováním ke smartphonu zvyšuje.

Odhad doby regenerace:Ne

Odhad spálených kalorií:Ano

Odhad VO2 max (maximální využití kyslíku z běhu):AnoVO2max je indikátor, jak naše tělo dokáže efektivně využít kyslík při fyzické zátěži. Čím je vyšší hodnota kyslíku v krvi, tím je Vaše tělo lépe připraveno čelit fyzické zátěži, zejména dlouhodobého charakteru. Chceme-li trénovat pro zvýšení VO2max, musíme trénovat na hranici anaerobního prahu, tzn. že tělo z aerobního režimu vstupuje během tréningu do anaerobního režimu. Čím více dokáže Vaše tělo spotřebovat kyslíku (v mililitrech na 1kg hmotnosti), tím lepší máte vytrvalostní dispozice pro úspěchy ve sportech zaměřených aerobním směrem.

Odhad výkonosti přímo při aktivitě (pouze s HRM RUN, TRI):Ne

Odolnost proti vibracím:Ano (6g)

Osobní rekordy:Ano

Ovládání hudby v mobilním zařízení:AnoHudbu si můžete do hodinek stahovat z různých aplikací k tomuto určených, ale také např. přímo z Vašeho počítače. Máte-li ve Vašem počítači hudbu, kterou chcete poslouchat ve sluchátkách propojených s hodinkami Garmin, propojíte si Váš počítač kabelem USB s hodinkami a přímo si tuto hudbu nahrajete do hodinek. S některými modely hodinek Garmin lze ovládat hudbu v chytrém telefonu.

Pevné rozhraní (např. propojení s pc):usb

Počítadlo kroků:AnoHodinky Garmin jsou navržené tak, aby sledovaly opakující se pohyby při chůzi jako kroky. Pohyb paže při chůzi bude zachycován interním 3osým akcelerometrem v hodinkách, který zaznamená každé úplné zhoupnutí paže jako dva kroky.
V případě, že budete vykonávat činnosti, při kterých máte ruce neaktivní zatímco nohy krokují, hodinky tyto kroky nezaznamenávají. Touto činností je například sečení trávy sekačkou nebo jízda na kole. A naopak, pokud budou nohy neaktivní a rukama budete dělat výraznější pohyby jako např. při sprchování, mohou hodinky zaznamenat uměle kroky navíc.

Profily aktivit:Ano

Provozní teplota:-20°C až 50°C

Rozměry zařízení (Š x V x H):42 x 42 x 11,4 mm; pro obvod ruky 129 - 197 mmŠířka a výška představuje vnější průměr pouzdra v nejširším bodě (v případě pouzdra kruhového tvaru nám postačí jeden rozměr, v případě pouzdra atypického tvaru je šířkou myšlena horizontální nejširší část pouzdra a výškou vertikální nejvyšší část pouzdra). Hloubka představuje tloušťku pouzdra v nejvyšším bodě.

Segmenty:Ne

Smart notifikace (např. SMS...):Ano

Snímač kadence běhu/chůze (externí např.:Foot Pod):Ano - volitelně

Snímač kadence běhu/chůze (vestavěný):Ano + nastavitelný cíl + automatické navyšování cíle

Snímač kadence otáček pedálů:Ano volitelně

Snímač srdeční frekvence:Ano WHR optik (součástí kostrukce)

Snímač teploty externí - tempe™ :Ne

Snímač teploty integrovaný :Ne

Snímač výkonu wattmetr Vector™:Ne

Stopky:Ano

Track log - záznam trasy/aktivity:AnoZařízení můžete připojit ke svému smartphonu a zaznamenávat data GPS pro chůzi, běh nebo cyklistiku.

Trasové body :NeKaždý trasový bod, který si v aplikaci Garmin Explore na svém mobilním zařízení zaznamenáte, ukáže nadmořskou výšku a souřadnice. Trasovým bodem můžete na mapě označit např. nějaké zajímavé místo, které nechcete při svém výletu minout. Hodinky Vám ukazují dle Vaší pozice počet metrů k dalšímu trasovému bodu a při dosažení každého trasového bodu Vás hodinky můžou (dle nastavení) hlasově informovat.

Trasy (naplánované/počet):NeV aplikaci Garmin Explore si můžete na podrobné mapě vykreslit vlastní trasu, kterou si poté můžete nahrát do hodinek. Telefon můžete nechat doma a hodinky Vás navigací povedou přesně trasou, kterou jste si na mapě vytyčili. Díky tomuto se nikde neztratíte, hodinky Vám vždy přesně ukážou, kde se právě nacházíte a kudy dál pokračovat v cestě. Pokud jste zvyklí používat mapy.cz, lze si obdobné trasy nahrát do hodinek z mapy.cz. Je to na Vás, jaká aplikace vám bude více vyhovovat.

Trénink běh/chůze i s nast. alarmem (indiánský běh/dlouhý běžecký trénink):Ano

Trénink intervalový:Ano

Trénink jednoduchý (čas/vzdálenost/kalorie):Ano

Trénink pokročilý (tvorba vlastních tréninků; cílený trénink:Ne

Tréninkový efekt:NePokud jste jako většina lidí, pak trénujete proto, že chcete vidět výsledky. Vzhledem k tomu, jak naše těla fungují, závisí typ výsledků, které můžete očekávat, a typ výkonů, na které budete v budoucnu dobře připraveni, na typu vašeho tréninku.

Training Effect, tedy tréninkový efekt, je metrika, která vám dává představu o tom, jaký předpokládaný vliv má každý trénink na vaši budoucí kondici. Aby byly tréninky co nejúčinnější, je samozřejmě důležité začlenit do programu také regeneraci.

Tato metrika se nejčastěji používá ke koordinaci a vyvážení tréninků, které střídavě udržují a zlepšují vaši stávající kondici (viz VO2 Max).

Tréninkový efekt se v průběhu tréninku akumuluje a aktualizuje se v reálném čase. Můžete ho tedy využít jako pohotový nástroj k upravení tréninku podle svých potřeb. Když se chcete zlepšovat, můžete zvolit náročnější variantu tréninku, a potom zpomalit ještě před tím, než začne být zátěž nadměrná a výsledky nemusí odpovídat vašim očekáváním.

Ultratrac (režim zaznamenávání trasy):Ne

Upravitelná datová pole:AnoKaždá aktivita má v hodinkách vlastní datové pole, např. běh má datové pole zón srdečního tepu, spálené kalorie, čas startu atd. Obyčejně bývá na displeji v základu šest datových polí. Tento počet lze ale měnit, můžete si navolit méně (např. 4 datová pole) nebo více (např. 8 datových polí). Každé datové pole Vám ukazuje jiné údaje. V hodinkách je spoustu typů aplikací určených pro zobrazování v datových polích a Vy si na základě aktivity či druhu sportu můžete navolit přesně ty, které chcete, aby se Vám na displeji v datových polích zobrazovaly a měřily Vám či ukazovaly přesně ty údaje, které chcete vidět.

Vestavěná paměť:AnoHodinky disponují vestavěnou pamětí, díky které můžete donahrávat do hodinek různé aplikace.

Vibrační upozornění:Ano

Virtual pacer™ (závod proti tempu):Ano

Výdrž baterie:13h trénink/GPS nebo 7 dnů v režimu hodinekVýdrží baterie se rozumí doba, po kterou jsou hodinky aktivní - ukazují čas + jsou v činnosti jejich funkce. Výdrž baterie plně závisí na zatížení funkcemi - obecně platí, že čím méně je funkcí využíváno, tím delší je výdrž baterie do dalšího nabití. Je potřeba zmínit, že výdrží baterie se nemíní životnost baterie - výdrž baterie je čas od nabití do vybití, životnost baterie je celková životnost baterie do další výměny. Průměrná životnost baterie u chytrých hodinek je 7 - 10 let.

Chtěli byste vědět více o tomto produktu? Napište mi, nebo zavolejte na telefon 602 521 828 a poradím Vám. Pokud byste chtěli vybírat z dalších více jak 30 000 produktů od 55 světových značek, navštivte náš hlavní eshop firmy: www.tovys.cz. Tomáš Vyskočil

Popis
 

Lehké běžecké GPS hodinky s jednoduchým ovládáním a optickým měřením tepu z ruky. 


Forerunner 45 patří do řady jednodušších běžeckých GPS hodinek, které mají minimální rozměry, nízkou hmotnost, ale dostatečný výkon pro začátečníky i středně pokročilé běžce. 


Řada Forerunner 45 obsahuje dva modely, které se liší velikostí. Forerunner 45s má menší velikost (průměr hodinek 39 mm), nižší hmotnost (32g.) a je vhodný zejména pro menší zápěstí. Forerunner 45 má větší rozměry (průměr hodinek 42 mm), "vyšší" hmotnost (36g.) a lépe se hodí pro větší zápěstí. Pokud porovnáte rozměry a hmotnost Forerunner 45 a Forerunner 45s s ostatními sporttestery, zjistíte, že oba patří mezi nejmenší běžecké hodinky na trhu vůbec.


  • Barevný chroma displej s úhlopříčkou 1,1".
  • Velmi lehké a pohodlné.
  • Bezdrátová technologie ANT+ a Bluetooth.
  • Všestranné sportovní a volnočasové využití.
  • Výdrž baterie až 13 hodin v režimu GPS.
  • Výdrž baterie až 1 týdny v režimu chytrých hodinek.
  • Vodotěsné provedení do 5 ATM. 

 
Předností Forerunneru 45 je tlačítkové ovládání, které funguje spolehlivě i v dešti nebo ve vodě a barevný displej se skvělou čitelností na slunci a podsvícením pro pohodlné použití hodinek za šera a za tmy.
 


sportAPLIKACE PRO SPORT - Garmin Forerunner 45 jsou víceúčelové sportovní hodinky, které umožňují měření následujících aktivit: Běh, Běžecký pás, Kolo, Kolo uvnitř, Chůze, Chůzte uvnitř, Jóga, Stepper, Eliptický trenažér, Kardio, Ostatní. V hodinkách je možné mít nastaveno maximálně 5 sportovních profilů!
 
 
 
 
 
 
 

tepovkaMĚŘENÍ TEPU NA ZÁPĚSTÍ - Hodinky v průběhu dne nepřetržitě měří srdeční tep a naměřená data zaznamenávají do své paměti. Vyhodnocením takto naměřených dat získáte hodnotu průměrného klidového tepu, která může poukázat na hromadící se únavu a přetrénování. Hodnota Stress skóre sleduje pomocí variability srdečního tepu zatížení organizmu a také průběh regenerace po náročném sportovním výkonu. Jednoduché vyhodnocení těchto dat je k dispozici pomocí ukazatele BODY BATTERY

Pomocí průběžného, celodenního měření variability srdečního tepu dokáže funkce sledovat úroveň vaší tělesné energie. Funkce je úzce spojena s funkcí stress score a v případě využití dokáže pomoci lépe porozumět fungování organizmu a efektivněji dávkovat trénink a odpočinek. Máte příliš intenzívní trénink, špatně jste se vyspali, měli jste v průběhu dne nadměrný stress? Hodnota Body Battery všechny tyto vlivy zhodnotí a sečte. Pokud budete krátit spánek a dobu regenerace a naopak, pokud budete intenzivně trénovat nebo se vystavovat stressovým situacím, poznáte, že hodnota Body Battery se nedostává na maximum a den po dni klesá.  Více informací ZDE...

, který zobrazuje míru únavy jedním číslem, které se při načítající zátěži snižuje a během regenerace a spánku naopak zvyšuje.
 
 
 
 

aktivity monitorMONITOR DENNÍ AKTIVITY - Hodinky v průběhu dne vedle srdečního tepu také nepřetržitě měří počet kroků, ušlou vzdálenost, spálené kalorie, délku a kvalitu spánku. Základní údaje je možné prohlížet na displeji hodinek, avšak pro detailní vyhodnocení zaznamenaných dat doporučujeme použít aplikaci Garmin Connect

Přehledná mobilní aplikace na principu sociální sítě ve formě kalendáře, která slouží pro plánování, ukládání a sdílení vašich aktivit a výkonů. Více infomrmací o Garmin Connect ZDE...

.
 
 
 
 
 
 

DATOVÁ POLEDATOVÁ POLE - Použitý barevný, nedotykový displej je úsporný a skvěle čitelný na přímém slunci. Oproti řadě jiných chytrých hodinek data nezhasínají a jsou neustále vidět. V případě tmy nebo šera je možné displej podsvítit a individuálně nastavit úroveň intenzity podsvícení. Číselná data, která hodinky zobrazují během sportovní aktivity, jsou zobrazena výrazným fontem a jsou velmi dobře čitelná. Počet datových polí a velikost zobrazených údajů jde jednoduše přizpůsobit tak, aby na displeji byly zobrazené ty hodnoty, které chcete sledovat a současně byly zobrazené takovou velikostí, která vám vyhovuje.
 
 
 
 

notifikaceCHYTRÁ OZNÁMENÍ - Na hodinkách můžete přijímat e-maily, textové zprávy a upozornění, když provedete spárování s kompatibilním SMART

Informace o doručených SMS, emailech, zmeškaných volání nebo třeba doručených zprávách ze komunikačních sítí na displeji vaší navigace při spárování s chytrým telefonem( Android, IOS). Množství zobrazených informací závisí na konkrétním typu zařízení a na  nastavení vašeho mobilního telefonu.

phonem Apple nebo Android

Kompatibilita s telefony vybavenými systémem Android závisí na verzi systému, případných úpravách systému výrobcem mobilního zařízení a taktéž na nastavení systému.

Garmin negarantuje 100% kompatibilitu se všemi existujícími verzemi a modifikacemi systému Android ve všech mobilních zařízeních.

. Po připojení telefonu se na displeji hodinek objeví informace o příchozích voláních, SMS a dalších notifikacích. Z displeje hodinek můžete ovládat hudební přehrávač v telefonu, včetně nastavení hlasitosti nebo přeskakování skladeb. Na displeji hodinek můžete sledovat informace o předpovědi počasí, je také možné nastavit telefonní čísla, na která se odešle nouzová zpráva, pokud hodinky automaticky vyhodnotí, že došlo k nehodě. Při zobrazení příchozích volání se na displeji hodinek objevuje nejen číslo volajícího, ale také jméno, které je převzaté z telefonního seznamu.
 
 
 
 

notifikaceDETEKCE NEHOD - Pokud jsou hodinky připojené k chytrému mobilnímu telefonu, je možné využívat bezpečnostní funkce, které na předem nastavené telefonní číslo pošlou v případě nouze informaci o potřebě pomoci. Žádost o pomoc je možné vyvolat ručně nebo automaticky. Funkce Incident detection automaticky detekuje nehodu a v nastalé situaci vyšle automaticky žádost o pomoc. Druhou možností je funkce Assistence, kterou je možné využít v tísni a kterou vyvoláte ručně kombinací kláves. Bezpečnostní funkce využívají připojený mobilní telefon a s žádostí o pomoc odesílají i aktuální pozici/umístění hodinek.
 
 
 
 

trenérTRENÉR GARMIN - Na vašem účtu Garmin Connect

Přehledná mobilní aplikace na principu sociální sítě ve formě kalendáře, která slouží pro plánování, ukládání a sdílení vašich aktivit a výkonů. Více infomrmací o Garmin Connect ZDE...

 je k dispozici adaptivní tréninkový plán. Abyste dosáhli svých tréninkových cílů, můžete například zodpovědět několik otázek a objevíte plán, který vám pomůže dokončit závod na 5 km. Plán je upraven podle aktuální úrovně vaší kondice, trénování a priority v rozvrhu s ohledem na termín závodu.
 
 
 
 
 
 

CIQAPLIKACE TŘETÍCH STRAN - Díky projektu Connect IQ je možné do hodinek stahovat další ciferníky hodinek. Projekt vznikl před několika lety a umožnil tak počítačovým našencům a programátorům tvorbu jejich vlastních aplikací. Drtivá většina obsahu je zcela zdarma, ale můžete se setkat i s placenou aplikací nebo vzhledem. Většina vývojářů se však pokouší získat drobnou odměnu pomocí PayPal odkazu, ale zda se je rozhodnete v jejich práci podpořit je jen na Vás.

 

 
  
 

Vhodné pro sporty

Cyklistika
Chůze
Běh
Eliptický trenažer
Kardio
Běžecký pás
Kolo uvnitř


Lze donahrát

Connect IQ
Connect IQ - ostatní
Garmin connect

 
 
 
 


 
 

Obsah balení

  • Hodinky Forerunner 45
  • Nabíjecí a datový USB kabel
  • Návod k použití

Ke stažení

ALTERNATIVNÍ PRODUKTY

Garmin - 010-13010-00

Řemínek Garmin QuickFit® 26 Tactical Black, nylon

DETAIL